Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Game of Thrones RPG - trailer (Hírek)

Írd ide hozzászólásod:


11.12.26. 17:53
Balanses
""Jajj ne! Még egy?!"

Hát, elsőre, a cím láttán nekem is ez volt a reakcióm... "

Ha jól emlékszem már a GoT első epizódjának vetítése tájékán már szó volt arról, hogy a sorozat mellett két játék is lesz, egy rts és egy rpg. Szóval igazából nem volt meglepő a hír, igazából már vártam, hogy végre mikor érkezik valami információ róla. Sőt, arról is szó volt, hogy két karakterrel lehet majd játszani; egyikük a cikkben leírt fekete testvér, a másik pedig egy vörös pap. (Egyébként nem is tűnt fel senkinek, hogy a gameplay részeknél egy vörös köntösbe és csuklyába burkolt ürgét is láthatunk?)
A hent dologgal való félelem - és más egyébbel való is - jogos, több okból is:
1.én még soha életemben nem halottam erről a kiadóról se a fejlesztőről, persze nagy valószínűséggel ez az én hibám de talán ha bármi érdemlegeset tettek volna le az asztalra rpg-k terén, csak hallottam volna felőlük; ;
2. a filmekből készített játékadaptációk általános minősége - pontosabban annak a hiánya;
3. szoros határidő - ez sohasem lehet előny.
Én két dologtól tartok, az egyik, hogy se a történet se a játékbeli világ hangulata nem lesz méltó a sorozathoz és a könyvhöz. Magas a mérce....
A második dolog, ami felvetett bennem egy kérdést (a következő sorokban a Kardok Vihara c. harmadik kötetből fogok spoilerezni) és szerintem fontos a sorozat szempontjából: ugyebár a játékban a vadak és a Mások ellen kell harcolnunk. A Mások ellen. Nagyon érdekel, hogy ez hogy fog zajlani, mivel köztudott, hogy:
SPOILER
a Másokat csak az obszidián (sárkányüveg) fegyverek ölik meg, minden más fegyver hatástalan ellenük. De ez viszont csak a harmadik kötetben derül ki/történik meg, amikor Sam megöli az egyiküket, a sorozatból viszont még csak a második évad fog következni. Na akkor most hogy is van ez? Két lehetőség van; vagy az, hogy még, nem hogy a harmadik de a második évad előtt elárulnak egy hatalmas spoilert, ami szerintem fontos részét képezi a történetnek vagy pedig teljesen hűtlenek lesznek a könyvhöz ezzel sok rajongó zsebében kinyitva a bicskát.

Szóval szerintem egyáltalán nem volt jó ötlet a Falról írni a történetet. Vagy csak én vagyok túl elfogult?...

Egyébként tudom, hogy még csak a sorozaton vagy túl, de még nem olvastad a könyveket, ha el is kezdted, gondolom nem vagy túl még az első részen sem, szóval a spoileres rész neked nem szól!

Remélem mindenki számára érthetően és értelmesen sikerült megfogalmazni azt amit akartam, kicsit kesze-kuszák, most a gondolataim kipihenetlenül.

Vissza