Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» 1 millió dollárt adott Ninjának az EA az Apex Legends népszerűsítésére [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: 1 millió dollárt adott Ninjának az EA az Apex Legends népszerűsítésére
Nem kis pénzek vándorolnak manapság a top streamerekhez...

19.03.16. 13:55 #17
david139
Ha nem halsz meg közvetlenül földetérés után akkor életben maradhatsz 10-20 percig is aminek ugyanúgy semmi értelme mert az első jöttment csapat kinyir.

stereo írta ezt. Erre volt az én megállapításom, hogy lehet így is játszani, de kevés értelme van. Ha úgy esel le, hogy 10-20 percig nincs ellenfél, az igenis bújkálás, hisz a leesési hely döntés kérdése. És nem csak abból lehet választani, hogy 20 ember esik ugyan oda vagy csak Ti, van átmenet, esés közben pedig mérlegelni is lehet, az alapján, hogy a többiek merre mennek.
19.03.16. 10:30 #16
TBone142
Kösz a felvilágosítást, de akkor már inkább azt írd le, ki írt olyat, hogy 10 percig bújkál! Az, hogy nem találkozik addig senkivel, nem feltétlenül jelenti, hogy direktben bújkál. Pláne, mivel folyamat szűkülő játéktérről beszélünk.

Igen, lehet úgy is játszani, hogy beesel mindenki közé, aztán kis szerencsével te maradsz életben, meg úgy is, hogy olyan helyre érkezel, ahol nagy valószínűséggel nem lesz más rajtad kívül egy darabig, de ezt meg nem nevezném bújkálásnak. Szerintem mindenki így kezd játszani, aki még csak ismerkedik a pályával/felszerelésekkel/skillekkel.
19.03.16. 10:22 #15
david139
Viszonylag egyértelműen fogalmaztam, de akkor újra
A BR játékok lényege a győzelem, de ha úgy nyersz, hogy végig bújkálod a meccset aztán a legvégén mikor már csak egy ellenfél van, megpróbálod megölni, és egy kis szerencsével sikerül, nem igazán nevezhető játékélménynek.
Én inkább végig harcolom az egészet, és ha az esetek zömében ki is kapok, még mindig többet játszom, mint aki keveri a BR-t a bújkocska szimulátorral.
19.03.15. 19:35 #14
TBone142
Tök jó, hogy te így látod, de ha tetszik, ha nem, egy BR játéknak pont az a lényege, hogy nyerj. Ha landolás után 2 perccel meghalok, akkor elég kevés élvezeti faktor lesz a meccseimben. De ha te élvezed, lelked rajta.

Az Apex Legends pedig akár f2p, akár nem, egy AAA játék neves fejlesztőtől és kiadótól, viszonylag komoly fejlesztési idővel a háta mögött. A játék nem attól lett sikeres, mert egy Ninja-nak 1millát adtak a promóra, hanem azért, mert volt elég pénz és idő normális alapokat összehozni. Ettől függetlenül még lehetnek (és vannak is) hiányosságai.
19.03.15. 15:51 #13
GeryG
Nem vettem egy lapon, mindössze felsoroltam pár tényezőt, amire szükség van ahhoz, hogy valaki éjjel-nappal játszhasson. Nem mondtam olyat se, hogy mindenki vérpistike, akinek ezek a feltételek adottak, a mondást meg az ingről mindenki ismeri.
19.03.15. 09:30 #12
Bomc.
Kívülről nézve tényleg semmi értelme, de belülről nézve nagyon is van: a versenyszellem, mások legyőzés, bizonyítani magadnak hogy tudsz nyerni, meg tudod csinálni, másokkal összemérni a tudásodat.. a foci, F1, tenisz, úszás mind erre épül, mert ha kivülről nézzük akkor sok értelme egyiknek sincs
19.03.14. 20:05 #11
david139
Én szeretem az APEX-et, a többi BR-t nem. Nem vagyok profi, elég ritkán nyerek, de hát 20ból csak 1 csapat nyer mindig, szerintem akkor is lehet élvezni, ha nem vagyok én a nyertes.

2 észrevétel a kommentekre:

Ez a 10 perc bolyongás és instan meghalás teljesen rossz taktika.
- amíg kezdő vagy, azért mert nem lesz gyakorlatod
- ha már nem vagy az, akkor azért mert lemaradsz felszerelésben (mások cuccának elszedésével lehet igazán gyarapodni)

Bele kell menni a harcokba, nem feltétlen oda kell droppolni ahol 20 ember esik egymásra, de azért viszonylag populáris helyre. Aztán pár percen belül lesz lövöldözés, ha meghalsz meghalsz, ha nem nem.

A másik amit felhoznék, hogy ez egy új játék. És abban a korban, amikor AAA játékok élvezhetetlenül jönnek ki, vagy early access játékok évekig ott vannak és csak nyelik a pénzt, nem feltétlen korrekt egy F2P játékot azzal ostorozni, hogy jobb training mód meg rank rendszer nélkül jön ki. Lesz majd minden idővel.
19.03.14. 17:49 #10
subject17
Azért a rendelkezésre álló időt és pénzt egyenrangú változóként egy lapon említeni az adott személy türelmével, kapacitásával etc., majd úgy egyben az egészet nolife "vérpistikékkel" azonosítani... Elég meggondolatlan, és kicsit talán sértő is.
19.03.14. 16:37 #9
GeryG
Hát ez az: ki a fenének van arra ideje/pénze/ereje/türelme/kapacitása/energiája, hogy akár egy Apex Legenddel, akár egy PUBG-vel, akár egy Battlefielddel vagy CoD-dal megjelenés napjától kezdve éjjel-nappal játsszon?! Tudom, a vérpistikéknek anyuci pincéjében, de akkor is... sose fogom megérteni, hogy lehet, hogy van egy játék, két nap nem telt el a (tényleges) premier óta, de már vannak olyanok, akik maxra húzott karakterrel aprítják a többieket...?!
19.03.14. 15:02 #8
TBone142
Ahogy írták is előttem, Apex-ben van egy training pálya, ahol kipróbálható az összes (csak drop-ból felvehető is) fegyver. Az már más kérdés, hogy nem nagyon vagy vele kisegítve, mert a fegyverek ismerete itt elég kis hányada annak, hogy meddig jutsz egy-egy meccsen. (A killekről meg annyit, hogy amit látsz egy meccs indulásakor az csak az épp kiválasztott "legend" killjei. Lehet, hogy egy másik karakterrel van neki 10x annyi.)

A legnagyobb gond, hogy nem ranked a matchmaking. PC-n nem PUBG-ztem, de telefonon toltam jó pár kört, és eddig az az egyetlen BR-játék, amit próbáltam, ahol tényleg tudok érvényesülni, mert jól van felépítve. Az első meccsedet botok ellen játszod, aztán meg lépkedsz felfelé a ranglétrán és a szintednek megfelelő ellenfelekkel sorsol össze. Gold fokozatig a legtöbb meccsemet megnyertem, de ha nem, akkor is elég sokáig életben tudtam maradni. Amint elértem a Platina szintet, ez egyből megváltozott. Ráadásul külön van szóló, duó és squad rang. Apex-ben ilyen egyáltalán nincs. Talán a season-ök bevezetésével ez megváltozik, de nem hiszem.

Szóval szerintem nincs gond egy jól megcsinált BR-játékkal, de ha nem vagyok jó benne, akkor nem is tudom élvezni, és pár óra múlva kukázom. Márpedig egy népszerű BR-játékban soha nem leszek jó, mert boldog-boldogtalan azzal játszik, és esélyem nem lesz a napi pár óra játékommal olyannal szemben, aki megjelenéstől kezdve éjjel-nappal nyomja.
19.03.14. 11:38 #7
davkar9
Nem lenne baj ezekkel a szarokkal, ha nem szorítanák* háttérbe a single játékokat. Üzleti szempontból teljesen ésszerű; minek ide igényes, több órás tartalom, elég összedobni valami játszható addiktív szemetet drága item storeral és dől is a pénz. Emiatt kaptuk az anthemet. Nem lepődnék meg, ha pár hónapon belül bejelentenék oda is a br módot. Rakétacsizmás ffa, meg is van a nyári őrület!

*Persze van ebben egy kis túlzás, de azért aggasztóak ezek a trendek.
19.03.14. 11:05 #6
szepiz01
ennyi pénzért én is nagyon tudnám szeretni a BR-okat
19.03.14. 10:47 #5
stero
Én is elfogadom ,hogy ezt lehet nagyon szeretni csak azt nem értem hogyan . De akkor oké, nem egyedi az értetlenkedésem.
19.03.14. 10:39 #4
Shadowguard
"Alapvetően meg az emberek különböző ízlésére vonatkozó mindenféle klisés mondással lehetne összefoglalni"

Nagyon igaz Én konkrétan azt sem tudom megérteni, hogy a multis FPS, mint olyan hogy lehet népszerű, a BR meg egyenesen megmagyarázhatatlan számomra. Mikor a csapból is PUBG folyt belenéztem pár streambe, de ez (is) tipikusan az a játék, amivel akkor se játszanék, ha fizetnének.
Attól persze elfogadom, hogy van akinek ez tetszik, de fel nem foghatom.
19.03.14. 10:27 #3
subject17
Apexben pl. egy skipelhetetlen (!) training módban minden egyes fegyvert megtalálsz és kipróbálhatsz.

Alapvetően meg az emberek különböző ízlésére vonatkozó mindenféle klisés mondással lehetne összefoglalni azt, hogy valakinek miért tetszik, valakinek meg miért nem. Én pubg-zek, és undorítóan hosszú volt a learning curve, viszont nagyon addiktívvé is vált, pontosan a respawn hiányából eredően. Sokkal jobban értékeli az ember azt, hogy éppen életben van az adott meccsen, mint egy Battlefieldben (amivel egyébként én is játszom, és imádom azt is).
19.03.14. 09:41 #2
GeryG
Egyáltalán nem vagy vele egyedül. Akárkivel beszéltünk a BR-jelenségről, mindenkinek nagyjából ugyanez volt a véleménye. Ledobnak, 0-10 percig bolyongsz a pusztában, összekaparsz egy-két stukkert, közben síri csend és hullaszag, aztán egyszer csak meghaltál. Jó esetben láttad, hogy ki lőtt le, rosszabb esetben sosem tudod meg... Lehet, hogy ez valakinek izgalmas, de nekem (és minden ismerősömnek) nem az. Pedig mi is elég sok évet beletapostunk már az FPS-ekbe... De mégis vannak olyanok, akiknek ez bejön, bár azt én sem tudom, hogy ők mitől olyan jók. Vagy tényleg ekkora reflex/reakcióidő különbség van egy 1x, egy 2x és egy 3x éves játékos között?!
19.03.14. 09:31 #1
stero
Hiába próbálkozom borzasztóan nehéz élvezni ezeket a játékokat. Teljesen random dobál be mindenféle csempionokkal, olyanokkal akik ezerszer tapasztaltabbak. Ha nem halsz meg közvetlenül földetérés után akkor életben maradhatsz 10-20 percig is aminek ugyanúgy semmi értelme mert az első jöttment csapat kinyir. És ez megy minden meccsen mindenbattle royale játékban. Nagyon lassú a tanulási folyamat hiszen állandóan meghalsz, mire ellőnél 2 golyót már a csapatod halott és kezded előről az egészet. Mintha CS-znél a top ligában. Értelmetlen, nem vagy azon a szinten. Ha legalább lenne egy team deathmatch része a játéknak vagy valami ahol legalább a fegyvereket megismerhetnénk, de semmi. Aréna és kész (legalábbis az Apexnél ez igy van, pl fortnite-ban tudtommal lehet csak úgy lövöldözni is). Eljutottam 10-es szintre, de még mindig élvezhetetlen, de nem vagyok egyedül, látom, hogy mások akár 20-30-as szinten sem tudhatnak magukénak túl sok kill-t. A játék meg annyira gyors, hogy tényleg köpni nyelni nem tudsz és már kiirtották a squadodat. Szerintem ez a battle royale mód úgy összegészében nem élvezetes eléggé. Nem értem a népszerűségét.
Persze én sem ma kezdtem, sok éve fps-ezek és az Apex kifejezetten jó irányitással rendelkezik, rendkivül dinamikus, jó vel játszani, de olyan érzésem van mintha totálisan alulfejlettek lennének a reflexeim a többi játékoshoz képest. Nem tudom mások itt hogy vannak ezzel, kiváncsi lennék, hogy csak nekem meg a haverjaimnak ilyen érthetetlen ez az egész BR dolog vagy más is hasonlóképp vélekedik.
Maradok a Battlefield-es, respawn-os csatatérnél azt hiszem, próbáltam megszeretni, de egyszerűen nem megy.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

keresés a fórumban


Kedvenc témák | Súgó (FAQ) | Fórumszabályzat