Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Nem számítástechnikai témák

»» Labdarúgó-világbajnokság 2022, Katar

1 2
21.09.11. 17:30 #64
SMBX-fan
Jó de Trudeaux hátsó kertjében nincs egy jégkorongaréna.
21.09.10. 21:16 #63
jawsika
Érdekes amúgy... Szerintem ha hokiban vernénk Kanadát, itt se biztos, hogy mindenhol címlapon lenne. Nem tudom amúgy, nyilván NER-éknél igen, de máshol aligha.
21.09.10. 19:39 #62
SMBX-fan
Egy facebook-bejegyzés a tegnapelőtti csoda margójára.
Igaz a meccs előtt bőven.
21.09.09. 13:35 #61
SMBX-fan
Külföldi kommentátoroknál be is vált.
21.09.09. 13:21 #60
szbszig
Igazából ez az ellenfelek megtévesztésére és összezavarására van.
21.09.09. 13:17 #59
quervo
Jó, de nincs végtelen S-Sz kezdetű fiatal!
21.09.09. 12:52 #58
Raistlin666
Ez igaz ez a jó irány, de én még keveslem az arányokat amennyivel próbálkozik. És el kellene hagyni a korábban említett ballasztokat is ahova még férne kipróbálható ember.

+ taktikai változatosság is kellene és nem mindig bele erőltetni a fiatalokat egy olyan taktikába ami az alap emberek korlátozott képességeire van kitalálva.

Úgy értem elöl is lehetne új felállásokkal próbálkozni mondjuk. És nem Szalai alternatíváját keresni minden áron (na hol egy magas csatár ide gyere) például.

De ezek már túlmutatnak az én megmondóember szurkoló képességeimen is...tényleg nem okoskodok itt fölöslegesen tovább! Októberben meglássuk lesz e valami változás vagy lehet reset gombot nyomni és lelép Rossi!
21.09.09. 12:39 #57
Pyrogate
Azért folyamatosan jönnek így is a fiatalok, Rossi tette be Szalai Attilát is anno, ahogy Szoboszlait 18 évesen, vagy Schafer, Schon, Sallai, Sallói mind fiatalok (oké, utóbbiak már 24-25).
21.09.09. 12:14 #56
Raistlin666
Nem akartam neveket, de igen ahogy neked is nekem is Patrik lenne az első számú alternatíva!
Sőt tegnap akár 1 félidőt kaphatott is volna (főleg ha mint normális csapat esetén egy Andorra ellen már megyünk 4-5 góllal)!

Az ilyen tegnapi meccseknek nettó kísérletezéssel kellene lecsorognia. Amennyi ma Dibusztól kellett az nem volt extra. Egy fiatal esetleges bizonytalanságából/lepkéjéből kapott gólt meg ki kellene tudni kompenzálni egy ilyen meccsen gond nélkül!

Ragaszkodik a kapitány egy már bevált kerethez ez okés. De itt kellene a határt húzni és bedobni próbából embereket. Egy fiatal csapat kísérleti taktikával is tudna ennyit sőt lehet többet is mint tegnap az óvatos alapembereink 0 motivációval! De amíg a matekkal vagyunk elfoglalva és légvárakat építünk addig csakahárompont a lényeg...
21.09.09. 11:33 #55
Pyrogate
Most megint vészmadár leszek, de kit próbálnál ki?
Egyébként én sem értek egyet ezzel, maximum annyiban, hogy az edzésen jól megszokták egymást Dibusszal

A Zete kapusát (Demjén - 23 éves) vinném, ő volt mostanáig az u21 kapusa. A felcsúti Tóth (26) nem válogatott szint, ahogy a kisvárdai Dombó (27) sem, esetleg még a paksi Nagy Gergő (28 éves...) jöhet szóba, aki tavaly a görög élvonalban védett, nem is rosszul, de már nem fiatal. Kihagytam még a kispesti Szappanost (30) és a lila Banait, de előbbi szar, utóbbi meg cserekapus. Ha Kovácsik újra formába lendülne, ő lenne a 3. számú kapus, mint régen. Megyerit meg nem tudom miért felejtettük el, de ő sem fiatal.

Az U21-ben most a West Ham (csere-csere)kapusa véd, igaz, még csak 18 éves, ha játszana valahol a felnőttek talán, akkor hátha, de ettől még baromi messze van, így nem lehet válogatott sem.
21.09.09. 11:20 #54
Raistlin666
+ kiegészítés (mert pont ez csípi legjobban a szemem a játék képe mellett) és elkussolok:

Értelmetlen emberek 2.0:

Valaki magyarázza meg, hogy mit keres a keretben a Fradi csere kapusa? Mivel jobb bármelyik kezdő kapushoz képest Bogdán Ádám? Nincs senki helyette? Vagy a nagy nemzetközi (hol is volt a végén? Ja igen Skócia középmezőny istenem...a végén tán ott is már csak csere) tapasztalat minden egyéb észérvet elhomályosít? Ki ne próbáljunk egy Andorra meccsen egy fiatalt! Uram isten hova vezetne az?
21.09.09. 11:08 #53
Raistlin666
Dominik visszalépett / akarta a dolgot, de kurva gyorsan elmegy a kedve én azt látom. Pár suta csapattárs helyezkedés vagy lemaradás után már az volt a testbeszéde, hogy "akkor vissza passz a védők felé én leszarom". És így is tett kb. a 70. perctől kezdve. Mondjuk én nem is csodálkoztam, mert gyakorlatilag ennyi is volt a közzépálya játéka > Dominik visszalép a labdáért mert nincs ott senki > körbe sem nézve hátra passz általában Lang felé > repeat !
21.09.09. 11:03 #52
Raistlin666
Akkor nem értjük egymást! Se Dzsú se Niko nem való ide! Mégis itt forognak a köztudatban!

Tegnap Niko a helyét nem találta percekig a pályán! Schön helyett jött (aki fasza gyerek és felfelé lógott ki bőven ebből a rakás fekáliából) de utána gyakorlatilag Szalai nyakán lihegett és egymást zavarták! 5 perc után meg a szélen veszekedett konkrétan talán a Sallóival, hogy most akkor ki hol legyen...
21.09.09. 10:57 #51
Pyrogate
Igen, Szalai még ment egy ideig, még a második félidőben is direkt vitte a labdát a szöglethez. Amihez aztán Szoboszlai kurva lassan sétált ki...
Ma Dominik inkább gát volt támadásban, nagy passzokat osztott ki, de sokszor a másik túl lassú ahhoz, hogy értse őt, illetve ettől kezdve nem a beadásokra koncentráltunk, ami pedig az első félidőben működött. Be kellett volna darálni őket, de Nagy Ádám alibi passzaival nem lehet, nekem Kleini is szar volt tegnap, Szalai Attila teljesen elfáradt a 3. meccsére, Lang mindig is szar volt, Botka/Fiola meg szar formában van. A Sallói gyerek akart, de elég suta, Sallai meg percekre képes eltűnni.
21.09.09. 10:56 #50
SMBX-fan
Nyilván katasztrofális hazai pályán 2:1-et játszani Andorra ellen.
De én ezt úgy értettem, hogy a sérülések elkerülése az egyetlen épkézláb magyarázat.
Az első 20 perc alapján simán lehetett volna 6:1 vagy 4:0 az eredmény de tényleg eléggé beleszarós volt ez a meccs. Lehet hogy ezt speciel megnyertük de a szeptemberi meccsek közül tán ez a legbűzösebb.

Dzsudzsi meg lehet hogy nem olyan mint 10 éve de cserének szerintem is elférne. Kiöregedett de tud néha villantani.
21.09.09. 10:55 #49
Raistlin666
Jó az idő meg van adva de a többi nem teljesül:

Ha van egy valamire való eredmény már elszáll a szakma is meg a közvélemény.

Ugyanez fordított esetben. Feltüzelés nagy csapat ellen, majd zakó és senki (játékos/szurkoló) nem kezeli a helyén a dolgot!

Van 1 azaz 1 darab "taktikánk" (busz + ívelés egy lomha de legalább vezér emberre) ami pont az átlag csapatok ellen nevetségesen kiszámítható és ciki (tegnapi nap is alkalmazva lett mint "jól" bevált módszer mert semmi nem volt helyette)!

Nincsenek cserék! Semmi, zéró, nuku! Kiesik egy "alapkő" és meg vagyunk lőve mert nincs a posztra behívott ember???

Ragaszkodás értelmetlen emberekhez! Röhögnek Dzsudzsi említésén de Nikolics meg beférhet??? OMG!
21.09.09. 10:48 #48
Raistlin666
"nem akartak lesérülni a játékosok"

Ezt kérlek küld át az MLSZ-nek, jó lesz kifogásnak mondjuk a San Marino meccsen is ha esetleg ott is szarunk bele.

Persze aprítottak rendesen de már ne is haragudj meg! Ezt kellett volna nekünk is az angol meccsen például! Végig faragni őket és feldühíteni/hibára kényszeríteni az ellenfelet! Ezt is egy Andorra mutatja meg ellenünk és még be is szopódunk majdnem?
21.09.09. 10:47 #47
quervo
De az megvolt, nem? Nekem legalábbis úgy rémlik, hogy úgy nevezték ki Rossit, hogy itt az építkezés ideje, jött is az első meccsén a vereség az ellenünk mindig szerencsétlen finnek ellen, de aztán jöttek az eredmények, becsúszott egy EB meg egy A-ligába feljutás. Kicsit túlteljesítettük ezt az építkezős időszakot.

Itt ugye inkább az lehet a baj, hogy megint jött a faszagyerek-érzés, és úgy voltak vele, hogy végre el lehet hagyni a rakkolást, ami simán megvolt az EB-n, ebből lett a sima négyes, aztán a "közünk semmi" meccs az albánok ellen. Aztán meg ugye Andorra ellen meg ne kelljen már szakadni. Az a mázli, hogy nem a világranglistán hátulról második San Marino ellen jön a következő meccs, mert ott tényleg még véletlen is lehet ötöt rúgni. Vissza kell vágni az albánoknak olyan játékkal, amilyet ők játszottak ellenünk, és ha nagyon nem megy, akkor kell Rossinak elgondolkodnia azon, hogy kimaxolta-e magát, ha ott is ugyanez lesz, akkor egyértelmű, hogy elvesztette a ráhatását az öltözőre.
21.09.09. 10:41 #46
Raistlin666
Rossi a 30. perctől kezdve a kis téglalapja szélén hadonászott és ordítozott. Faterral néztük is hogy mi a franc baja lett neki.

És itt most még egy egyéni véleményt engedjetek meg:
Amennyire nekem élőben lejött, Szala Ádám fel volt tüzelve de a többiek a 2. gól után szartak bele "majd beakad még 2-3 valamikor" címszóval. ÉS minden (az a kevés működő dolog igen) lelassult, megszűnt. Gondolok itt mondjuk a nyomás fenntartására.

Ugyanis az kb. 2 perc után látszott, hogy Andorrát ha benyomod a 16-os elé akkor hibázik = sok szabi (Dominik!) sok lehetséges tizi helyzet!
Na ebből 30 perc után a nagy 0 valósult meg! Gondolom a szünetben ez számon lett kérve, de semmi nem változott! Alibi passzok hátra és 0 nyomás. A végén meg még örülhettünk mint majom a farkának!

Olyan 4-5 ember csinálhatta azt ami az elképzelés volt! Szóval úgy a fél csapatot lehet is akkor kib*szni a francba Rossi mester!
21.09.09. 10:34 #45
SMBX-fan
Én Nagy Ádámra vagyok gyanakvó.
De úgy összességében elég sok eladott labda volt hátul. (még volt egy majdnem-öngól is csak leshelyzetből alakult ki)

Persze annyi mentséget fel tudok hozni hogy nem akartak lesérülni a játékosok. (az andorraiak eléggé keményen oda tudtak lépni, egy argentin-brazil találkozón nincsenek ilyen mértékű szabálytalanságok)
21.09.09. 10:33 #44
Raistlin666
Tőlem lehetünk 4.-ek is a végén csak szántsuk már fel végre mi a pályát és hagyjuk ezt a sz*rakodást ami tegnap is ment! Rossival vagy nélküle, Dominikkel vagy nélküle de itt megint kuplerájt kellene rendbe rakni!

Pro tipp, de sose lesz ilyen:
Kinevezel valakit kapitánynak és adsz 2 évet neki építkezni (csapatot is stábot is Ő rakja össze maga köré)! Nem kell nézni semmilyen tabellát csak a játék képét és a taktikához keresni játékosokat! Nem 1-2-t, hanem 4-5-t minimum minden posztra! Ha az 5. számú lassabb is meg bénább is de tudja a feladatát! Ne kelljen már 1-2 sérülés után vészmegoldásozni meg ilyen vicc edzőmeccseken görcsösködni! Ha ne adja isten becsúszik egy szép eredmény nem elkezdeni az nso-n vb/eb/kutyaf*sza címeket vizionálni hanem haladni tovább és úgy is kommunikálni hogy nem matekozunk meg buszozunk, hanem CSAPATOT ÉPÍTÜNK ÉPPEN TESSÉK TÜRELEMMEL LENNI!

Komolyan lehozol egy (rakkolós és ennyi) Kleinheisnert meg egy (Seria B szint) Nagy Ádámot és megszűnik a középpálya egy Andorra ellen??? Mesélj még...

/Megmondó kapitány üzemmód off/
21.09.09. 10:24 #43
quervo
"Sajnos" nem láttam a meccset, csak részleteket belőle. Tudja valaki, ki(k)re gondolhatott edzőbá, amikor meglebegtette, hogy az engedetleneknek nem küld meghívót?
21.09.09. 10:06 #42
SMBX-fan
Ja hát persze.
Angolok ellen csak akkor van esély idegenben ha B csapattal állnak fel és békés döntetlennel is megbékélnek.
De igazából ha nem is jutunk tovább, a 3. helyet illene behúzni mert azért Kane és Lewa mögött beérni nem olyan gázos.
21.09.09. 10:06 #41
szbszig
Nem tudom eldönteni, hogy az osztrákok vagy a mi teljesítményünk tragikusabb ebben a selejtezősorozatban. Pedig én komolyan úgy álltam neki tavasszal, hogy a pótselejtező majdnem biztosan meglesz, mert vagy ők, vagy mi csak elérjük a második helyet a csoportban.
21.09.09. 09:42 #40
Raistlin666
Igazából olyan nagy baj nincs is. Egyes játékosok itt lenyilatkozták, hogy végül is nincs veszve a csoport csak meg kell nyerni mindent innentől! Egyszerű ez kérem szépen!
21.09.09. 09:37 #39
quervo
A Wales elleni meccs után is durcás volt, akkor is felmerült a lemondása, remélem, most is jön a változás. Ki kell találni valami jó taktikát San Marino ellen.
21.09.09. 08:17 #38
Raistlin666
Azért ott van baj, ha Andorra ellen kell a 89. percben az időhúzó csere nehogy kiegyenlítsenek.

Szép hogy most hirtelen puffog Rossi, meg felelősöket keres, de ezt úgy az Albán meccs végén kellett volna ilyen vehemenciával.

Mondjuk itt már a "de hát mindenki top ligás csapatban játszik" albán pékséges védekezést sem lehet bevetni az is igaz...akkor marad a buhogás meg a sértődés?
21.09.08. 22:24 #37
SMBX-fan
Miafasz
De egy csomó andorrai már majdhogynem piroslaposan baszogatja a mieinket
21.09.07. 23:22 #36
SMBX-fan
"Pontosan. Ebből kellene kiindulni mindig. Csak hát mit vársz egy olyan országban, ahol a németek elleni döntetlent is győzelemnek könyvelte el az emlékezetében mindenki. Ez egy ilyen ország. A gyengeségeinkről nem veszünk tudomást, a sikereinket meg felnagyítjuk. A kollektív emlékezetben meg megy a kettős könyvelés és nem győződ visszatéríteni az ismerősöket a tényekhez, hogy nem úgy van az."

Pedig hogy ment egyes helyeken az r/hungary és hasonló közösségek ekézése, hogy mekkora "károgók" és nem tudnak örülni.
Ngl jól teljesítettünk az EB-n de 2:2 a futballban nem ér fel győzelemben, max. kétfordulós meccseknél egy győzelemmel záruló odavágó után.

Dzsudzsák kapcsán meg: a lambóért keleten focizóra nincs szükség kezdőben, de egy cserének szerintem igazándiból elférne.
21.09.06. 19:09 #35
ufodani
egyértelmű!

A szarra nyilván csak azt lehet reagálni akkor is most is - rossz korban élünk
21.09.06. 19:02 #34
Raistlin666
Akkor igazából mi vagyunk a probléma gyökere? Az értetlen szurkoló?

No mind1 részemről mi ott leszünk az andorrai pékek meg albán "pékek" ellenin is ha addig nem tiltanak el minket a francba megint! A himnusz éneklést azzal az akusztikával nehéz megunni!!!
21.09.06. 18:55 #33
ufodani
Visszatekertem A magyar labdarúgó válogatott topikba. Ugggyanazokat a köröket futottuk akkor is most is a 6./5./4. lapon. Semmi nem változott...
utánpótlás
szövkap
külföldön érik a magyar
harcosság
stb
21.09.06. 18:47 #32
jawsika
Szerintem ezt arra írja Barthezz, hogy ha - tegyük fel - folyamatosan emelkedne a színvonal, és egyre jobb lenne a hazai foci, akkor sem úgy nézne ki a dolog, hogy többé nem veszítünk meccset és kövi VB-n nyerünk egy csoportot, aztán a következőn nyerünk a negyeddöntőben, aztán a következőn nyerünk a döntőben. És közte meg soha senki nem szorít meg, aki alánk van besorolva (lásd Albánia).
Én azzal nem értek egyet, hogy ezt nem látom. Az az igazság, volt ma egy írás az origon. Na tudni kell, hogy az origo az a Pravda, szóval a Párt abban (is) üzen. És olvasom a sorokat, és egyszerűen nem értem. Én tudom, hogy a Balázs nagy cimbije a külügyminiszternek, de számomra az a brutális, hogy ennyire feledékeny a néplélek? Andorra, haló?

Igazából a szar az, hogy ez bennünk (akik itt írogatunk) is megvan. Az ember ha itt nő fel, ezt hozza magával, ez beleivódik. Nem tudunk a focira úgy tekinteni, mint akármelyik ásik sportra, hogy jól van, most nyertünk, most nem nyertünk, meg hogy egyébként ha szar a csapat, hát szar, kit érdekel amúgy is. Hanem ez egy ilyen nemzeti ügy. És ettől az egész még szomorúbb, mert ahogy a Szalai Ádám az elhíresült NSO interjújában kimondta: mit akar egy olyan ország, amely egyetlen, de tényleg, egyetlen topfutballistát nem tudott adni a világnak ~50 éve. A Détári volt talán az utolsó? Ha ő még az volt... Mert ő is csak azért tűnt annak, mert nem volt igazi top klasszis.

Én azt hiszem, hogy ez a lényeg, és ez a legfontosabb. Ebből láthatjuk, hogy mennyire nincs összhangban az önkép meg a valóság.
De bevallom, ez az, amit nem értek. Egyszerűen ez képtelenség, hát már csak matematikailag is kellett volna lennie legalább 1, de inkább pár embernek. Sokkal inkább olybá tűnik, hogy a rendszerünk nem hogy nem jó, hanem egy önpusztító szörnyeteg, ami többet árt, mint használ.
21.09.06. 18:14 #31
Raistlin666
Ja a PSV-s verziója (a "megyek ahol lambót is kapok" előtti) elfért volna valahol elöl!
21.09.06. 17:56 #30
Raistlin666
Rossit nem is kell, legalább is nálam. Ő még a legkisebb gondunk most!

Viszont egy "mi lett volna ha okfejtésem":

Vajon ha az első meccs van itthon Albánia ellen 60 ezer ember előtt, akkor is ez lett volna a taktika?
Nekem itt lóg ki kicsit a lóláb Rossinál. Óvatoskodni azt tudunk, de tudjátok mint az Egri Csillagokban...kevés oroszlán inkább mint sok nyúl! Szerintem fejben irtó gyenge volt az angol meccs után a csapatunk. Semmi tűz nem volt. Dominik a bekapott gól után kezdett focistának kinézni mikor elkezdett végre lökdösődni meg mutogatni!
És most nem Szalait akarom felböfögni, de egy ilyen meccsen pont egy vezér kell aki űzi a többieket. Itt most volt valami massza akik egy (szerintem túl) óvatos taktikát úgy ahogy 80+ percig lehoztak...csak amíg egy Portugália ellen lenyelhető a vége, azért ebben többet érez az ember!

Értelek és egyet is értek ezzel a vékony keret dologgal, de azért itt szerintem főleg fejben/felkészítésben/hitben volt különbség ami meg EDZŐI feladat lenne! Na végül is akkor csak védeni kell Rossit tőlem bocsánat.
21.09.06. 17:47 #29
neumark
"Tegyük hozzá, hogy a 2 EB-szereplés is annak köszönhető, hogy megemelték a csapatok számát, a régi 16 csapatos rendszerben egyik esetben sem lettünk volna ott."

Pontosan. Ebből kellene kiindulni mindig. Csak hát mit vársz egy olyan országban, ahol a németek elleni döntetlent is győzelemnek könyvelte el az emlékezetében mindenki. Ez egy ilyen ország. A gyengeségeinkről nem veszünk tudomást, a sikereinket meg felnagyítjuk. A kollektív emlékezetben meg megy a kettős könyvelés és nem győződ visszatéríteni az ismerősöket a tényekhez, hogy nem úgy van az.

"Fel kellene fogni, hogy ez egy hosszú, sok éves folyamat amiben igen, vannak hullámvölgyek is."

Ezt nem teljesen értem, hogy mire írod. Rossit valóban felesleges lenne meneszteni, ugyanis azt, amit a mostani magyar játékosállományból ki lehet hozni azt már kihozták. Kétszer is. De az EB-re való kijutásnál és a helytállásnál több nem tudom mitől lenne bennünk bármikor a jövőben. Több top bajnokságban kezdőként játszó magyar játékos kellene akik megütik kint a színvonalat, hogy lehessen előrelépés. De az meg már egyáltalán nem a válogatotton múlik, hanem a hazai utánpótlásképzésen meg a magyar bajnokság színvonalán. Ezek pedig pont nem képesek fejlődést felmutatni az iszonyatos állami pénzek ellenére se nagyon. Így nem értem, hogy mégis mi lehetne pár év múlva, milyen extra sikerre kéne számítani? Mégiscsak egy közepes lakosságú, csóróbb közép-kelet-európai ország vagyunk. Nekünk ezeket az EB-szerepléseket az UEFA lehetővé tette a létszámemeléssel. Ami meg ennél feljebb van - illetve normális hozzáállással gondolkodva már ezért az ajándékért is - hatékonyan, kevés hibával kellene dolgoznunk. Nem így, hogy közben a magyar fociban minden szarul működik. (Szerintem)
21.09.06. 17:45 #28
LordMatteo
Én mentegetni akarom, szakmai berkekben mondják (én nem vagyok sportújságíró, csak van ismerősöm, aki az), hogy nagyon komolyan veszi a hazai meccsekre járást, sokszor megy ő is, és nagyon alaposan számonkéri azokat, akik a "nevében" mennek el megfigyelőnek. De ennyi van most a hazai emberállományban.
21.09.06. 17:44 #27
Pyrogate
Origo szerint Dzsudzsák kellett volna tegnap
21.09.06. 17:37 #26
Pyrogate
Nem mentegetni akarom Rossit, de tényleg nincs más. Az egész képzés szar, a pénzzel kitömött csapatok külföldieket vesznek a fáradtságos nevelés helyett.
Nincsenek fiatalok, mert azokat a fos nb1-ben sem vetik be. Egyszerűen van kb. 7-8 nemzetközi szinten elfogadható játékosunk és 3-4 olyan, aki még talán-talán felveszi a kesztyűt (Fiola, Botka kaliber). És ha valaki kiesik, kurvára senki más nincs. Cseri, Gazdag válogatott, de nemzetközi szinten lófaszok pl. Schön, Schafer a fiatal, de bennünk sincs igazán semmi. Hahn az idei újonc, aki 26 éves!
Kit lehetne még betenni? Én nem látok senkit, max a Dárdai famíliát győzném meg, vagy folytatnám a honosítgatást (nem Negora gondolok, hanem a határon túli magyarokra).
De jelenleg nincs merítés és ez sokkal szomorúbb mindennél.
21.09.06. 17:25 #25
Raistlin666
Kit hoztam volna be...jó persze, ez a jó felkérdezés!

De könyörgöm most akkor ez a mentség arra, hogy ugyanazt a szenvedést kelljen nézni bármilyen egyéb próbálkozás helyett? Posztok kicsi variálása, fiatal játékos kipróbálása, stb!

Ez alapján mi a francnak van ekkora keretünk? A sérültek / rossz napot kifogók és lusták helyett úgysincs kit beküldeni?

Fizikai képtelenségnek tartom, hogy ne lehetne ütőképesebb keretünk (nem Anglia verő de variálhatóbb és támadóbb felfogású egy Albánia ellen)! Ha nem is technikai tudásra, de lelkesedésre és futómennyiségre nézve!
Csak itt megint ugyanazok a körök futnak. Valakit megtesznek kapitánynak, de a játékosok válogatása mindig mások feladata akiket nem látunk. Mindig van pár kötelező kedvenc akit ha kell ha nem futtatni kell (Dzsudzsi anno, most Dominik pl.). Rájuk általában extra mentális terhet pakol a média meg a szakma. Egyeseket mintha észre sem vennének mert éppen nem menő bajnokságban játszanak vagy beszóltak korábban valakinek. Fiatalokkal kísérletezés közel 0!

Komolyan már ilyen Dombi Tibi szintű egysíkú (gyors kész ennyi) embereket se lehet összehalászni akikkel egy 20-30 percre az ilyen meccsek végén kicsit lehetne variálni a dolgokon??? Jó ez már a Football Manager multam előtörése az emlékeimből, de értitek szerintem!
21.09.06. 16:36 #24
Barthezz
Az utolsó mondathoz: Ha egy ennyire focirajongó miniszterelnök sem elég ahhoz, hogy bármi érdemleges javulás legyen az utánpótlásképzésben és az erre ömlesztett tao-milliárdokat ne ellopják a tényleges képzés helyett, akkor semmi nem fog segíteni, legalábbis a következő évtizedekben biztosan nem. Max. kevesebb pénzt költünk majd egy rá egy másik vezetés alatt és ennyiben nyugodtabb lehet a lelkünk.
21.09.06. 16:27 #23
jawsika
"A sikertelenséggel önmagában nincsen probléma (lásd Izland régen!), ha itthon a foci csak egy vegetáló, hobbi szintű dolog lenne befektetett pénz nélkül,"

Ez.

Pontosan ez.

Hogy mi erre nemzeti identitást építünk. Nyomorúságos.

Bevallom, nekem a 6:3-tól is a hideg futkos a hátamon. Volt egy barátságos mérkőzésünk Anglia ellen. Angliának ekkor semmilyen (66-ban nyertek otthon egy VB-t, és ennyi) címe nem volt. Erre mi konkrétan az futball-identitásunkat építettük és tesszük ezt máig. Erre a meccsre senki nem emlékszik, nem jegyzik sehol és tudjátok, ez a legszomorúbb...

Szar párhuzam, de a románokkal trianon kapcsán legalább van kölcsönös utálat. De még annál is ezerszer rosszabb, amikor a másik azt se tudja, miről beszélünk, nekünk meg ez a legfontosabb a világon.
21.09.06. 16:14 #22
Pyrogate
De kit hoztál volna be? Mint amikor az EB-n azért nem cserélt Rossi, mert a holtfáradt Kleinheisler helyére Sigért, vagy Cserit lehetett behozni, és azért kvalitásilag más szint (pedig Lacika sem top).

Szoboszlait azért tartotta fent, mert megvan benne az, hogy ha nem is csinál semmit egész meccsen, akkor is tud villanni (mint Izland ellen, ott is halvány volt!)

Nikolicsot lehetett volna esetleg előbb, de egy Sallai, Sallói akkor is magasabb szint. Hahn Jani sem fogja megforgatni az Empoli meg Roma védőjét. Egyszerűen annyira vékony a pad, hogy nincs olyan játékos, aki beállva bármilyen impulzust hozna.
21.09.06. 16:07 #21
Yaho0
Most már tényleg kezdem azt gondolni, hogy nem jó dolog ez az időszakos EB fellángolás. Ilyenkor elül a lincshangulat, ahogy a cikk is írja, vállon veregetik magukat az illetékesek, hogy minden rendben van, pedig semmi sincsen. Sőt, az egész rendszer a velejéig romlott és fenntarthatatlan, ahogy ezt már ezerszer megírták előttem. Csak azért nem kívánom, hogy jöjjön egy totális mélyrepülési sorozat, mert korábban erre is volt példa, és véletlenül sem történt változás, csak az edzőket fogyasztottuk, mintha az bármit is megoldott volna (sőt, borzalmasabbnál borzalmasabb pénznyelő kóklereknek fizettünk). Azt nem igazán tudom megvalósítani, hogy ezentúl ne szurkoljak a válogatottnak, de nem valószínű, hogy tovább szeretnék asszisztálni ehhez azzal, hogy kimegyek bármilyen mérkőzésre.
A két meccs apropójára azt mondom, hogy papírforma született, a játékoskeret és a transfermarkt (persze ez nem a tökéletes statisztika etc..) alapján a csoport állása tökéletesen tükrözi az erősségi sorrendet.
A sikertelenséggel önmagában nincsen probléma (lásd Izland régen!), ha itthon a foci csak egy vegetáló, hobbi szintű dolog lenne befektetett pénz nélkül, vagy, ha ez a tudatos építkezés éretlensége miatt következne be. Sajnos ránk egyik sem igaz. Hogy mikor lesz itt bármiféle rend, vagy változás, azzal kapcsolatban még találgatásokba sem bocsátkoznék (pesszimista énem azt mondja, hogy soha).
21.09.06. 15:07 #20
Barthezz
Itt egy elég jó cikk a Telexen erről az egészről, miért van az, hogy az EB-ken jól szereplünk, aztán a selejtezőkön meg összeomlunk.
21.09.06. 15:05 #19
szbszig
Szerintem sokan lenézik az albánokat. Kicsi meg elmaradott ország, nem voltak még soha kint semmilyen nagy tornán a 2016-os Eb-t leszámítva, plusz korábban gólt sem szereztek még ellenünk, hát akkor marha gyengék lehetnek, kötelező ellenük a 6 pont. Pedig a valóság tényleg az, hogy az albánok jobb csapatokban játszanak jelenleg, vagy ha a keretek összértékét nézzük, az övék pillanatnyilag bizony többet ér a miénknél.

Összehasonlításképpen a bolgár és az izlandi válogatott, akik ellen a pótselejtezőben kivívtuk a részvételt, a 20-30 millió eurós kategóriában mozog. Az albánok meg a 100 millió euró felettiben, majdnem egy szinten a szlovákokkal vagy a walesiekkel. Akik ellen nagyon nem ment már az előző selejtezősorozatban sem ugye...

Persze ezek csak számok, egy csapat erősségét nem kizárólag az adja meg, mennyi az egyes játékosok piaci értéke külön-külön. Illetve a tegnap mutatott, véleményem szerint is kilátástalan játékra sem lehet mentség. De azért egy picit talán árnyalja a képet.
21.09.06. 14:57 #18
Raistlin666
Cserék:
Angliától az 55. percben kaptuk az első gólt. Utána mire is vártunk? Ja igen, hogy 0-2 legyen.

Az albánok ellen kb. semmire nem mentünk a félidő után sem, de a 67. percben azért csak sikerült végre egy csere.

Főleg a második esetben undorító kivárós 0-0-ra játék volt az egyetlen cél! Volt egy támadásunk az egész félidőben, miközben az ellenfél tök korszerűen letámadott?

Az albán meccsre meg én sem mondtam, hogy nem reális. Sőt! De akkor meg mit akar itt számolgatni Rossi ha egy ilyen ellenfél is leuralja ellenünk a pályát? Valami pót selejtezőn akar majd kapni 6-8 gólt meccsenként? Mert jelen pillanatban az is realitás!
21.09.06. 14:14 #17
Pyrogate
Cserék: nincs más, bárki jön be, minőségi képességi visszaesést jelent, még úgy is, hogy a bent lévők szarul játszottak.

Szerintem teljesen reális volt a tegnapi vereség, jók az albánok, jobb csapatokban játszanak, mint mi. Ettől függetlenül az is látszik, hogy gyengébb/hasonló kaliberű csapatok ellen nincs taktikánk.
21.09.06. 13:09 #16
Raistlin666
Azért Rossi esetében 1-2 dolgot nem értek:

Dominik mit keresett a pályán ennyi ideig?

Eleve miért várt mindkét meccsen ennyit a cserékkel?

Mit jön egy vállalható (mégiscsak a vb. második elleni) meg egy történelmi 4. kalapos elleni vereség után a számolgatással?

Miért nincs egy bevállalósabb taktika a tarsolyban? Arra az esetre ha nem világsztárokkal megtűzdelt csapatok hanem az albánok jönnek szembe?

Az angolok ellenit élőben látva nem éreztem dühöt. Egyszerűen az most egy kiváló és formában lévő top csapat volt.
De ez a tegnapi...na ne már! Ha már lelkesedés sincs akkor mégis mi a francnak van ez az egész? Mi a tökömet akarnak számolgatni mikor egy Albánia leiskoláz? Mert 1:0-lett de a játék képe alapján ennyit sem érdemeltünk!

Ki lehet kapni szépen is meg a sokkal jobbaktól csúnyán is.
Jelenleg már abban sem vagyok biztos hogy csütörtökön mennyi nyugtatót vigyünk faterral a meccsere!
21.09.06. 11:32 #15
Barthezz
Szintén +1. Tök ugyanaz történik most is, mint 5 éve. Egy sikeres, messze erőn felőli pótselejtező-sorozat és EB után mindenki elhitte, hogy végre normális, erős válogatottunk van, aztán az őszi selejtezőkön jött a kiábrándító valóság. Tegyük hozzá, hogy a 2 EB-szereplés is annak köszönhető, hogy megemelték a csapatok számát, a régi 16 csapatos rendszerben egyik esetben sem lettünk volna ott. De már ez ment 20 éve is. Akkor a selejtező csoportban teljesítettünk erőn felül, egy óriási véletlen szerencse révén összehoztuk a finnek ellen a pótselejtezőt (pontosabban a finnek összehozták nekünk), aztán jött a kijózanító hazai 1-7, majd idegenbeli 5-0 a jugoszlávoktól. Aztán kezdődött elölről az egész. Az EB kétszer is kihozta a maximumot a csapatból, de láthatóan nagyon messze van ez a válogatott még attól, hogy ezt a teljesítményt tartósan, kisujjból tudja hozni. Rossi nagyon jó úton indult el és remélem, nem követi el a szövetség azt a hibát, mint Storcknál, hogy esetleg menesztik a kudarcok miatt. Mert akkor megint kezdhetjük elölről az egész válogatott-építést. Fel kellene fogni, hogy ez egy hosszú, sok éves folyamat, amiben igen, vannak hullámvölgyek is. A jelenlegi realitás ez és ezt kellene helyén kezelnie mindenkinek.
1 2

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

keresés a fórumban


Kedvenc témák | Súgó (FAQ) | Fórumszabályzat