Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Zene

»» Oktatás (Gitár órák, Ének órák.stb)

Írd ide hozzászólásod:


06.08.17. 12:39
Gerico
Na, ez egy érdekes téma. Erről igen kifejlett véleményem van.
Az olyan "klasszikus"-nak nevezhető hangszerek, mint például hegedű, zongora, melyekre rengeteg klasszikus művet alkottak, azokat ugye csak iskolában lehet tanulni, az 5soros kottaolvasásról már nem is beszélve, az éneklést meg ugye kizárólag tanárnál lehet.

Viszont én magam részéről elég ferde szemmel nézek a gitároktatásra. Meg is mondom miért:
Több gitáros ismerősöm tanárnál tanult meg zenélni, jól játszanak, tényleg remek technikájuk van, viszont mikor kezükbe vették az elektromos gitárt, szal.. a tanárnál tanult stílus, egyáltalán nem illet a játékukhoz, azonfelül, hogy kb. 5év alatt az 5soros kotta magabiztos olvasásán kívűl semmit sem tanultak, az akkordikus ritmuspengetésről pedig még hírből sem hallott a társulat. Nem szeretnék reklámot csinálni, de ezzel szemben sokkal többet, jobban, hatásosabban lehet pl. akár a Muszty-Dobay féle gitárkönyvből tanulni (és viszonylag érthetően is). Arról nem is beszélve, hogy nincs egyéni "stílusuk", itt hadd idézzem Chet Atkinst: "Mindnyájan másképp kezeljük a gitárt játék közben".

Namost, szerintem az ember a saját stílúsát nem gitártanárnál, akármilyen kottták játszogatásával fejleszti, hanem azzal, hogy olyan zenét hallgat, és oylat játszik, csakis olyat, amilyet ő szeret. A saját stílus fejlesztésének a szabadságát nincs az a gitártanár, ameliyk pótolni tudná, akár akusztikus, akár elektromos gitár kérdéén belül, hiszen akkor már "lesz az emberben egy kicsi", abból aki oktatta...

Ez az egész nem feltélten rossz de ez csak az én véleményem, és a saját tapasztalataimra építem a dolgot.

Vissza