Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Game of Thrones RPG - trailer (Hírek)

11.12.27. 19:43 #17
MattMatthew
Bár inkább csak a beszélnek róla szinten. Ha jól emlékszem amikor Eddard megy a kovácshoz akkor van szidja őt a fegyverkészítő, hogy minden tornán tönkretesz egy tök jó kardot.
11.12.27. 10:20 #16
balays82
Mivel 2012. január és február télnek számít, így még jó is lehet az a 2012. tele.

Egyébként a vörös papok nem a második könyvben szerepelnek először, Myri Thoros, az őrült és szinte mindig részeg vörös pap már az első könyvben is feltűnik a Királyvárban (a sorozatban nem, de nem véletlenül írjuk sokszor, hogy az önmagában csak ízelítő Westeros világából) bár ekkor még túl nagy szerepe nincs azon kívül, hogy Robert király nagy barátja, illetve Beric Dondarion csapatának a tagja lesz (aki szintén el van hanyagolva sorozatban).

A fentiek miatt lehetnek is gondjaid, ha az első könyv kihagyásával, rögtön a másodikkal kezded az olvasást. Lesz néhány dolog, amit nem fogsz érteni.

11.12.26. 23:39 #15
szbszig
Itten jobb oldalt azt írja, hogy megjelenés 2012 telén. A videó végén viszont az szerepel, hogy "early 2012". Szóval érdemes lenne kijavítani szerintem. Már csak azért is nagyon nem mindegy, melyik a kettő közül, mert a két időpont között ugye le fog menni egy második évad a tévében, és gondolom, a játékban elsősorban ahhoz az állapothoz fognak ragaszkodni, ahol a tévésorozat tart éppen.

SPOILER
Bár az előző állításomnak némileg ellentmondani látszik az a vörös csuklyába burkolt ürge, akire Balanses hívta fel a figyelmet. Amennyiben az a bizonyos vörös csuklya azt a vallást jelképezi, ami a második könyv prológusában tűnik fel először (Melisandre).


Amúgy némiképp biztató, hogy szintén valamelyik videóban szerepel egy olyan felirat, hogy ennek a sztoriját is Martinnal egyeztetve dolgozták ki. Meg az is, hogy a második, újabb videóban látszik, hogy azért nemcsak a Falon és attól északra fog játszódni a dolog, hanem bejárják a kontinens több települését. Ennek ellenére a Balanses által felsorolt félelmek mind jogosak...
11.12.26. 20:58 #14
MattMatthew
Bennem nem csillant föl. De igen, így márt értem, hogy miért kezeled így!
11.12.26. 20:50 #13
Balanses
"...illetve a második könyv első néhány fejezetébe olvastam bele,.."

Kíváncsi vagyok, hogy ha majd tovább jutsz a könyvekben, mi lesz a reakciód bizonyos....fordulatokra a történetben.
11.12.26. 20:45 #12
Balanses
Nekem fontos volt az a rész, mivel az volt az első pillanat amikor SPOILER
felcsillant a remény, a birodalom megmentésére a szereplők és az olvasók számára egyaránt.
11.12.26. 20:07 #11
MattMatthew
Az egy dolog, de amit leírt az közel sem olyan nagyságrendű, hogy ettől elveszítsük a fejünket (pun intended). Tehát ha esetleg játék közben derül ki akkor sincs baj.
11.12.26. 20:02 #10
szbszig
Lehet, hogy minimális spoiler, de jól mondja Balanses, én például még csak a sorozat első évadját láttam, illetve a második könyv első néhány fejezetébe olvastam bele, úgyhogy a vadakról és a másokról speciel szinte semmit sem tudok.
11.12.26. 19:47 #9
MattMatthew
Ez szerintem minimális spoiler!
+
SPOILER
Plussz, nem csak a sárkányüveg, hanem ha emlékem nem csal akkor a valiriai acél is jó.
Azt meg nem olyan nehéz bemesélni a történetbe. Ráadásul a mások azért inkább a zombikat küldik mint maguk mennek.
11.12.26. 17:53 #8
Balanses
""Jajj ne! Még egy?!"

Hát, elsőre, a cím láttán nekem is ez volt a reakcióm... "

Ha jól emlékszem már a GoT első epizódjának vetítése tájékán már szó volt arról, hogy a sorozat mellett két játék is lesz, egy rts és egy rpg. Szóval igazából nem volt meglepő a hír, igazából már vártam, hogy végre mikor érkezik valami információ róla. Sőt, arról is szó volt, hogy két karakterrel lehet majd játszani; egyikük a cikkben leírt fekete testvér, a másik pedig egy vörös pap. (Egyébként nem is tűnt fel senkinek, hogy a gameplay részeknél egy vörös köntösbe és csuklyába burkolt ürgét is láthatunk?)
A hent dologgal való félelem - és más egyébbel való is - jogos, több okból is:
1.én még soha életemben nem halottam erről a kiadóról se a fejlesztőről, persze nagy valószínűséggel ez az én hibám de talán ha bármi érdemlegeset tettek volna le az asztalra rpg-k terén, csak hallottam volna felőlük; ;
2. a filmekből készített játékadaptációk általános minősége - pontosabban annak a hiánya;
3. szoros határidő - ez sohasem lehet előny.
Én két dologtól tartok, az egyik, hogy se a történet se a játékbeli világ hangulata nem lesz méltó a sorozathoz és a könyvhöz. Magas a mérce....
A második dolog, ami felvetett bennem egy kérdést (a következő sorokban a Kardok Vihara c. harmadik kötetből fogok spoilerezni) és szerintem fontos a sorozat szempontjából: ugyebár a játékban a vadak és a Mások ellen kell harcolnunk. A Mások ellen. Nagyon érdekel, hogy ez hogy fog zajlani, mivel köztudott, hogy:
SPOILER
a Másokat csak az obszidián (sárkányüveg) fegyverek ölik meg, minden más fegyver hatástalan ellenük. De ez viszont csak a harmadik kötetben derül ki/történik meg, amikor Sam megöli az egyiküket, a sorozatból viszont még csak a második évad fog következni. Na akkor most hogy is van ez? Két lehetőség van; vagy az, hogy még, nem hogy a harmadik de a második évad előtt elárulnak egy hatalmas spoilert, ami szerintem fontos részét képezi a történetnek vagy pedig teljesen hűtlenek lesznek a könyvhöz ezzel sok rajongó zsebében kinyitva a bicskát.

Szóval szerintem egyáltalán nem volt jó ötlet a Falról írni a történetet. Vagy csak én vagyok túl elfogult?...

Egyébként tudom, hogy még csak a sorozaton vagy túl, de még nem olvastad a könyveket, ha el is kezdted, gondolom nem vagy túl még az első részen sem, szóval a spoileres rész neked nem szól!

Remélem mindenki számára érthetően és értelmesen sikerült megfogalmazni azt amit akartam, kicsit kesze-kuszák, most a gondolataim kipihenetlenül.
11.12.25. 17:42 #7
szbszig
"Jajj ne! Még egy?!"

Hát, elsőre, a cím láttán nekem is ez volt a reakcióm...

Másodikra, a szöveg elolvasása után meg az, hogy ha a Falon és attól északra fog játszódni, akkor csak egyszerű hentelés lesz az egész, bármiféle történet nélkül...

Mondjuk nekem mindegy, mert nem érdekel egyik GoT játék sem.
11.12.25. 08:36 #6
Amiga
Sajnos a GoT nem közepesen gyatra, hanem hátborzongatóan rossz. A szívem vérzett érte, amikor teszteltem.

Attól félek, nem tévedsz, pedig... bár a képedbe vághatnám, hogy hehe, a GoT rpg milyen jó lett. És akkor mind jól járnánk.
11.12.21. 19:42 #5
MattMatthew
Jajj ne! Még egy?!
11.12.21. 19:15 #4
Genesis033
Az már most látszik, hogy a lényeg nem a grafikán lesz. A hangokból nem derül ki semmi, jól aláválasztottak egy zenét... Szerintem sima hack 'n' slash lesz, de ne legyen igazam. Az animációk meg már most hagynak maguk után kívánnivalót. Lehetne év játéka, de nem a trailer alapján.
11.12.21. 15:06 #3
balays82
Ha jövőre egyetlen más RPG sem jelenik meg, akkor egyértelműen esélyes az év RPG-je címre.
A Cyanide már csinált egy közepesen gyatra GoT játékot, ami kb. senkit nem érdekelt, de ezen kívül sem tudnak felmutatni egyetlen igazán jól sikerült A kategóriás játékot sem (a Loki és Blood Bowl szerintem nem az).
Nekem már az is gyanús, amikor egy 2012 elején megjelenő játékból 2011 végén képesek először kiadni egy trailert. Fel lehet ezt fogni úgy is, hogy eddig csendben és profi módon tették a dolgukat, de úgy is, hogy gyorsan össze kellett dobni valami játékot a sorozat második évadának premierjéhez időzítve.
Pedig a világ tényleg adott, csak azt nem tudom, hogyan lehetne hitelesen ábrázolni egy harcra kihegyezett RPG-ben, egy Falon szolgálatot teljesítő, a világban zajló hatalmi harcoktól magát távol tartani köteles katona bőrébe bújva.

Szóval azért év RPG-je címet kiáltani egy trailer alapján tényleg eléggé elhamarkodott, de remélem, hogy a végeredményt látva, majd valaki képembe vágja, hogy mekkorát tévedtem ezzel a véleményemmel.
11.12.21. 14:41 #2
rootshaper
nagy eselye van egy ev RPG-je cimre, ha kemenyen odafekszenek neki es megcsinaljak igenyesre. persze korai lehet ezt kijelenteni, de a vilag adott, csak egy utos jatekot kell kore irni
11.12.21. 14:41 #1
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Game of Thrones RPG - trailer (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

keresés a fórumban


Kedvenc témák | Súgó (FAQ) | Fórumszabályzat