Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Nem számítástechnikai témák

»» Helyzetjelentés Extra

1 2 3 ... 62 63 64
21.07.27. 19:47 #3169
SMBX-fan
Öm ez most akkor mit is jelent?
Gondolom érdemi enyhítés nem lesz a munkavállalók javára de ti többet tudtok erről.
21.06.11. 17:28 #3168
MattMatthew
"Próbáltam árnyalni a képet, de amúgy mondom, leszarom."
Ne szard le! Mármint a kép árnyalását! Személy szerint abszolút értékelem, pont azért mert van sok amit másként látok!
21.06.11. 11:42 #3167
Pyrogate
Lehetsz bizalmatlan, csak nekem nagyon fura, hogy hirtelen rengetegen nem bíznak meg az orvostudományban, olyanok is, akik minden mást leszarnak, készségesen szedik nők ezrei a fogamzásgátlót pl., (és várják el férfiak ezrei), holott bármelyik vakcinánál gyakoribb a vérrögképződés, ráadásul sokaknál meddőséget okoz (1 évig a teherbe esés esélye drasztikusan alacsony a befejezése után, de valakinek örökre megmarad), a hormonháztartást pedig teljesen felborítja. És hány ilyen gyógyszer van? Amit sokat teszteltek, lehetne olvasni róla, de mégsem érdekli az embereket.
Csak azért fura nekem ez az egész, mert most olyan kockázatokat nagyítanak fel emberek és olyan miatt bizalmatlanok, amik miatt nem szoktak. Ha ettől persze más esetben is kritikusak lesznek, az szuper, de nem így fog történni. Ráadásul sokan kurvára nem értik meg a kockázatokat sem, fingjuk nincs a valószínűséghez, alap matek nem megy. De azért hangoztatják a kiragadott faszsagokat.
Én leszarom, ki oltatja be magát és ki nem. Azt sem szoktam megkérdezni senkitől, hogy megy-e évente rákszűrésre, szív UH-ra, vérvételre (én megyek, de az egészségüket annyira védők nem hiszem), szóval ez sem érdekel. De a nézeteik sem. Próbáltam árnyalni a képet, de amúgy mondom, leszarom.
21.06.11. 11:30 #3166
MattMatthew
Lehet nem jó kifejezést használtam.
Arra gondoltam, hogy erőteljesen kommunikálják, de mégsem szabályozzák. Túl könnyen sulykolnak valamit ami után mivel egyéni döntés, lehet elhatárolódni szükség esetén. És e miatt bennem teljesen kettősség érzetet kelt. Tehát el akarják érni a teljes átoltottságot, de nem vállalják annak a felelősségét, hogy mi van, ha mégsem előnyös bölcsiseket is beoltani. Most színművészek és sportolók tekintélye van kockára téve az átoltottság érdekében.
Ha lenne teljes egyetértés, hogy ezt kell csinálni és ennek minden hosszú távú kockázatával tisztában vagyunk akkor kötelező lenne. Úgy hiszem, hogy pont ezért nincs kötelezővé téve mert bár "biztosak" a szakértők és döntéshozók a széleskörű oltásban, de annyira nem, hogy a saját bőrüket is kockára tegyék. Ez alatt nyilván nem a saját maguk beoltottságát értem, hanem ha két év múlva kitör nekem az autoimmun (meg mondjuk ez egy széleskörű mellékhatás lesz) akkor reklamálhatok a Nacsánál, hogy miért mondta azt a plakáton, hogy oltassam magam.

Amúgy bele lehet ám folyni a véleménycserébe! Sőt!!!
21.06.11. 11:11 #3165
Aryx
Miféle tudományos konszenzus az, amiről nem tud senki, sőt, talán mintha nagyobb arányban is kommunikálnák az ellenkezőjét?

Isten ments, hogy belefolyjak ebbe a vitába , csak ezen most megütköztem és kíváncsivá tett.
21.06.11. 11:09 #3164
gothmog
Sajnos csak a tüskefehérje ellen termelődött antitestet van értelme nézni/méretni a Sinopharmnál is.
Ugyanis a vírusburok különböző elemei ellen esetlegesen termelődött antitestek:

1. Nem feltétlenül neutralizáló hatásúak (nem gátolják a vírus sejtbe történő bejutását)

2. Lehet, hogy az intakt vírushoz hozzá sem tudnak kötődni. (A burok - antigénprezentáló sejt által feldolgozott és "bemutatott" - olyan része/eleme ellen termelődnek, amelyhez ép, sértetlen vírus esetében "kívülről" nem lehet hozzáférni, és így kötődni.)

3. Ha tudnak is kötődni, elméleti alapon előfordulhat, hogy antibody dependent enhancement (ADE) hatást váltanak ki. Ami - nagyon leegyszerűsítve - annyit jelent, hogy még fel is erősítik a vírust azáltal, hogy olyan sejtekbe "nyitnak neki ajtót", ahova alapból, önerőből képtelen lett volna bejutni.

Ha van olyan burok ellen termelődött antitest, ami tud kötődni, és ezzel nem okoz kárt, az valóban hasznos lehet akkor is, ha önmagában nem tudja neutralizálni a vírust, mert "jelzőfényként" szolgál a fagocitáló sejtek számára. Ám ez a pozitív hatás messze elmarad a tüskefehérje ellen specifikusan termelődő, valóban neutralizáló hatású antitestek hasznosságától. (Ráadásul a jelek szerint a tüskefehérje a "legimmunogénebb", tehát ha az ellen nincs termelés, akkor az egyéb elemeket ellen sem várható izmosabb antitest titer.)

Summa summárum: ha valakit Sinopharmmal oltottak, és tüskefehérje ellen nem tudott benne érdemi mennyiségű antitest termelődni, akkor hibát jelent arra építeni, hogy nincs baj, mert hátha másfajta ellenanyaga viszont van, vagy ha esetleg az sincs, akkor is ott van még sejtes védekezése (holott az inaktivált vírus vakcina, különösen alumínium-hidroxid adjuvánssal - szakértők elmondása/szakirodalmi adatok alapján - nem szokott celluláris védettséget kiváltani).
Persze kampányüzemmód van már, és a kínai vakcina hatékonysága olyan témakör (én is azt kaptam egyébként, és elfogadtam anno, amikor felajánlották - a fentiek ismeretében is, ugyanis fiatal/középkorú felnőttként, krónikus betegség, elhízás stb. nélkül várhatóan bennem megfelelő hatást kellett hogy kiváltson), amelyen keresztül támadható lenne Orbán tévedhetetlensége, így tagadni fognak a végtelenségig. A - legnagyobb sajnálatomra, mert egyébként szimpatikus lenne a figura - Orbán házi bohócává változott (és a kínaiak felé is lekötelezett) Merkely majd garancia lesz arra, hogy a kormány által szervezett hivatalos méréseken minden rendben lesz a Sinopharm hatásosságával. A maszek laborok pedig legfeljebb majd le lesznek húzva, hogy "szart sem ér", amit ott mérnek ki, meg amúgy is csak az emberek pénzét akarják stb...
21.06.11. 10:46 #3163
MattMatthew
Ezt annyiszor olvastam már, de még mindig nem értem. Az, hogy eszek egy gyrost gyanús helyen miért indok arra, hogy egy gyanús szerelőhöz vigyem az autóm? Vagy ha már úgyis alkoholt fogyasztok akkor elkezdhetnék dohányozni is, elvégre mindkettő kockázatos.
Tehát az, hogy más dolog kapcsán bizalmatlannak kéne lennünk, de nem vagyunk az nem indok arra, hogy most ne legyünk bizalmatlanok ennek kapcsán.

Ez az egyik. A másik, hogy egy nyers húst tartalmazó ételnél nem csak a kockázatot mérlegeled, hanem a várható értéket is. Ha nem szereted például akkor nincs nyereséged abból, ha megeszed, csak esetleg veszteséged lehet: fosol. (Illetve van amúgy egy rendszerszintű jól vagy nem jól működő ellenőrzés. Pl ha olyat eszel be akkor azt háziorvosnak jelentenie kell ANTSZ felé.)
Egy nem veszélyeztetett korosztályban lévő, egészséges embernél is a kockázatot a várható értékkel együtt mérlegeled. Kicsi az esély, hogy bármi bajod lesz az oltástól, meg kicsi az esély, hogy bármit segít rajtad, mert bajod az nem valószínű, hogy lesz nélküle sem. Előnyöd meg az oltási papír.
Persze lehet beszélni a társadalmi felelősségvállalásról, illetve nyájimmunitásról, ennek előnyeiről, de az a helyzet, hogy a tudományos konszenzus az, hogy nem kell mindenkinek beoltatnia magát, csak annak aki akarja. Igaz, ezt nem mondják, de szerintem, ha tényleg ez egy olyan bizonyosságú tény lenne, hogy mindenkinek kapnia kell akkor kötelezővé tennék, de valahogy e mögé nem áll be senki.
21.06.11. 10:14 #3162
dzsud
"Csak éppen a kínai állítólag nem ér semmit"

Ezt egyszer leírták valahol, és innentől kezdve ez a kialakult kép.

https://webshop.medicover.hu/termekek/koronavirus-oltas-utani-igg-immunvalasz-vizsgalat/

"Sinopharm oltások után nemcsak a tüskefehérje elleni ellenanyagválaszt nézzük, hanem emellett a nukleokapszid elleni ellenanyag szintet is vizsgáljuk, ezért kérjük jelezze munkatársainknak, ha Ön a Sinopharm oltás nyomán kialakult ellenanyag szintjére kíváncsi."
21.06.11. 08:13 #3161
Pyrogate
Szép lenne, ha egy aktuális járványnál 10 évet várnánk az engedélyezéssel, amikorra jó eséllyel tényleg meghal több 10-100 millió ember. Ilyen bürokratikus faszkodás még a vogonoknál sem képzelhető el
21.06.11. 07:20 #3160
Shadowguard
Én a WHO engedélyről beszéltem és szerintem attól, hogy azt mondjuk feltételes forgalomba hozatali és nem vészhelyzeti a lényeg nem változik.
A gyerekeknél meg jó, hogy highly effective a vakcina, amikor a halálozás is 0,1% alatt van az igazolt fertőzéses esetekben. Persze, tudom, majd az oltatlan gyerekekben fejlődnek ki a szupermutánsok, amik a 4-5-ezredik hullámért felelősek...
A hat hónap meg szép dolog, én azért még várnék pár évet vele. Attól függetlenül aki akarja felőlem nyugodtan oltathatja magát, én még senkit nem próbáltam lebeszélni róla az ismerősök közül.
21.06.11. 06:50 #3159
Ricsi1976
1) Kezdjük ott, h. vészhelyzeti engedélyt csak Szputnyik és a Sinopharm kapott Mao-n. Fél évre, ami éppen most járt le, úgyhogy a megmaradt kb. 3,2 Sinopharm kuka!
2) Ah EMA feltételes forgalomba hozatali engedélyt ad ki. Ez azt jelenti, ha menet közben nagy gubanc derülne ki, viszavonhatják. Ilyen eddig nem derült ki.
3) a feltételes forgalomba hozatali forgalomba hozatali engedélyt a klinikai 3-ik fázis eredményei alapján adják ki (a Szputnyik ezért nem kapta még meg március eleje óta...).
Ami most történik, az a hosszútávú hatásosság és biztonságasság vizsgálata, valamint azon korcsoportok és betegségcsoportok vizsgálata, amit tavaly összel nem vizsgáltak + 4. fázis, ami az oltási kampányok eredményeit nézik.

https://www.euronews.com/2021/05/25/moderna-says-its-covid-19-vaccine-is-highly-effective-in-children-aged-12-17

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmc2103916

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2107456

https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-confirm-high-efficacy-and-no-serious
21.06.11. 01:00 #3158
Shadowguard
Igen, sokan mondjuk nincsenek tisztában azzal sem, hogy miket szednek napi szinten. Elég csak rákeresni mennyi gond van a vény nélküli cuccokkal (most elsőre az ibuprofen jutott eszembe).
Csak mondjuk ez normális teszteléssel esélyesen kiderült volna és akkor lehetne mérlegelni. De így, hogy x hónappal utána derül ki... Mi garantálja, hogy más bajt nem okoz hosszú távon? És nem azt mondom, hogy szándékosan , de anno a contergant se úgy dobták piacra, hogy akkor mi most végtag nélküli csecsemőket akarunk...
21.06.11. 00:27 #3157
LordMatteo
"Csak éppen a kínai állítólag nem ér semmit, a vektorok egy részével meg több (fejlett nyugati) országban nem oltanak, mert vérrögképződést okoz és úgy ítélték meg a kockázat nagyobb, mint a haszon."

De érted, a vérrögös dolog is olyan, hogy nem 1 millióból 1 embernél jelentkezik (ami amúgy lehet, hogy amúgy is jelentkezett volna annál az embernél, a vérrög az tud ilyet), hanem mondjuk 300 ezerből 1-nél. És azoknál is kiderült, hogy ja, ő hallott róla, hogy ha fogamzásgátlót szed, akkor nem javallott, de nem gondolta, hogy az a bogyó amit naponta bevesz, az annak számít.

Nem a vérrög miatt állították le sehol, hanem mert pl Dániában bőven elég vakcinájuk van a Pfizerrel és Modernával is, és inkább nem álltak bele a politikai arcvesztésbe, amit egy halálos áldozat is okoz ott, cserébe azért, hogy egy hónappal előbb legyen meg az átoltottság és verhessék a mellüket az egész EU-nak.
21.06.11. 00:09 #3156
Shadowguard
Ha nincs kísérleti nyúl fázis és nem a semmiből fejlesztették ki akkor miért is van az ÖSSZES vakcinának csak vészhelyzeti engedélye? Ja, hogy a rendes tesztelési protokollon azért átléptünk, mert "jóvanazúgy". Ez még nagy jóindulattal a kínai és a vektor vakcináknál el is menne, mert ott legalább a technológia nem új, de az mRNS teljesen az.
És nem, az hogy a kilencvenes évek óta kísérleteznek vele az nem jelenti, hogy ez egy ismert és működő dolog.
Csak éppen a kínai állítólag nem ér semmit, a vektorok egy részével meg több (fejlett nyugati) országban nem oltanak, mert vérrögképződést okoz és úgy ítélték meg a kockázat nagyobb, mint a haszon.

Egyébként akiről tudok, hogy oltatott azok cirka 80%-a se azért, mert fél a vírustól, hanem mert menni akar nyaralni, koncertezni, valahová. És az általános vélemény az, hogy az egész igazolványhoz kötés zsarolás. De még vírusrettegő kollegina, aki alig várta az oltását is azt mondta , hogy a lányát márpedig nem fogják beoltani, mert "b@sszák meg az anyjukat a hülyeségükkel".

De tudok olyanról is, aki már megoldotta okosban az oltást. Gondoltam rá én is, de mivel úgysem megyek sehová abból a pénzből inkább veszek könyvet/játékot
21.06.10. 22:47 #3155
subject17
Fair point, első bekezdésre.

Teljesen könnyen lehet, hogy nekem is a politikai része növelte túlzottan nagyra a bizalmatlanságot (ami alapvetően is megvan bennem mindennel szemben). Nagy a disszonancia az egész helyzetben: kedvenc, önzetlen, csakis a nép jólétét szem előtt tartó diktátorunk sulykolja ennyire az oltást, de mellette el kellene hinni, hogy TÉNYLEG jó, hogy nekem jó... Hiába nem hisz az ember az agyalágyult összeesküvésekben (nem is ismerem, milyenek vannak épp), egy általános ellenérzés van bennem mindennel, amit a kormány kommunikál.
21.06.10. 21:30 #3154
Pyrogate
De itt az oltás 80%-a nem új. Nem a semmiből fejlesztették ki. Mint egy új étterem új fogása, nem a nulláról van.

De a példánál maradva, a családdal voltunk Visegrádon egy drága szálláson, 4 csillag. Valami halat ettek (én nem kedvelem a halakat), 4ből 4nek fosás lett a vége. Nyilván nem hirdetik, de mint kiderült, ez a halfajta rendkívül kényes, el lehet baszni könnyen. Sikerült is. Fasz se tudta előre. Szóval előfordul ilyen. De mondom, a higiéniás körülményeket sehol sem nézed meg. Egy haverom jelentkezett raktárvezetőnek egy pesti nagyon felkapott street food franchisehoz. Körbevitték a raktárban. Azt mondta, soha ne együnk náluk, olyat látott.
21.06.10. 21:11 #3153
subject17
Melyik étterem hirdeti azt, hogy tegnap találtak egy új növény- vagy állatfajt, ma pedig tálalják?

Félre ne érts, értem én, amit mondasz. Terveztem is a hónap végén beadatni én is az oltást, aztán az enyhítések fényében szükségét sem láttam, ebből eredően pedig újra is gondoltam. Ha valami engem minimálisan korlátoz az átlagos életemben, én pedig minimálisan veszélyeztetek másokat a közelségemmel (egyébként a baráti körömben mindenki beoltotta magát), akkor minek vállaljak akár minimális kockázatot is, hogy szarul reagál a szervezetem egy új "koktélra"?

Egyébként egy étteremben sem eszem olyat, ami ~nyers, még ha ez is a szokás, például nem fogyasztok steak-et. Megválogathatom, hogy miben bízom inkább. Bár ez a példa sántít annyiban, hogy kevéssé féltem ott az egészségem, és sokkal inkább tartom undorítónak, lol.
21.06.10. 21:02 #3152
Pyrogate
Lehet a szoftverekhez értesz, de gyógyszerekhez nem. Innentől ez bizalmi kérdés. Ahogy minden gyógyszer, minden orvosi beavatkozás az. De akár egy étkezés is. Ha bemész enni egy étterembe, megnézed a szakács cv-jét? Régóta főz, vagy el tudja kúrni és gyomorrontásod lesz? Bemész a konyhára, raktárba, megnézed a mosogatást, nem lesz-e egy jó kis hepatitis? (Ismerősömnek jól menő helyen sikerült összeszednie). Hányszor hívnak vissza élelmiszert, mert valami kerül a csomagolásba? Vagy derül ki autóról, hogy életveszélyes? Ezek mind bizalmi kérdések. Ki tudja, hogyan végezték a minőségbiztosítást? Mil a szabványok? Kiket ellenőriztek? Mégis naponta megbízol ezekben a szolgáltatásokban. Ebben, aminél kevesebb transzparens dolog történt mostanában, mégsem. Miért?
21.06.10. 19:54 #3151
subject17
Mi ez a sok királykisasszony már ezen a fórumon is?

Nyilván nem a "régi idők" típusú viták hiányoznak, amikor csak read-only kölyökként pislogtam az anyázásra, de ez az "eltérő vélemény = vírustagató antivaxxer alulképzelt retardált" nézőpont, meg hisztis elvonulás szégyen.

Megsértek valakit azzal, hogy első körben szkeptikus vagyok, amikor egészségügyi dolgokról van szó. A Windows update-et sem teszem fel a megjelenés napján elővigyázatosságból, akkor most májkroszofttagadó is vagyok?
21.06.10. 19:39 #3150
Ricsi1976
Azt hiszem hanyagolom a fórumot. Üdv.
21.06.10. 19:38 #3149
Ricsi1976
Nincs kísérleti nyúl fázis. Ezekkel csak takaróznak a felvilágosultak.
21.06.10. 19:33 #3148
subject17
Ha belém akarsz állni, akkor tedd normálisan, ne ezzel a vicc "megsértelek, de hozzáteszem, hogy nem szeretném" módszerrel.

Attól, hogy egy szó - ami számomra annyit tükröz, hogy a hatalmas pesszimista jóslataik mellett azért csak-csak elkészült vagy ötfajta cucc a semmiből - fennakadt a szűrődön, még nem vagyok retardált, nyilvánvalóan próbálgatás nélkül sosem derül ki, hogy egy oltás jó/szart sem ér/egyenesen káros, csak épp úgy döntöttem, hogy ezesetben mégis kihagyom a kísérleti nyúl fázist.
21.06.10. 19:13 #3147
Ricsi1976
Meg ugye a 100 éves orvostudományt / vakcina készítési folyamatot ne hasonlítsuk már össze. Az ugye tiszta, hogy az orvostudomány is fejlődik?
21.06.10. 19:07 #3146
Ricsi1976
Én csak azért képzelném el, mert a hanyatló nyugaton azért más szinten van az EÜ ellátás. Lássuk be itt nálunk azért vannak fejlesztési potenciálok. Azt kell megakadályozni, hogy az emberek kórházba kerüljenek. Ami ugye egyenes út a preventív jelegű védőoltás. A jó régi elven készített gyerekkori védőoltás ugyanúgy átesett a bevezetésen, kísérleteken. Összepancsolt jelőt csak a facebook virológusok használnak. Sajnos én itt is az oktatás hiányosságait látom. De nem szeretnék senkit megsérteni.
21.06.10. 19:02 #3145
Ricsi1976
21.06.10. 16:35 #3144
szbszig
De hát a fejlett/hanyatló (a megfelelő az egyéni politikai szimpátiától függően aláhúzandó) nyugaton sem kötelező sehol az oltás. Akkor miért pont nálunk legyen az? Mondjuk ettől függetlenül simán kinézem a kormányból azt, amit ufodani is írt. Azaz hogy nem azért nem tették eddig kötelezővé, mert máshol sem az, hanem felmérték, hogy a kötelezővé tétel mekkora politikai hasznot vagy veszteséget hozna, és ez alapján vetették el a lehetőséget.
21.06.10. 16:28 #3143
MattMatthew
Nem hiszem, hogy évtizedes adatokkal rendelkező oltásokat emlegetni sokkal relevánsabb lenne mint mondjuk a vallást ide keverni.

Mondjuk engem megnyugtatna valamilyen szinten ha kötelező lenne. Legalább akkor beállna ténylegesen az állam az oltások mögé, nem csak így tessék-lássék módon.
21.06.10. 16:18 #3142
subject17
Jah, a vallást inkább elkeverni kéne már jó mélyre.

Gyerekkori kötelező oltásokkal elég sokan nőttünk már fel, fél-egy év alatt összepancsolt vakcinákon kevésbé, szerintem jogosak lennének már csak emiatt is az ellenérzések - lehet pro-kontra dobálózni, ez valamilyen szinten tény marad, és meg tudom mindkét oldalt érteni.

De ami szerintem lényegesebb itt: fejeljük meg azzal, hogy milyen szintű bizalmatlanság van a köztudottan korrupt kormányok irányába, nemcsak itthon. Teljesen más megvilágításba helyez egy járványt is, ezt mindannyian láthattuk / láthatjuk, ha bemerészkedünk egy komment szekcióba...

Az egyébként biztos, hogy hagynám itt a picsába az országot én is, már csak elvi alapon is.
21.06.10. 16:10 #3141
Ricsi1976
Jó, a gyerekkori kötelező oltások ellen senki nem papol. Sőt a nagy oltásellenesek annak köszönhetik lehet életüket, hogy anno megkapták a kötelező oltásokat. Emlékszem általánosban hogy ment, kijött a védőnő és mindenki megkapta ami járt. A vallást ne keverjük ide.
21.06.10. 15:55 #3140
szbszig
Az egy dolog, hogy valaki jelentkezik önként, és egy másik, hogy mit gondolna arról, ha kötelezővé tennék az egészet. Sokan vallásosak, de még az ő többségük is megrökönyödne szerintem, ha mondjuk a templomba járást hirtelen kötelezővé tennék mindenkinek.
21.06.10. 15:29 #3139
Ricsi1976
Az oltásra jelentkezés fényében 50-50%.Az más kérdés, hogy a saját táborukban mennyi az arány.
21.06.10. 15:00 #3138
ufodani
mai kormányinfón kérdezték Orbánt többek között erről is: a kormány megtárgyalta a kötelezővé tétel lehetőségét és nem teszik azzá. Gondolom csináltak egy házi mérést, és többet veszítenének vele szavazatügyileg mint nyernének.
21.06.10. 13:50 #3137
Ricsi1976
Pont ezt gondolom, amit kifejettél. Az utóbbira úgy gondoltam, hogy kötelezővé tenni és vége lenne, meg a hisztinek is.
21.06.10. 13:25 #3136
MattMatthew
Miért gondolod így?

Tudom paranoiás vagyok, de én egy jelentős mértékű gyávaságot és kényelmet vélek felfedezni a mostani felállás mögött. Tehát mivel vészhelyzeti jóváhagyása van "csak" néhány oltásnak ezért könnyebb, ha saját felelősségre adatjuk be az emberekkel, hátha véletlenül lesz valami gebasz és akkor tárhatjuk szét a kezünket, hogy hát te kérted.
Vagy nem tudom, hogy Mo. pl miért vár azzal, hogy kötelezővé tegye, ha komoly energiákat fektetnek abba, hogy társadalmi nyomással ez emberek egymást kötelezzék oltásra.
(Cseh kollégákkal 7 hónap alatt nem beszéltünk annyit az oltásokról mint itthon első két nap a melóhelyen.)
21.06.10. 13:19 #3135
subject17
Meh. Nem tudom, mi az a pont, ahol tényleges ellenállás alakulna ki az emberek körében, mindig picit irreálisnak is hat ez a felvetés számomra... De őszintén úgy érzem, hogy egy ilyen iszonyatosan kiverné a biztosítékot.

Amúgy jah, én bevállalom, hogy önző vagyok, amiért visszalépek.... De mivel még szabadtéri rendezvényekre sem járok és itthonról dolgozom, együtt tudok élni ezzel a "bélyeggel".
21.06.10. 13:08 #3134
Ricsi1976
21.06.10. 13:06 #3133
MattMatthew
Akkor már tudjuk, hogy te leszel a felelős a 4-5. hullámért!

Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e nagyobb nyomás az oltásra. Egyáltalán milyen eszközökkel lehet ezt növelni? Illetve vajon mennyire ösztönző az, hogy oltásokhoz nem értő személyeket tesznek ki plakátra, hogy növeljék a kedvet?
Vagy csak kötelezővé teszik szeptembertől és kész?
21.06.10. 12:40 #3132
subject17
Jaja, én kaptam már csomó sms-t meg mailt... Ráadásul ilyen hajnali 2 és 4 közötti időpontokban sms-ezgetnek, szóval elmehetnek az anyjukba.

Én beteg voltam, így eredetileg amiatt halogattam, szóval valószínűleg a nagy intervallum miatt jött már több értesítő.

De jelen ponton már az eredeti gondolatomhoz tértem vissza, miszerint annyira nem vágyom én erre a cuccra a testemben. A jelenlegi korlátozások meg amúgy is olyan minimálisan érintik az én kis életemet, hogy főleg nem érzem sürgetőnek.
21.06.10. 12:16 #3131
Ricsi1976
Sört csak 2 napra rá! Vérhígító jelleggel
21.06.10. 11:51 #3130
MattMatthew
Sör, tüskefehérje kombó?

@subject17 Gyakran írnak? Még csak egy smst kaptam, bár én külföldről regeltem.
21.06.10. 11:42 #3129
Ricsi1976
Temetőből halottat? Szerintem esélytelen. Nem hagyják, hogy elrontsd a statisztikát. BTW hétfőn megkaptam a 2. adag Astra Zenekar adagot, kivettem egy nap szabit, mert az első után kiütött. De lekopogom, semmi nem volt, se hidegrázás, se hőemelkedés, se izzadás. Tegnap meg is ünnepeltem egy sör, tüske kombóval,
21.06.10. 11:24 #3128
subject17
Egyébként ha meggondoltam magam, unsubolni nem lehet valahogy oltásról, hogy ne basztassanak?
21.06.10. 11:11 #3127
Ricsi1976
Nálunk a céges oltás feltétele volt az állami / nemzeti regisztráció. Ezek szerint ahány ház, annyi szokás.
21.06.10. 10:12 #3126
quervo
Semmelweises vagyok, csak a munkahelyen kellett regisztrálni, ami kb egy e-mail váltás volt.
21.06.10. 10:08 #3125
Peace
21.06.10. 09:59 #3124
Ricsi1976
Lehet nincs benne a 130 bátor! De még azzal se stimmel...
21.06.10. 09:56 #3123
MattMatthew
EÜ dolgozók? Csak tipp, nem tudom biztosan.
21.06.10. 09:42 #3122
szbszig
Ezt így hogy?...

"Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 311 475 fő,"

"A regisztráltak száma 5 millió 309 ezer fő és 92%-uk már fel is vette az oltást."

Valaki tud erre valami értelmes magyarázatot? Vannak olyan csoportok, akiknek nem kell regisztrálni sehol az oltáshoz?
21.06.04. 12:33 #3121
szbszig
Inkább ide dobom be ezt a mai hírt, nem az általános helyzet topikba:

Online nyomozták ki, hogy a koronavírus egy laborszökevény

Vagy legalábbis az lehet, mert ez persze biztosan továbbra sem jelenthető ki biztosan. Viszont találtak néhány eléggé meggyőző közvetett bizonyítékot, és az utánajárás maga is ötletes, érdemes végigolvasni a cikket.
21.03.26. 14:54 #3120
szbszig
Eddig legalább abban lehetett bízni általában, hogy a határidő végéhez közeledve a szerdai vagy csütörtöki kormányinfón elhangzik, mi lesz a korlátozásokkal a továbbiakban. Ha nem, akkor meg Orbán bejelenti személyesen pénteken. De most már eljutottunk oda, hogy ő se mondott semmi konkrétat. Maszatolt megint valamit a 2,5 millió beoltottról mint célkitűzésről, meg hogy az iskolákat, nagyon bízik benne, talán április 19-én ki lehet nyitni. Egyébként meg még zajlanak a kormányon belül az egyeztetések, tessék figyelni a közlönyt a hétvégén, abból majd kiderül, most éppen meddig hosszabbítjuk meg a hétfőn lejáró zárlatot. Tényleg kritikán aluli...
1 2 3 ... 62 63 64

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

keresés a fórumban


Kedvenc témák | Súgó (FAQ) | Fórumszabályzat