Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Tell Me Why, avagy moralizálás veszélyes vizeken [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Tell Me Why, avagy moralizálás veszélyes vizeken
Némi misztikummal meghintett családi dráma egy kellőképpen divatos témáról.

20.09.21. 16:32 #2
AndrewT
Már a Life is Strange első része is olyan valós, kőkemény, játékokban ritkán elővett társadalmi jelenségeket boncolgatott, mint például az akár online, akár fizikai agresszió, öngyilkosság, eutanázia, tinédzser terhesség, drogok, veteránok visszailleszkedése a társadalomba, hajléktalanság, a nem-klasszikus családformákon belüli konfliktusok, vagy egész egyszerűen a rossz döntések következményei. Tette mindezt úgy, hogy nem rágott a játékos szájába semmit, hanem hagyta, hogy a játékmechanizmuson keresztül mindenki maga foglalhasson állást ezekben a témákban, így az egész problémarendszer diszkréten megbújt a háttérben.

Kíváncsi leszek, hogy ennél a játéknál hogyan sikerül megoldani, mert úgy fest, hogy itt már a marketing része ugyanez...
20.09.20. 20:19 #1
Baracklekvár
Előre bocsátom, nem játszottam a játékot. És igazából ez is a hozzászólásom lényege.

Itt nem az a gond - vagy akár nem gond -, hogy a vizek veszélyesek, hanem hogy érdektelennek tűnik. Kicsit az az érzésem, hogy a Dontnod elsőre vakon telibe találta a tízes kört, de azóta valahogy egyre távolabb kerül attól. Hiába egyre profibb a motor, vagy - ízlésekpofonok - akár jobb a zene. A Dontnod azzal akar kitűnni, hogy keresi a veszélyes vizeket. Ez az elsődleges szempontjuk, úgy érzem. De ezzel valahogy háttérbe szorul az, ami még LiS1 (és BtS) világában megvolt. Amolyan "gombhoz kabátot" jellegűnek érzem az irányvonalukat - keresnek egy ambivalens témát-fogalmat, aztán aköré összeötletelnek valamit. Ahelyett, hogy egy jó, mondhatni katarktikus történettel kezdenének, aztán megforgatnák, hogy akkor mi fér abba bele és hogyan kell azt jól elmesélni.

Ez nem azt jelenti, hogy majd ennek sosem fogok esélyt adni. De, talán egyszer. Azonban a LifeIsStrange2 eléggé elvette a kedvem ettől, már előre. E cikk maga korántsem - már a legelső információk óta azt érzem, amit az ismertető is sugallt.

(OFF: Inkább várom-keresem az olyan pletykákat, amik az LifeIsStrange-AmberAlert-ről szólnak. Akár igazak, akár nem.)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

keresés a fórumban


Kedvenc témák | Súgó (FAQ) | Fórumszabályzat