Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Twin Mirror teszt – Egy skizofrén újságíró kalandjai [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Twin Mirror teszt – Egy skizofrén újságíró kalandjai
A Dontnod az időmanipulálást és a telekinetikus erőket egy idegesítő alteregóra és egy képzeletbeli helyre cserélte.

20.12.17. 20:48 #2
GeryG
Ez a jó a szólásszabadságban: lehet nem egyetérteni.
20.12.17. 17:01 #1
pb69
Én eléggé másképp látom ezt a játékot. Számomra a Life is Strange volt a csúcs, a Before the Storm kiegészítője se sokkal maradt el mögötte, viszont a LiS2 volt egyértelműen a mélyrepülés. Én pont ott éreztem erős ötlettelenséget és szörnyen antipatikus karaktereket, főképp a főhősök tekintetében, akikkel semmilyen szinten nem tudtam azonosulni, de még érdekesek se voltak.

Furcsállom, hogy egyértelmű negatívumnak van kiemelve, hogy a misztikum terén mennyire alulteljesít ez a játék, miközben szerintem egyáltalán nem is volt itt cél a misztikusság. Legalábbis a természetfeletti értelmezésében. Itt a rejtélyességet maga a bűntény adja, ez alapvetően egy krimi, miért kéne olyan értelemben misztikusnak lennie, mint a LiS játékok?
Megértem, ha vkit nem érdekel ez a történet vagy nem szimpi neki a főszereplő, de ez nem a játék hibája. Minden ilyen sztoriban olyan a főhős, amilyen, sok hibával és hiányossággal. A történet is olyan, hogy nem tetszhet minden sztori mkinek, de ha már teszt, akkor érdemes lenne leírni mik a problémák, és objektívebben hozzáállni.

A Dontnod ötlettelensége kapcsán pedig szintén hamis narratívának érzem a játékmenetet felhozni. Egy ilyen kattintgatós-felfedezős sétaszimulátorba milyen nagy ötleteket kéne belevinni, mint játékmeneti elem?
Kaptuk a mind palace-t, ami tök jó. Kaptuk ezt az alteregós meghasonlott személyiséget, ami lehet nem mkinek tetszik, de szerintem pont egy ötletes és kreatív dolog. Meg ott vannak az említett új minigame-ek, ami többnyire nekem se jöttek be, de ez már szubjektum, azt semmiképp nem mondanám, hogy ne lett volna ötletes.
Ez bőven több újdonság a játékmenetben, mint amit pl. a LiS2 tudott felmutatni. Emellett kapunk egy teljesen más korú, stílusú, státuszú főhőst, egy teljesen más problémahalmazt és közeget, más sztorit, más tanulságokkal. Ebből a zsánerből szerintem nehéz lett volna több újítást kihozni. Kicsit olyan ebbe belekötni, mintha egy képregényfilmmel az lenne a gond, hogy hősködés van benne, meg életszerűtlen dolgok, meg túl sok az akció és látványos jelenet benne.

Számomra érdekes és izgalmas volt a sztori és a karakterek is. A főhős jelleme nekem se tetszett, de mint karakter jó volt. Ilyen téren köröket ver a játék a LiS2 testvérpárjára.
Az pedig kifejezetten üdítő színfolt volt, hogy a társadalmi jelenségek, ill. a tanulságok, az üzenetek itt is szépen belesimulnak a világba és a cselekménybe. Ahogyan a LiS és BtS esetében is volt, nem pedig iszonyatosan izzadságszagúan és görcsösen tolják az arcunkba és nyomják le a torkunkon, mint az előző két alkotásban.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

keresés a fórumban


Kedvenc témák | Súgó (FAQ) | Fórumszabályzat