Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» J.K. Rowlingnak semmi köze a Hogwarts Legacyhoz [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: J.K. Rowlingnak semmi köze a Hogwarts Legacyhoz
A fejlesztők teljesen elzárkóznak az utóbbi időben botrányba is keveredett írónőtől.

20.09.23. 17:08 #17
david139
Számomra nem olyan elképzelhetetlen, hogy valaki nem a lelkének megfelelő testet kapta, és emiatt kényelmetlenül érzi magát. Hiába van rendben a test és a lélek is, ha nem kompatibilis.

Pozitív életélmény ebből szerintem elég ritkán lesz, hiszem hiába a sok műtét meg hormon, az mégsem az igazi, nem véletlen van 50% körül az öngyilkossági rátájuk.

Szerintem nincs azzal gond, ha a gyerekek találkoznak ezzel. Egyrészt a világ része, másrészt a sok gyűlölködő tahót talán meg lehet előzni, ha már gyerekkorban megtanulja az ember, hogy ilyen bizony előfordul.

De úgy is mindig lesz miért utálni egymást, főleg mert a konzervatív mainstream erre izgul.
20.09.23. 15:31 #16
jawsika
Én azt gondolom, hogy ez így igaz. Egy mentális/lelki probléma relativizálásának és pozitív életélményként történő bemutatásának semmi keresnivalója gyerekeknek szóló bármiben. Ha azt mondom az orvosnak, hogy a kezem nem az enyém, vágja le, pszihiátrián a helyem. Ha azt mondom neki, hogy a farkam nem az enyém, vágja le, megteszi, hormonokkal csinál belőlem egy megcosnkított, nőnek hazudott férfit, és ünnepel a liberális mainstream.
20.09.23. 15:28 #15
GeryG
Ez van.
Ez is csak egy vélemény, mint bárki másé, pont ugyanannyit is ér. És ugyanannyira támadható, mintha pont az ellenkezőjét állítottam volna.
20.09.23. 15:05 #14
david139
a transzgender témának nincs helye a videojátékokban, amik azért jelentős részben a gyerekeknek (is) szólnak

Hát ez bőven kirekesztőbb, mint az, hogy nőnek vagy apache támadóhelikopternek hívjuk őket
20.09.23. 13:30 #13
GeryG
A Te felháborodásodat/nem tetszésedet (megfelelő rész aláhúzandó) teljesen megértem. Én sem szívelem ezt az arcomba tolt píszíséget. Már a Tell Me Why tesztben is igyekeztem diplomatikusan megfogalmazni azon aggályomat, hogy a transzgender témának nincs helye a videojátékokban, amik azért jelentős részben a gyerekeknek (is) szólnak.

Abban is igazad van, hogy egy ilyen sztoriban talán a csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna elv lett volna a legokosabb a fejlesztők részéről. Ők viszont talán úgy gondolkoznak, hogyha nem jelentik ki nyíltan, hogy márpedig ők nem értenek egyet Rowling véleményével (amihez egyébként minden joguk megvan), akkor nekik ugrik majd minden transzgender aktivista. Ezt akarták volna megelőzni. Más kérdés, hogy talán átestek a ló túloldalára azzal, hogy ennyire kategorikusan kizárták az egész univerzum megálmodóját a projektből.

De talán még mindig így jártak jobban: a téma ezen oldalán még mindig sokkal kisebb a felháborodás szerintem, mint lenne fordított esetben a másik oldalon... ők valahogy sokkal érzékenyebbek mindenre, amibe bele tudják látni saját magukat.
20.09.23. 12:18 #12
Shadowguard
Ezt a beszólást engedelmeddel lopnám Reggel majdnem félrenyeltem a kávémat

GeryG: Pont ezért nem kellene állást foglalni. Annyit mondanak, hogy Rowling nem vesz részt benne, mert jóval a HP könyvek előtt játszódik. És pont. De nem, ők elhatárolódnak meg aggódnak. Első nekifutásra azt hittem, hogy Rowling minimum a kiirtásukra szólított fel, akkora feneket kerítettek neki.
20.09.23. 10:08 #11
GeryG
Nekem az első előzetes alapján eddig tetszett, de persze abból nem sok derül ki róla...
Az Avalanche eddig többnyire jó kis játékokat tett le az asztalra, szóval lehet reménykedni. Jó HP-játék meg még úgyse sok készült, szóval itt az ideje.
20.09.23. 10:03 #10
Peace
Ez mind nagyon érdekes, de a játék jó lesz???
20.09.23. 09:50 #9
GeryG
Fejtsd már ki légyszi, hogy miben is nyomjuk fullban a kretént?! Tényleg érdekel, hátha tanulunk tőled valami okosat...

Montanosz: az, hogy ki melyik oldallal ért egyet (nagy vonalakban én, a cikk írója Rowlinggal, de ez kb. senkit sem érdekel), az egy dolog. A cikk, ami valójában csak egy rövidhír, arról szólt, hogy a játék fejlesztői mit publikáltak a nyilvánosság felé. Nem a Dome véleményét, nem az enyémet, nem Dinóét, hanem a stúdió véleményét írja le. Olvasni kéne a mondatokat, ott van bennük a lényeg. Menni fog?

Még egy gondolat:
Aki ebben a témában bármelyik vélemény mellett állást foglal, pláne ha ezt valamilyen szintű közszereplőként teszi (ezesetben játékfejlesztőként, akire milliók figyelnek világszerte), akkor az automatikusan vállalja azt, hogy az állásfoglalásával a másik oldal képviselői ekézni fogják. Az Avalanche azt mondta, ő elzárkózik Rowling véleményétől, ez most azoknak nem tetszik, akik Rowlinggal értenek egyet. Ha viszont nyíltan kiálltak volna ők is az írónő véleménye mellett, akkor most (nem feltétlenül itt, hanem bárhol a világban) azok vernék az asztalt, akik meg a transzgender sztori mellett állnak. Nem lehet ebben diplomatikusnak lenni...
20.09.23. 08:20 #8
Raistlin666
Remélem követendő példa lesz! Én például bátran fogok transzgender gnóm bárdot csinálni a Baldur's Gate 3-ban ha kap +2-t a mentődobásokra mert elmeroggyant!

És bár nem szorosan ide tartozik, de a k*rva annyukat már tényleg!!! Mindenhol ezt a sz*rt kell nyomatni már? És nem ám magamat féltem, mert engem már nem vezetnek meg !
De komolyan már a 7 éves lányom többet tud a témáról, mert a YT reklámokban a Nickelodeon mesékben és az iskolákban is terelik erre az érdeklődését!!!
20.09.23. 07:35 #7
Shadowguard
Egyébként nem csak szavak szintén kellene kiállni az LMBTQXYZW közösség mellett kedves Avalanche, hanem akkor már tényleg tessék fullban tolni a kretént és karakteralkotáshoz is betenni a 62 (63? 64? Mennyi most éppen?!) gendert is, mert nem szabad ám kirekeszteni senkit.
Sőt, akkor már ne álljanak meg itt, és a transzfajúakat se felejtsék ki, mert mi van, ha valaki egy pánszexuális őznek érzi magát és azt akarja megjeleníteni a játékban is?
20.09.23. 06:18 #6
david139
Soros pénzeli Dinot!
Ez a cikk amúgy lehetne kicsit részletesebb, mert vannak emberek akiknek fogalma sincs, hogy Rowlingnak mi a fene a véleménye, annyit meg nem ér, hogy rákeressek.
20.09.23. 00:07 #5
montanosz
Nem tudom ki irta ezt a cikket de az nem botrány hanem bátor kiállás amit irt a perverz abberált életvitel ellen!
Mielőtt leirunk valamit nézzünk már utána kedves cikk író!
20.09.22. 23:36 #4
Sucee
Nem engedett szerkeszteni (már megint miért...?), de hát ez a rész is csúcs:

"Ugyanakkor a fejlesztésben szintén résztvevő Avalanche már korábban is hangot adtak aggodalmuknak, miszerint a nevüket a játék miatt összeköthetik Rowlingéval, márpedig ők igyekeznek teljesen elzárkózni tőle és a transzneműekről alkotott véleményétől."

Nevetséges, hogy elfogadottabb megbélyegezni és elzárkózni attól a személytől, aki kitalálta az egész világot, amiért a fizetésüket kapják. Tény, hogy a nő se normális, de pont akkor teszik ezt, amikor épp valami értelmeset is mondott?

Rowling beszólogatós tweetjével a "people who menstruate" agyzsibbasztás kapcsán egyenesen egyetértettem. Hogy lehet ilyen faszságot kitalálni? Te jó ég de utálom ezt az egész elmeháborodott bagázst a betű- meg színkódjaikkal... A kontraproduktivitás mintapéldái.
20.09.22. 23:30 #3
Sucee
Jaja, ugyanez. Kibaszott nevetséges az egész.
20.09.22. 22:57 #2
Davide78
Shadowguard, ha tudsz olvasni a sorok között észrevehetted, hogy egy ideje már a playdome.hu is fullba nyomja a kretént. Üdv az új világban!
20.09.22. 20:10 #1
Shadowguard
Rá kellett keresnem most erre, mi is volt ez a botrány... Hát kedves Avalanche meg a kapcsolódó érintettek, nektek bizony a qrva anyátokat..
Azért ennyire nem kéne túltolni a baromságot egyik oldalról sem.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

keresés a fórumban


Kedvenc témák | Súgó (FAQ) | Fórumszabályzat