Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Hardware

»» Gond van a géppel? Segítünk!

Hardveres hibák elhárítása, legyen szó tápegységről, HDD-ről, memóriáról, vagy akár kábelekről.

Kérdések és válaszok.

1 2 3 ... 40 41 42
20.10.17. 14:04 #2082
gothmog
Display Portot (DP) használok.

Igen, fura, mert felismeri a win a monitor típusát, de külön driver anno sajna nem volt az ASUS oldalán (ami egy vicc, mert nem volt ez egy régi monitor, amikor a win10 kijött), a windows-os "generic" driver meg éveken át probléma nélkül kezelte.

Viszont lehet, hogy akkor a win8-assal teszek majd egy próbát, hátha. Köszi!

Nem tartozik ide, de amúgy sohasem gondoltam volna, hogy egyszer ASUS monitorom lesz (mindig Dell, NEC vonalon mozogtam a "laposok" között, az asusok meg rém gagyik voltak (10-15 évvel ezelőttről beszélek). Erre 2016 elején, a teszteket nézegetve azt kellett látnom, hogy az általam kinézett kategóriában (23-24-es átló - kb. fél méterre vagyok a képernyőtől munka/játék közben, így ennél nagyobb nekem nem kell; normális panel, jó színhűség, jó kalibrálhatóság stb.) egy ASUS monitor az ár/érték bajnok. Kicsit meg is lepődtem, de tényleg nem rossz. (Azért a régi Dell-emet jobban kedveltem.)
20.10.17. 13:45 #2081
Sityi
Akkor rendben van. Milyen kábellelt használsz? Úgy értem: D-Sub, DP, HDMI, stb...
Plusz az az Általános PnP képernyő nem túl bizalomgerjesztő - általában nincs gond vele, de valahol én azért csak felhívásnak érzem egy keringőre Anomália Drágával. A monitorodhoz nincs Win10 driver, azt látom, de Win8 van, azt igen jó eséllyel a Win10 is megeszi. Egy próbát megér.
20.10.17. 11:42 #2080
gothmog
ASUS PB248Q

(Egyébként a konfigom főbb elemeit láthatod, ha a nicknevemre kattintasz, mert ott van a leírásban a profilomon.)
20.10.17. 11:25 #2079
Sucee
Milyen monitorod van?

Maga az 59 hz nem furcsaság, szimplán TV standard (egész pontosan 59.94 hz, azt hiszem), bizonyos monitorok meg támogatják ezt.
20.10.17. 10:27 #2078
gothmog
Amit írtál (NVIDIA vezérlőpult), ott alapból a PC beállítást (a natív felbontásnak megfelelően) használom. Soha nem is tettem másként egyébként.
A "félreérted" arra vonatkozott, hogy arra kerestem megoldást, hogy a windowst miként lehetne rávenni arra, hogy ne 59Hz default értéket akarjon mindenáron nyomatni, hanem az egyébként választható 60Hz-et.
Itt egy kép a windows állításról.
Egyébként vicces, mert ma átállítottam ugye 60Hz-re, és meg is szűnt a tearing, viszont amikor bementem az imént, hogy lőjem a képet, 59Hz-et mutatott újra (közben tearing nincs)... de a windows az windows. Ezt már megszokta az ember az elmúlt kb. negyed évszázadban.


A GTX960 (maga a 900-as szériasorozat) idén kb. öt éves, nyilván kiforrott architektúra, az újabb driverektől jelentős teljesítmény javulásra nem számíthat. Azonban a játékbeli, vezérlőpultbeli stb. bugfixek ugyanúgy vonatkoznak rá is. Így értettem a támogatottságot.

Egyébként gáz lenne (a konzumidiotizmus kötelező szintre emelése), ha muszáj lenne mondjuk 2 évente a legújabb sorozatú VGA-t megvenni, mert a gyártó a 4-5 éves termékét (amire olykor pedig még élő garancia is van!) már nem támogatja. Persze eljöhet még ez az idő. (Emlékszem, 15 évvel ezelőtt, ha megvette az ember a legállatabb VGA-t, két év múlva már csak döcögtek rajta az új játékok, így kénytelen volt beruházni mindig újabbra és újabbra. Most jó néhány éve "kegyelmi" időszakot élünk: ha valaki nem ragaszkodik ahhoz, hogy 144Hz-en és szinkronban két monitoron tolja ultra részletességgel a gamelést, hanem megelégszik az 1080p körüli felbontással és a 60Hz-zel, akkor még egy ilyen 4 gigás, enyhén gyári OC-s GTX960, mint ami nekem van, és ami ugye középkategória volt a megjelenésekor is, még egész szépen elmuzsikál. Legalábbis azon a játékvonalon, amin én mozgok. Ha az ln hozzáállásom valamiért trenddé válna (persze nem fog), akkor nem kell aggódni, szerintem hamar lépnének a gyártók, és azt venné észre az ember, hogy az alig két éve vett (és három éve megjelent) kártyájára nincs szoftveres támogatás a gyártótól.)
20.10.17. 10:06 #2077
Sityi
Szerintem te érted félre, amit én mondok. Én is belefutottam már hasonló problémába), és tapasztalataim alapján nekem ez oldja meg, amit írtam: a Gépházban beállítom, utána ellenőrzöm az Nvidia vezérlőpultban, hogy kifejezetten PC felbontás van-e ott is kiválasztva.

A támogatást pedig szerintem másképp értelmezzük. Az, hogy hivatalosan is jelölve van az, hogy a legújabb driver települ a kártyára, nem jelenti azt, hogy érdemi driveres fejlesztés is van rá. A PH-n Abu magyarázta ezt anno, hogy ilyen régi architektúránál már maximum annyit néz az Nvidia, hogy kritikus hiba ne legyen benne ilyen GPU esetében sem, de optimalizáció, vagy adott játékon belüli hibajavítást nem készít rá célzottan.
20.10.17. 09:40 #2076
gothmog
Köszi a választ, de a kábelekkel tutira nincs baj, már csak a hiba jellegéből következően sem (de azért átmozgattam a biztonság kedvéért).
Igazából az a nagyon-nagyon régi driver kb. 10-11 hónapos volt, amikor frissítettem. Tehát valóban régi, de mégsem egy őskori matuzsálem. De egyébként pont így frissítettem: előtte teljesen "lezúztam" az eredetit, tehát abból nem lehet hiba. (Noha elvileg jó néhány éve már a telepítők is tökéletes munkát végeznek ez ügyben - szerintem utoljára 8-10 éve volt olyan, hogy jobban tette az ember, ha leradírozta az aktuális verziót frissítés előtt, különben érhette kellemetlen meglepetés összeakadások stb. személyében.)

Én inkább valami windows hülyeségre gyanakszom. Arra emlékszem, hogy amikor megvettem a jelenlegi monitoromat (még 2016 elején), már akkor 59Hz volt hozzá a windowsban a default beállítás, amit furcsállottam kicsit, de mivel sohasem volt látható probléma ebből (ezért rémlik úgy, mintha régen az NVIDIA drivere is talán ehhez igazodott volna??), így nem foglalkoztam vele különösebben sokat.

Egyébként játékokban, filmeknél stb. sehol sincs tearing vagy bármiféle vizuális probléma. Kizárólag netes böngészés közben a scrollozásnál jön elő. És - ahogy említettem korábban - ez a windowsban a monitor képfrissítését 60Hz-re átrakva azonnal megszűnik. Csak valamiért nem akarja ezt a windows defaultként elfogadni.

Na mindegy, igazából már többet pötyögtem erre a témára, mint amennyire zavar az egész hiba.

A registry jó ötlet lehetne, de azt hiszem, inkább oda nem fogok belebuherálni
20.10.17. 08:08 #2075
VodevilX
Ha ilyen régi drivert említesz én is azt mondanám, hogy először takarítsd le teljesen amit most feltettél > DDU
Mindenképp megér egy próbát így újratenni a drivert, monitor kábelt is átmozgatnám előtte/utána, vagy esetleg registryben nézelődni hátha megtalálod a monitort és ott átírni
20.10.16. 23:09 #2074
gothmog
Valamit félreértettél.
Az NVIDIA driver az, ami natívon (ez nálam 1920×1200) csak a 60Hz-et engedi, és a windows az, ami - bármit csinálok - 59Hz-re rakja a default-ot minden újraindításnál, ki/bejeletkezésnél vagy ki/bekapcsolásnál, és azt kell mindig kézzel átbütykölni 60Hz-re.

Egyébként az NVIDIA oldala alapján a GTX 960 még bőven támogatott. (És - ha csak el nem romlik - akkor úgy nagyjából 2022-ig nem is áll szándékomban lecserélni, mert mindent elvisz magas beállításokon is könnyedén, amivel csak játszani szoktam. Akkor meg majd úgyis építek egy teljesen új gépet )
20.10.16. 21:58 #2073
Sityi
Olyan régi kártyára már rég nincs support - és tulajdonképpen így benne van az is a pakliban, hogy ez történik. Sajnos önmagában az, hogy a friss driver hajlandó települni egy ilyen öreg kártyára, önmagában nem jelent semmit.
Viszont talán van egy tippem, hol érdemes nézelődni:
Az Nvidia vezérlőpultban a Megjelenítő -> Felbontás módosítása -> Felbontás lista két részből áll. A felső lista az Ultra HD, HD, SD címet viseli: ha itt 59 Hz van beállítva, az "szabályos", mert ugyebár még az analóg időkben a spórolás és egyéb technikai okok miatt sose volt kereken 24, 25 vagy 30 fps egyetlen adás sem, hanem csak majdnem - és ennek következménye az 59 Hz. Ámde ha letekersz, lesz egy PC nevű szakasz is - itt kellene megpróbálni kiválasztani a megfelelő felbontást és beállítani a 60 Hz-et. Már a felbontás "elnevezésén" is látszik: a HD-SD listában olyan sorok szerepelnek, mint pl. 1080p, 1920x1080, míg a PC listán (ami neked kell) csak simán 1920x1080.
20.10.15. 14:47 #2072
gothmog
Windows ügyben: még a 1909 van fent (a 2004-esre nem frissítettem), azonban a havi rendszerességű frissítéseket (kumulatív update és társai) mindig felteszem. (A vírusvédelmi programom jelzi is, ha van elérhető kritikus vagy erősen ajánlott windows frissítés.)

VGA driverek: nagyon gyakran jönnek az újak, általában a friss játékokhoz vannak bugfixek/teljesítmény optimalizáció, ezért nem is nagyon szoktam vele foglalkozni. Viszont amiről frissítettem, az olyan régi volt, hogy arra már vissza sem tudnám pörgetni
(Még valamikor régen rendszeres update-elgető voltam driver ügyben (még az alaplap bios verziókra is rendszeresen ránéztem, van-e újabb), azután leszoktam róla, mert rájöttem, hogy ha van egy stabil, jól működő verzió, akkor míg nincs vele gond, jobb nem bolygatni. Legalábbis nyugodtabb úgy az életem.)

Azért köszi szépen a választ!
20.10.15. 13:39 #2071
Sucee
Először is próbáld meg a legújabb verziót, lehetőleg clean installal, amennyiben nincs túl sok custom profil stb. amit nem szeretnél elveszíteni.

Emellé én próbálkoznék egy Windows Update-tel is, amennyiben nincs engedélyezve a rendszernek automatikusan. Tudom, hogy megvan az emberek véleménye róla, de attól függetlenül igenis szoktak bugfixek érkezni.

Ha közben nem adna senki megoldást, akkor majd még rákeresek konkrétabban a problémádra, hátha írnak okosságot, most ennyire volt hirtelen időm.


Edit: Régebbi stabil driverre rollbackelni sem minden esetben hülyeség.
20.10.15. 13:11 #2070
gothmog
Én is feltennék egy kérdést, hátha valaki tud rá okosat.

Bő egy éven át nem frissítettem a VGA drivert (és nagyon jól megvoltam így), de nemrég random eszembe jutott, hogy azért időnként nem ártana, így megtettem (GTX960 kártyám van, és jelenleg 456.55 verziószámú driver van fent).

Ezt követően azt vettem észre, hogy böngészés közben, a netes oldalak scrollozásánál vízszintesen "tearing" látszódik, tehát nem simán fut az egész, hanem van benne egy hullám.

Képfrissítési problémára gyanakodtam egyből, és így is lett.
Az NVIDIA driverében 60Hz a beállítás, míg a Windowsban (wint 10 64 bit) 59Hz. Ha ez utóbbit átváltom 60Hz-re (Képernyő illesztőprogram beállításoknál), abban a pillanatban megszűnik a gond. Viszont a Windows a jelek szerint nem hajlandó megjegyezni/elfogadni alapbeállításként a 60Hz-et, és minden ki- és bekapcsolás vagy újraindítás után (sőt talán szimpla kijelentkezés után is) ott figyel újra az 59Hz beállítás default értékként, és persze vele a screen tearing.

Valószínűleg korábban azért nem volt gondom, mert emlékeim szerint mintha az NVIDIA driver ismerte volna az 59Hz-et is, most azonban natív felbontáson csak a 60-at engedi. (Nem natívon persze lehetne ennél kisebb vagy nagyobb érték is, de ez persze nem opció.)

A lényeg: valaki esetleg tudja, hogy hol lehetne úgy beállítani a windowsnak a 60Hz értéket, hogy azt vegye alapnak is, és ne kelljen minden nap elszórakoznom ezzel (oké, kb. 30 mp, de akkor is bosszantó)?
20.10.15. 12:53 #2069
Creativ3Form
De a régi SSD-men betudtam jelentkezni a fiókomba. Csak az újon, amire klónoztam a régit, azon nem. Ha gond lett volna az MS szervereivel, akkor valszeg a régin se tudtam volna bejelentkezni. Ezért sem értettem.
20.10.15. 12:38 #2068
Trufa
Akkor lehet, hogy szimplán probléma volt a neteddel vagy az MS szervereivel.
20.10.14. 23:27 #2067
Creativ3Form
Na, megoldódott, viszont nem tudom, hogyan. Formáztam az új SSD-t, újra klónoztam rá a a régi SSD-met és voilá. Nem tudom elsőnek miért nem sikerült tekintve,hogy most másodjára mindent ugyan úgy csináltam...de Sityi ettől neked még köszönöm az újabb segítséget.
20.10.14. 22:58 #2066
Sityi
A személyazaonosság ellenőrzését kellene végigcsinálni szerintem - nálam ilyen nincs. Illetve a következő lehetőség (e-mail és fiókok) mit mutat?
20.10.14. 22:26 #2065
Creativ3Form
Ez van ott Amit most látsz, az egy ideiglenes fiók, amit ő hozott létre, miután kiírta, hogy "nem sikerült bejelentkezni a fiókjába."
20.10.14. 22:19 #2064
Sityi
Gépház -> Fiókok -> Itt valahol elvileg jelzi, hogy gond van a Microsoft fiókkal, és ad egy javítás gombot is. Ez megoldja? Illetve egyáltalán ott van?
20.10.14. 20:38 #2063
Creativ3Form
Üdvölet...ismét. Szóval, úgy alaklult, hogy klónoztam a régi SSD-met, amin a win10-em is volt egy új SSD-re. Sikerült is, be is bootol meg minden, viszont amikor szeretnék bejeneltkezni a Microsoft fiókomba, pár másodperc gondolkodás után kiírja, hogy "nem sikerült bejelentkezni a fiókjába." Ez mitől lehet vajon?
20.09.28. 08:58 #2062
Sityi
Igen, az első 5 számjegy alapján ez a legfrissebb főverzió. Ami pedig a vasat illeti, én erősen kétlem, hogy ennek bármilyen elemére elkaszálták volna a támogatást. RAM vagy alaplap lesz ez gyanúm szerint.
20.09.27. 22:54 #2061
szbszig
A laptop:
ASUS ROG STRIX GL703GE
Intel® Core™ i7-8750H
8GB DDR4 2800MHz + 16GB Intel Optane

Az operációs rendszer:
Windows 10 Home 64bit
build 19041.450
Ez utóbbi lenne a verziószám, ha jól értem?...
20.09.27. 22:35 #2060
Sityi
Mi a laptop pontos típusa és milyen Windowst próbáltál feltenni?
20.09.27. 22:14 #2059
Trufa
Ugyanazzal a verzióval hiába rakod újra, ha egyszer nincs benne a megfelelő driver. Csökkentett módban próbáld ki, meddig bírja, vagy egy másik oprendszerrel, célszerűen Ubuntuval.

Nemrég jártam én is így egy géppel, csak azért tudom. Idővel bizonyos hardverek támogatását mellőzi a Microsoft. Ha ez épp egy fontos alaplapi driver, akkor megszívta az ember.
20.09.27. 21:19 #2058
szbszig
Hát, én újraraktam teljesen az operációs rendszert, mint írtam, mert hasonlóra gyanakodtam eredetileg, mégsem változott semmi. Egy szűz Windowson is azonnal, vagy szinte azonnal kék halál. Ebből gondolom, hogy itt sajnos a hardver valamelyik része adta meg magát.
20.09.27. 21:13 #2057
Trufa
Laptopokon, és bizonyos, régebbi alaplapokkal szerelt asztali gépek esetén okozhat a Win frissítés hibát. Ha csökkentett módban megy sokáig gond nélkül, akkor egészen biztosan arról van szó. Érdemes kikapcsolni az automatikus újraindítást kékhalál esetén, úgy van időd elolvasni a hibaüzenetet.

Ez esetben a szervizek sem fognak tudni segíteni amúgy, a megoldás egy régebbi, 1903-as Windows telepítése, és a verziófrissítések letiltása.
20.09.27. 18:54 #2056
szbszig
A hibakód: MEMORY_MANAGEMENT. Elsőre vagy nem írta ki, vagy túl hamar elkapta a kékhalál-képernyőt, vagy csak egyszerűen nekem nem tűnt fel a kiírás, de ma, sokadik próbálkozásra már észrevettem a szöveg vége felé. Szóval ez van...

Illetve közben utánanéztem jobban, bár előzetesen nem igazán reménykedtem, de szerencsére van még garancia rajta, mivel 2018 novemberében vettem, és 24 hónap járt hozzá. Ez anyagilag nyilván jó hír, egyéb szempontból meg meglátjuk... Márkaszervizekkel sajnos már van rossz tapasztalatom, igaz, nem számítógépekkel kapcsolatosan. Nagyon remélem, hogy ez most nem fog hónapokig húzódni, mert szükségem lenne erre a gépre mihamarabb...
20.09.27. 14:16 #2055
Sityi
A kékhalál hibakódja vagy hibaüzenete sokat segítene a rejtély megfejtésében... Viszont ha ilyen szinten instant pusztul a Windows, az igencsak hardveres problémára utal, én első körben a háttértárra és a memóriára gyanakodnék. És drukkolj, hogy ne alaplap legyen, mert az lényegében gazdasági totálkár (márkától és modelltől függően).
20.09.26. 22:08 #2054
LordMatteo
Ha garanciás még, akkor háztól házig futár van szinte mindegyik gyártónál már.
20.09.26. 21:32 #2053
szbszig
Sajnos neked lett igazad. Újraraktam a Windowst sok órát rászánva a telepítésre, de semmi sem változott. Bejelentkezésnél automatikusan kék halál. Szóval a szoftveres probléma lényegében kizárható, itt a hardverrel lesz valami. Ahhoz viszont egyrészt abszolút nem értek, úgyhogy nem nagyon akarok nekiállni a BIOS-szal bűvészkedni, másrészt mivel egy laptopról van szó, ezért a végeredmény így is, úgy is az lesz, hogy felnyalábolhatom a gépet, és bevihetem egy szervizbe, ahol majd megjavítják vagy kicserélik a hibás alkatrészt benne. Már csak az a kérdés, hogy mikor és hova fogom tudni elvinni...
20.09.26. 15:20 #2052
Baracklekvár
Hát, én inkább gyanakodnék valami hardverhibára. Vagy memóriahiba, vagy érintkezési hiba memóriánál, videókártyánál, egyéb kábelnél. Megpróbálhatnád esetleg kizárogatni a hardvereket (pl. 1 memóriamodullal indulni csak), esetleg memtest boot... De tévedhetek is, mindenben is.
20.09.26. 11:52 #2051
szbszig
Na, remek. Tegnap este óta a Windows indítása közben autamatikusan kék halál... Az első két alkalommal még felállt a rendszer, de a kép folyamatosan szétesett, a billentyűzet nem reagált, ilyesmi, szóval igazából már akkor is használhatatlan volt. Azóta pedig már az üdvözlőképernyőn sem jut túl. Esetleg valami tipp, mi okozhatja ezt? Megint valami zseniális Windows-frissítés? Egyszer emlékeim szerint volt már hasonló tavaly, és akkor csak a teljes újrarakás segített.

Szerk.: Most csökkentett módban mondjuk elindult, de nem tudom, ez segít-e nekem bármiben.
20.09.22. 19:32 #2050
Sityi
Miért ne lenne lehetséges. Van jó állapotban megmaradt Lada is...
20.09.22. 13:37 #2049
neumark
Szia! Én most kapásból leteszteltem egy itthoni winyót a HD Sentinellel, amit linkeltél. Egy olyan laptopról van szó, ami ~10 éves, napi használatban van (nincs nagyon megterhelve, kb. csak internetezésre van használva) és 100/99 százalékos teljesítményt és kondíciót jelez. Ezt te lehetségesnek tartod egy ilyen öreg laptopnál?
20.09.22. 09:27 #2048
Creativ3Form
Értem, köszi szépen a segítségedet. Már ki is néztem magamnak egy 2TB-s, külső meghajtót, amire majd átmásolok mindent, miután szétbontottam azt is több partícióra. Még1szer köszi szépen, a linkeket is. Azokat azért még kipróbálom este.
20.09.22. 09:22 #2047
Sityi
Igen, a Lemezkezelő használata a legegyszerűbb. Teljes mértékben te határozod meg a partíciók méretét.
20.09.22. 08:46 #2046
Creativ3Form
Igen, én is úgy érzem, hogy ezt a D meghajtót el kell engednem, márcsak azért is, mert tényleg nem voltak rajta olyan adatok, amik nélkülözhetetlenek lettek volna. A másolás egyikről a másikra része meg akkor okés, ez lesz a megoldás. Ezen a két még működő partíción többnyire filmek, zenék, saját kis videók vannak, és egy-két játék feltelepítve, de azokat meg bármikor újra tudok rakni. Lehúzni meg lehúztam már tegnap este pont emiatt, mert nem akarom, hogy minden elvesszen. A saját kis videók/filmek részleg ha elveszne, ott eléggé mérges lennék. És még egy utolsó (remélem) kérdés...az új vinyón saját partíciókat a Vezérlőpult - felügyeleti eszközök - lemezkezelés alatt tudok csinálni? És itt én tudom beállítani, hogy hogy össza fel, azaz hány gigára, vagy ő felezi (esetleg harmadolja) el a rendelkezésemre álló tárhely alapján a partíciók méretét?
20.09.22. 08:36 #2045
Sityi
Ha 35% az állapota, én most rögtön lehúznám, az már nagyon döglik. Standard számítógépszervíz nem of tudni vele mit kezdeni, általában nem adatmentésre vannak berendezkedve. Amennyibe egy rendes adatmentő cég munkája kerül, én biztos elengedném, ha nem pótolhatatlan családi fotókról van szó.
Másolni a rossz HDD-ről is lehet még, csak egyrészt biztos lassú lesz, másrészt semmi nem garantálja, hogy hibátlan lesz a másolt adat. De amúgy nincs semmi trükk, sima hétköznapi másolás elég (persze az előbbiek tudatában).
20.09.22. 08:02 #2044
Creativ3Form
A HD Sentinelt megnéztem és 35%-ot ír...szóval épp olyan állapotban van, hogy ideje cserélni. Futtattam chkdsk D: /f és /r funkciókat is, de továbbra sem látom a D meghajtómat, szóval megpróbálom majd meló után azt a két lehetőséget is, amit linkeltél. Új vinyót mindenképpen veszek, és ha nekem nem sikerül visszanyerenm az adatokat erről a meghajtóról, megpróbálom egy szerviznél vagy valahol. Ha nekik se sikerül, akkor így jártam. Létfontosságú adatok nem voltak rajta, 80%-ban játékokat telepítettem le rá és sorozatok letöltő helye volt.
Másik kérdésem...ha megveszem az új vinyót, arra a régi vinyomról a szokásos módon tudom átmásolni az adatokat? Azaz F5? Vagy kell valami specális módszer hozzá?
20.09.22. 07:11 #2043
Sityi
@RTK_DVD:
Ez megoldódott időközben? Milyen vírusirtót / biztonsági csomagot használsz? Milyen gép, milyen operációs rendszerrel?

@Creativ3Form:
Nem szokatlan ez a hiba: bármi, ami a HDD-n van, legyen az akár a partíciós tábla is, megsérülhet. Első körben rá kellene nézni HD Sentinellel, hogy lássuk, mennyi szufla van még benne. Az adatvisszaállításban meg ezek segíthetnek: egyik és másik.
20.09.22. 00:09 #2042
Creativ3Form
Hali.

A segítségeteket kérem. Nos...van egy vinyóm, ami háromfelé van bontva, név szerint "F" meghajtóra, "G" meghajtóra és "D" meghajtóra. Az a helyzet, hogy a gépem valamiért csak az "F"-et és a "G"-t érzékeli, a "D"-t nem. Cirka egy órája, amikor újraindítottam egy frissítés végett, az indításnál a rendszer lefutatott a "D" meghajtómon egy ilyen meghaqjtó épség ellenőrzést vagy mit. Kb. 30 perc alatt megvolt vele. Miután végzett, nem írt semmit, se hibát se azt, hogy sikeres volt, szimplán felállt a rendszer és azóta a "D" meghajtómnak nyoma veszett. Próbáltam már kihúzni a vinyót, visszadugni, de nem látja. Ha a Total Commanderen belül kiválasztom a "D" meghajtót, akkor kiírja, hogy HIBA, nincs ilyen meghajtó, válasszon másikat. Mi lehet a probléma? Illetve ez lehetséges, hogy 3 particióból csak kettőt lát, egyet pedig nem?
20.05.29. 10:39 #2041
RTK_DVD
Sziasztok,
Lenne egy notebook, amivel az alábbi a problémám.
Random időközönként "elfogy" az internet. A kapcsolat a routerrel látszólag folyamatos. Egyszerűen nincs net. Ilyenkor kapcsolatot bontom, és újracsatlakozok.
Windows diagnosztika nem talál problémát. Ashampoo driver updater-el frissítettem mindent.
Leginkább csak böngészés közben jellemző. Jobban belegondolva más példát nem is tudnék mondani (pl online játék)
Előre is köszönöm a tippeket.
20.04.24. 15:21 #2040
Feir
Köszönöm a tippet! Ezt az oldalt el is mentem magamnak, hasznosnak tűnik.

Közben kiderült viszont, hogy nem a gépemmel van gebasz, hanem az Origin a hibás. Utánanéztem külföldi fórumokon és nem én vagyok az egyetlen, akinek jelenleg ilyen gondjai vannak vele. Viszont az egyik fórum első visszajelzése erről a problémárol 2015-ös... Reméljük az EA kezd valamit vele, mert ahogy nézem az utóbbi napokban egyre többeknél jelentkezik.

Tudom, kissé talán offtopic, de hátha hasznos lehet valakinek: Ha esetleg másnak is gondja van az Origin-nel ez ideig-óráig megoldhatja. (Nekem sajnos nem oldotta meg hosszú távon, de rövidtávon működött, jobb mint a semmi)
20.04.24. 09:22 #2039
Trufa
Hali!

Sok oka lehet, fusd végig EZT a listát. Játék-mód és az értesítések szokott leginkább ilyet okozni. Indíthatod a játékot rendszergazda-módban, hátha az segít, illetve Origin-ben kapcsold ki az overlay-t, az is hajlamos hülyeségekre.
20.04.23. 17:49 #2038
Feir
Sziasztok!

Nekem van egy olyan problémám, hogy játék közben egyszerűen, se szó, se beszéd kidob az asztalra. Hibaüzenet ilyesmi nincs. Viszont vissza tudok rögtön lépni a játékba és ott folytathatom, ahol abbahagytam. Kvázi tálcára teszi a játékot menet közben. Ami azért baromira bosszantó, főleg modjuk egy tűzharc közepén. Videónézés közben is, bár ott nem annyira feltűnő, de észreveszem, hogy hasonlóan tesz a gépem. Csak azt nem értem, mitől. Nincs új hardver a gépemben, ami miatt esetleg csinálhatná. Egyedül egy nvidia driver frissítést ejtettem meg a napokban. Lehet, hogy ő a lúdas?

Arra gyanakszom még, hogy lehet, hogy az Origin miatt dobál ki. Merthogy leginkább Origin játékoknál csinálja, vagy ha meg van nyitva. Csak azt nem értem, hogy miért csinálja ezt egyik napról a másikra. Origint próbáltam is újratenni, de a probléma továbbra is fennáll.

Valakinek valami tippje esetleg? Vagy volt már hasonló problémája?
20.03.03. 17:31 #2037
frankie93
Megvizsgáltattam a gépet a Hitman Pro-val, ami talált is egy malware-t, névszerint a secoh-quad.exe-t. Kíváncsi vagyok, hogy megoldja-e a problémát. Mondjuk, ha nem, egy gonddal így is kevesebb.
20.03.03. 17:20 #2036
ufodani
Már a gépről
Huhh összejött, de nagy volt a para
Csökkentett módban tudtam egy rendszervisszaállt csinálni, ráadásul csak pár órát kellett visszatölteni.
Erről volt nagybaszó, persze miért ne kísérletezzek, pedig tényleg tudtam, h nem HDR képesek egyes cuccaim, de hát nehogymáá..
( Displayporttal megyek, Samsung ívelt gamer monitor, ez bírná a HDR-t )
Thx a tanácsokat
20.03.03. 16:39 #2035
Sityi
@frankie93: Milyen az otthoni routered? Igen esélyes a leírtak alapján, hogy azzal lesz a gond. A routert ugyen újraindítottad? SSID, jelszóváltoztatás volt (hogy kizárjuk azt, hogy valaki lopja a netet)? Esetleg valami másodlagos víruskergetőt még megfuttatnék azon a gépen (EMSIsoft Emergency Kit, Hitman Pro, ilyesmi ingyenes eszköz)
(Édesanyámnál történt az, hogy nekem panaszkodott, hogy lassú a netje. Egy nagy adag vizsgálódás után arra a következtetésre jutottam, hogy az a 6 éves Ubee ketyere, amit a UPC adott, már a végét járja. Kétszer kellett bejelenteni a hibát, hogy kicseréljék az eszközt. Elsőre a szerelő lerázta azzal anyámat, hogy az új eszköz is egy szar. Érdekes, anyósomnál teljesen jól és üzembiztosan megy... Másodjára már azt mondtam neki, hogy ha akadékoskodik a szerelő, akkor engem hívjon fel. 10 percig bizonygatta nekem a szerencsétlen, hogy a vonal jó. Én már majdnem lila fejjel üvöltöttem vele, hogy kib@szottul nem ezt jelentettem be, mert látszik, hogy stabil a vonal - azt a régi fost cserélje már ki, mert elavult, jó eséllyel tele van porral (de nem szedhetem szét kitakarítani, mert nem az enyém), és egyébként is erre az eszközre tudom a net instabilitásának problémáját visszavezetni. Nagy nehezen felfogta, vonakodva, de kicserélte, anyám meg azóta nem győz hálálkodni, hogy menniyvel stabilabb és gyorsabb lett a nete - pedig a csomag ugyanaz most is).

@ufodani: Esetleg másik típusú kábellel próbáltad már (pl. HDMI helyett DisplayPort - vagy ami a te VGA-monitor kombóddal lehetsége)? Hátha az új csatolófelülettel "reseteli" a beállítást...
B terv: A 2. módszerrel valahogy eljutsz odáig, hogy Safe mode-ban / Csökkentett módban elinduljon a Windows 10, ezután az Eszközkezelőben törlöd a monitor driverét (az eszközillesztő törlése legyen bepipálva, ha rákérdez). Ezután újraindítás, és reménykedés.
20.03.03. 16:00 #2034
ufodani
Jól kibaxtam magammal. PCn nézegetem a HDR beállokat, volt egy "főkapapcsoló" °ki vagy °nem állásban (?), szal nem volt aktív. Alatta ha jól rémlik van 3 sor aminek a beállítása valszeg
nem
igen
igen.
Lényeg, bekapcssoltam a főkapcsolót és minden elment, csak a villogás megy ezerrel, nem tudom visszabillenteni a nem állásba.
Értelemszerűen vmelyik cuccom miatt ( talán a procim ami i5 8600k. Mindegy is, lényeg van é vmilyen megoldás, h h visszatudjam kapcsolni. A képernyő full villogás.
20.03.02. 11:15 #2033
frankie93
A probléma még mindig fennáll, megoldást azóta sem találtam, úgyhogy hálám örökké üldözné azt a valakit, aki ki tud segíteni.
Még néhány infó: a driverek mind a legfrissebbek, az itthoni hálózaton sem eszköz (pl. modem), sem a sávszélesség nem változott a hiba fellépése előtt.
1 2 3 ... 40 41 42

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

keresés a fórumban


Kedvenc témák | Súgó (FAQ) | Fórumszabályzat