Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Papírdobozra vált minden PC-s megjelenésénél a SEGA [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Papírdobozra vált minden PC-s megjelenésénél a SEGA
A Football Manager 2020 után mostantól minden PC-s megjelenés környezettudatos csomagolást kap.

20.01.31. 14:22 #2
Pras
Hueeet', ezt én azért valahol az őszinte tenni akarás és a PR közé pakolnám valahol. Vegyük pl. azt, hogy "a csomagolás is újrahasznosítható fóliával történt." - a tokok is ugyanígy hőre lágyuló polimerből készülnek, újrahasznosíthatóak. Amiért pedig nem hasznosítják/hasznosították őket újra, az ugyanaz az ok (többek közt), amiért a mostani "újrahasznosítható" fóliát sem fogják: a reciklálás a begyűjtéssel, válogatással, darálással stb. együtt drágább, mint venni egy marék új granulátumot.
Mindettől függetlenül az irány természetesen jó és díjazandó. Engem különösen érdekelne pl. a "növényi festék", mert az ugyan önmagában nem jelent olyan baromi sok mindent, de ha valóban lebomló - vagy legalább lebontHATó - és a keletkező termékek is a környezettel kompatibilisek, akkor az legalább a papírdobozt illetően valóban egy szép eredmény. Azért nem tagadom, némi szkepticizmus akad bennem - de ismétlem, az, hogy "kúl" lett a környezetvédelem, az minden, csak nem rossz, illetve ezt is csak el kell kezdeni valahol. Csak legyen folytatása is.

Mondjuk eleve árnyalja a dolgot, hogy az "Enemy at the Gates Edition" esetében a legjobb környezetvédelmi megoldás eleve az lett volna, ha kiadásra sem kerül, a csomag ugyanis csak a már (esetleg évek óta) létező elemek újbóli keverése és összegyúrása, gyakorlatilag a fizikai forgalmazókat kijátszandó. Az üzenet interpretálható olyanformán így már, hogy "a profit érdekében fölösleges szemetet termelünk, de abból legalább kevesebbet!"
20.01.31. 13:45 #1
Gobiakos
De klassz ez, tetszik a hozzáállásuk!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

keresés a fórumban


Kedvenc témák | Súgó (FAQ) | Fórumszabályzat