Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» Facebook és más közösségi oldalak

Közösségi oldalak - Facebook, iWiW, google+ - és egyéb web 2.0-ás szolgáltatások - Twitter, Tumblr - témája.

1 2 3 ... 27 28 29
20.07.10. 23:09 #1406
szbszig
Nem tudom, melyik marketinges zseni találhatta ki eredetileg, de az szerintem a műfaj legalja, amikor egyes cégek stockphotókra photoshopolják rá a terméküket gagyi minőségben, és így hirdetik magukat. Az utóbbi időben rendszeresen találkozom ilyen hirdetésekkel Facebookon, és nem tudom eldönteni, hogy sírjak, vagy röhögjek rajta.
20.07.04. 17:26 #1405
Ricsi1976
Csak bepróbálkoznak, hátha. Viccet félre: jelentsd és/vagy töröld. Én is ezt szoktam. Vegyük fel a harcot a kamu oldalak ellen. Hozzáteszem már régen ajánlotta az FB. Lehet tanultak.
20.07.04. 15:59 #1404
szbszig
Azért arra igazán kíváncsi lennék, a Facebook az utóbbi időben milyen belső algoritmusok alapján hozta ki, hogy a Titkok Szigete meg Érdekes Portál meg hasonló ezoterikus/konteó/kamuhír oldalak cikkeit kezdi el sorban ajánlgatni a hírfolyamomon. Más esetleg tapasztalt ilyesmit?... Meg alapból nem az van, hogy küzdenek az ilyen oldalak ellen? Erre még ők ajánlgatják maguktól, nem is az ismerőseim osztják meg az ilyen baromságokat.
20.05.01. 16:38 #1403
szbszig
Ölelés? WTF? Ez nagyon kellett aztán a szívecske mellé. Ahelyett, hogy valami értelmesebb reakciót tettek volna be, például lenne végre downvote / nem tetszik.
20.02.15. 10:27 #1402
Sucee
Letöltés és időrendi sorba állítás után jelöld ki az egészet, nyomj egy jobb katt \ átnevezést az elsőn, írj be egy egyest, az összes többi 1 (2), 1 (3) stb. neveket fog kapni. De amúgy ha egyenként töltöd le, ott eleve tudsz fájlnevet adni.

Btw győzd meg az ismerősöd, hogy ne oda töltse, mert a legkevésbé sem felhasználóbarát dolgokon túl is csak szétcseszi a képei minőségét teljesen.
20.02.15. 09:53 #1401
Barthezz
Egy olyan kérdésem lenne, hogy kiküszöbölhető-e valahogy az a probléma, hogy a facebook egy mappába feltöltött képek linkjeit random számmal látja el és letöltve őket is teljesen random sorrendben lapozgathatók. Egy ismerősünk rendszeresen oda tölti fel az események képeit, amit elég macerás így lementegetnünk. Egyelőre azt a fapados módszert csinálom, hogy letöltöm a képeket egyesével, aztán a letöltési mappában időrendi sorba rakom a képeket, majd így végigmenve rajtuk egyesével átnezvezgetem őket 01.jpg, 02.jpg stb. módon. De ez pl. 50 kép esetén 10 perces vacakolás. Nincs erre egy normális módszer, hogy úgy tölthessem le a random fotókat, hogy azok filenevei egy normális időrendi sorrendet alkossanak?
20.01.02. 23:41 #1400
szbszig
Az évtized facebookos bejegyzése már meg is született az egyik ismerősöm által, azt hiszem:

"Van vkinek pár évnél nem régebbi jó fényképe rólam?"

Mindezt 2020-ban, és nem, nem egy nyugdíjas, hanem egy egyetemi évfolyamtársam követte el.
19.08.06. 12:44 #1399
szbszig
Ez mi a tököm amúgy?

"Az oldalad közzétett állapota hamarosan megszűnik.

A láthatóság és a közzétett állapot fenntartása érdekében időnként látogass el a Dsaafgasd oldalra, vagy frissítsd azt."


Időnként megjelenik felül, amikor belépek FB-re. Én nem hoztam létre semmilyen oldalt, az egészen biztos. Az oldalon amúgy egyetlen bejegyzés található, még január 9-re datálva: "Nem kaptam meg a fűrészt, és elküldtem neked." Ezt se én írtam, fogalmam sincs, miről van szó. Gondoltam, hagyom a picsába, a figyelmeztetés alapján "hamarosan" úgyis eltűnik az egész magától. De azóta is ott van, és nem csinál semmit...
19.05.27. 19:36 #1398
goodboy007
Történetből hogyan tudok törölni személyt? Van olyan csaj, akivel hetekkel ezelőtt beszéltem, nem ismerősöm, de felül még mindig látszik a kis chatfej.
19.02.25. 21:09 #1397
GustyX
Ha valaki kiemel egy képet a profiljánál és én azt megnézem (abból a bejegyzésből, amelyből értesültem a kiemelésről, nem pedig "Kiemelt képek" albumból), látja ezt az illető? Mármint hogy én megnéztem a kiemelt képét.

Rákerestem egy személyre (csak név alapján), láttam a bejegyzését a kiemelésről (ami a hírfolyamomon, a profilja idővonalán nem jelent meg, csupán a név szerinti keresésnél. Egyébként ismerősöm.), rákattintottam és olyan ablakban nyílt meg a kiemelt kép, amiben a történetek és pl. instán kiemelt képek szoktak, és a felső sávban egy csík ment végig. Vagyis ha jól tudom, elméletileg látja az illető, hogy XY megnézte ezt a képét.

Viszont a profiljában a képek/albumok/kiemelt képek albumban megnézve ugyanezt, semmilyen csík nem fut végig és rendes képként (tetszik és hozzászólás lehetőségével) jelenik meg.

A gondom ezzel annyi, hogy az ismerősömben felmerülhet a kérdés, hogy én hogy a pics@ba láthattam ezt "bejegyzést", ha maga a bejegyzés nem nyilvános, le vagyok róla tiltva, akármi. Csak úgy, hogy konkrétan rákerestem a nevére.
19.01.22. 20:43 #1396
LiT
Rengetegszer előfordult velem is. Olyan dolgokat adott ki, amiről csak szóban beszéltem valakivel és sosem kerestem rá. Tuti lehallgatnak.
19.01.22. 18:10 #1395
GustyX
Ez még elmegy. De amikor munkahelyen az ember beszélget XY személyről, akit senki nem ismer egyébként, és sosem hozta fel addig ismerőnek ajánláskor, de ezt követően igen, mielőtt még rákerestem volna. Ezt követően=aznap.
Vagy telefonban beszélgetve YX-ről, szintén.
19.01.22. 11:11 #1394
Sucee
Gondolom szimplán a vásárlás helyszíne.

Sokszor vettem észre, hogy a "People you may know" szekcióban olyanokat rak ki, akikkel tényleg egy légtérben voltam (egyetemen pl.) aznap, és sokkal kevésbé próbál olyanokat ajánlani, akikkel valóban nagyon sok közös ismerősöm lenne.
19.01.22. 11:06 #1393
szbszig
Erre szerintetek mi lehet a magyarázat?

Tényleg érdekelne. Persze így egy kicsit nehéz, mert elképzelhető, hogy mi nem tudunk valamit, amit a cikkíró igen, csak esetleg nem tűnt fel neki, vagy nem tulajdonított neki jelentőséget. De attól még lehet találgatni.
19.01.10. 06:20 #1392
Lizanda
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert nem tudom már mit csinálhatnék. A fb-on csináltam 4 hónapja egy oldalt. Tegnap este nem tudtam már rámenni, és azt írja ki, túl sokat irányított át a fb, próbáljam a sütiket törölni. Ezt meg is tettem, de még mindig nem tudok bemenni az oldalra. Van valakinek ötlete mi lehet a gond? Mit csinálhatnék? Telórol sikerül megnyitni, de ott nem tudok hozzá szólni.

Köszönöm!
19.01.06. 16:48 #1391
GustyX
Na úgy tűnik, mégis ad értesítést engedélykérésre, legalábbis a további "tesztek" ezt támasztják alá. Legalábbis 4-ből 2 és fél esetben. Kettő egyértelmű, a fél pedig úgymond "elveszett" a sok engedélykérés között, vagyis kapott is meg nem is, egy pedig nem. Saját magamnak nem adott jelzést.

És ez valószínűleg azt jelenti, hogy a címzett tud róla, de nem érdekli mit írtál, így ismerősnek jelölve sem igazolna vissza nagy valószínűséggel. Mert hát tényleg egyszer találkoztunk 5 percre. De ez már más témához tartozik
19.01.06. 14:21 #1390
GustyX
"Nehéz elképzelni, hogy semmi nyoma ne lenne a korszerű verziókban." - pedig ez most olyan mint a Fogtündér és társai. Hihetetlen, de létezik . Legalábbis sem én, sem más isimerősöm nem kapott erről értesítést észrevehető módon.

Persze az is lehetséges hogy olvasta az illető az üzenetet, csak nem reagált rá és addig olyannak mutatja nálam, hogy nem lett kézbesítve. De a értesítés hiánya miatt azt tartom valószínűnek, hogy meg sem kapta, így nem is tud róla.

Az meg csak furcsaság, hogy 12+órája voltam utoljára aktív a kamu profilommal, de a rendesnél még is elérhetőnek láttam magamat.
19.01.06. 00:53 #1389
Sucee
Nekem épp tegnap halt meg véglegesen a Messenger iphone4-en, szóval már egyáltalán nem használható - viszont az ezer éves verzió, ami eddig futott rajta, kijelezte egy kis bannerrel, hogy "1 új engedélykérés".

Nehéz elképzelni, hogy semmi nyoma ne lenne a korszerű verziókban.
19.01.05. 23:27 #1388
GustyX
Ez most komoly, hogy ismeretlen embernek küldött üzenetet a címzett nagy valószínűséggel sosem fogja elolvasni, maximum ha csak éppen pont a webes felületen bóklászik a messenger részben? Mert a mobilos messengere nem kap értesítést az ember ez engedélykérésről...
Legalábbis én nem kaptam semmit, csak a webes felületen láttam, hogy kaptam egy engedélykérést (másod magamtól próbaképpen). Vagyis egy olyan ismeretlen személlyel szemben, aki csak a mobilját használja (pl. facebookra, messengerre stb....), minden verbálisan elkövethető és létező jogsértést, minden létező minősített esetével együtt elkövethetem, majd felnyomhatom magamat, úgysem lesz semmi, mert nem volt sértett, az üzenet nem ért célt. Jó ez így....
19.01.03. 16:06 #1387
Gobiakos
Tegnap nekiálltam leállítani egy rahedli ismerős követését, akikre nyilván nem vagyok kíváncsi vagy annyira messzi, "egyszer régen taliztunk és bejelöltél én meg vissza" kaliberű emberek, hogy csak na. Szóval tök király, hogy kezd tisztulni a fal... vagy hogy hívják.
18.10.06. 14:07 #1386
Bomc.
Külön böngészőből használd a fb-t aztán nap végén töröld ki az előzményeket meg a többi szart, állítsd alapállapotba
18.10.01. 20:20 #1385
Aryx
Most ez komoly, hogy 2018-at írunk, és a facebook ha megszakadsz, akkor sem fog automatikusan kiléptetni? Már töviről-hegyire átnéztem a settings menüket, de sehol nincs ilyen lehetőség. Gyors google-val is csak egy hülye extension-t találtam. Amiatt aggaszt, hogy a melóhelyen már egy ideje használnom kell a facebookot is, és van, hogy elfelejtek kijelentkezni. 1 héttel később visszatérve meg látom, hogy a céges gépen ugyanúgy a saját profilommal maradtam bejelentkezve. Nem fogok emiatt fake accountot létrehozni, de akkor mégis mi a túrót lehet ezzel kezdeni?

szerk. lehet régi történet ez, eddig nem voltam nagy facebookos, mint az kitűnik.
18.09.16. 11:00 #1384
Ricsi1976
Érdekes. Nálam is jönnek, de nem ilyen gyakran. Általában kiírtom őket. Próbálj párat tiltani, majd rájön az algoritmus, hogy nem Te vagy a célközönség.
18.09.16. 10:38 #1383
szbszig
AdBlock be van kapcsolva, de nem használ semmit. Igazából eddig fel sem tűnt annyira a dolog, mert legalább számomra releváns hirdetéseket (sportközvetítések, utazás, sör stb.) dobott be általában. Az utóbbi időben viszont elkezdtek szaporodni a nem releváns hirdetések is, ezért tűnik úgy, mintha hirtelen nagyon sok lenne. És amúgy tényleg nagyon sok, mert az, hogy minden negyedik bejegyzés egy hirdetés, egyértelműen az.
18.09.16. 06:03 #1382
Gump
Hónapok (egy-két év) óta ez van.
18.09.15. 21:14 #1381
Ricsi1976
18.09.15. 19:31 #1380
szbszig
Az így normális, hogy minden negyedik-ötödik bejegyzés hirdetés a hírfolyamomban? Másnál is ugyanez van? Most direkt elkezdtem számolgatni, és durván ez jött ki. Azt már nem is említem, hogy csupa olyan terméket vagy üzletet (szemüveg, kerékpárbolt stb.) próbálnak eladni nekem, amire abszolút semmi szükségem. Szóval még az internetes aktivitást figyelő beépített algoritmusuk is szar...
18.03.07. 16:50 #1379
Sucee
News Feed fülön a három pontra kattintva még mindig lehet választani, hogy "top stories" (ezt is mi a faszom alapján dönti el?), vagy "most recent", de természetesen automatikusan visszaáll előbbire, amikor legközelebb bejelentkezel. Ami nálam ezzel kapcsolatban változott, az az, hogy a "most recent" nem működik, hiába választom ki. Hulladék oldal.
18.03.07. 16:29 #1378
david139
Nemrég változtattak azon is, hogy mi jelenik meg a falon. Nekem azóta zömében 3-5 napos hírek, meg az ismerőseim szarságai vannak, előtte up-to-date cikkek voltak, amik az érdeklődési körömbe estek...
18.03.07. 15:12 #1377
Sucee
Hosszú percekig tudnám szerintem sorolni a bugokat és a nonszensz "újításokat", tényleg kizárólag beszélgetésre használom ezt a platformot... És arra is szar, csak épp mindenki itt van, így sajnos ez a legjobb megoldás.
Legújabb kedvencem a 25 megás fájlküldési limit (önmagában is nonszensz), amit most raros darabolással sem tudok áthidalni, mert hónapok óta nem lehet rart csatolni...
18.03.07. 15:08 #1376
szbszig
Hihetetlen, hogy a Facebook csak visszafelé fejlődik. A videókat általában szeretem teljes képernyőben és maximális felbontáson nézni, főleg asztali gépen. Eredetileg ez egy vagy két kattintással megoldható volt. Most már eljutottunk oda, hogy két menüt kell megnyitni egymás után a felbontás állításához, ott kiválasztani a megfelelő opciót, aztán egyesével csukni be a megnyitott menüket, mert még kilépni sem lehet belőlük egyetlen kattintással. A teljes képernyő gombja meg első kattintásra csak nagyít egy kicsit a videón, utána még egyszer meg kell keresni, és még egyszer kattintani rá, ha valóban teljes képernyőbe szeretnéd rakni. Így videónként jó 15 másodpercet el is lehet tökörészni mindig azzal, hogy mindent normálisan beállítsál az elején. Ami különösen idegesítő, ha amúgy a videó összességében nincs 15 másodperc gyakran...
17.12.25. 19:43 #1375
kopé
Hali!

Öööö, nem tudok sajnos édesanyámnak segíteni, mert nekem winfosos telefonjaim vannak mióta a nagy okosságok bejöttek, neki meg adnroid-ja, meg eleve azt sem tudom h egyáltalán megoldható-e amit szeretne (bár elég alapnak tűnik, csak én nem találtam meg szerintem)

Szóval FB-on neki van egy profilja és még ez alatt tulajdonosként van egy oldala is a face-n.
Nem túl okos a telefonja van valami 3-4 éves kicsi olcsó samsung, de azt szeretnénk megoldani, hogy az erre az aloldalra kapott üzeneteit és értesítéseit is megkapja face app-on illetve messengeren ne csak az alap felhasználói értesítéseket és üzeneteket. Remélem érthető voltam.
Tud ebben valaki segíteni? Messenger beállításokat ahogy elkezdtem nézni nem láttam ilyen oldal hozzáadást csak ugyanazt az eredeti face-profilt tustam másodikként újra felvenni maximum, pedig eléggé alap beállításnak tűnik elvileg csak én tökhülye vagyok androidhoz.
17.09.01. 18:43 #1374
Sucee
Ugyan már, másképp hogy posztolná minden battlehardened 'engem az utca nevelt' 15 éves, hogy "van az több is tesa <3 "?

Annyira egyébként nem értem a kirohanást, nagyon sok ember szeret nosztalgiázni, és ezeknek épp az lenne a lényege, hogy a fb-n megosztott közös dolgokat megmutogassa a feleknek. Az, hogy én esetleg pont leszarom, és a világon semmit nem is osztottam meg fb-n, már más kérdés, porszem vagyok én a communityben.
17.09.01. 17:25 #1373
szbszig
Értem, mi van odaírva. És így is baromságnak tartom.
17.09.01. 15:26 #1372
LordMatteo
te és y ismerősök lettetek a Facebookon. >> az illetők nagy részét nyilván egyáltalán nem ennyi ideje ismerem, ez mindig csak a facebookos bejelölés időpontja. Érted, a facebookos ismeretséget ünnepled, nem a teljes ismeretséget.

U see?

Egyébként worldwide statisztikában eszméletlen népszerűek ezek a dolgok, megosztják és visszaosztják, generálja a felhasználói aktivitást.
17.09.01. 15:03 #1371
szbszig
Ezeknek a "Ma x éve van, hogy te és y ismerősök lettetek a Facebookon. Az ismeretségetek megünneplésére ezt a videót állítottuk össze nektek!" ajánlásoknak mi értelme van? Egyrészt alapból baromság, mert az illetők nagy részét nyilván egyáltalán nem ennyi ideje ismerem, ez mindig csak a facebookos bejelölés időpontja. Másrészt most néhány hétig folyamatosan, minden bejelentkezésnél dobja fel ezeket az ajánlásokat, de persze csak azért, mert x éve ilyenkor regisztráltam a Facebookra, és az első ismerősöket ilyenkor szereztem. Ezt kurvára meg kell ünnepelni, naponta többször is...
17.08.29. 12:51 #1370
Sucee
Szerintem ilyenkor nem vagy konkrétan a csoportban, legalábbis ha mások nézik, nem listázna a tagok között, amíg az adott csoport nálad "Pending" státuszban van.

szbszig: Ami engem idegesít, az az, hogy hogyha üzenetben kapok valakitől videót, akkor gépen nem tudom kinagyítani, mert simán megnyitja csak az első frame-et képként... De hónapok óta ilyen, és kétlem, hogy egyedül nekem lenne ez a gondom. Vicc, hogy semmi használható support/feedback oldala nincs ennek a szarnak.
17.08.29. 12:26 #1369
szbszig
Mi ez a legújabb faszság, hogy ha rányomok a teljes képernyőre egy videónál, akkor nem kinagyítja, hanem a bal felső sarokba teszi ugyanakkora méretben?! Néhány napja jött elő, de azóta folyamatosan ez megy minden facebookos videónál. És rohadtul idegesítő, szabályosan birkózni kell vele, többször kattintgatni oda-vissza, bezárni, újra megnyitni, hogy kinagyítsa végre. Pedig elég sok videót szoktam nézni, például sportcsatornák oldalain jeleneteket, gólokat...
17.08.28. 13:08 #1368
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Hol lehet kikapcsolni azt a baromságot, hogy az ismerősök beléptessenek a gagyi csoportjaikba?

Komolyan, kilépek, pár napja értesít a Facebook, hogy meghívtak, hogy legyek tagja ÚJRA. Nem igazoltam vissza semmit, ma nézem, három csoport tagja is vagyok, amire nem kattintottam rá, hogy belépek.

Kurva idegesítő.

Annyit tudtam tenni, hogy a csoportból való kilépéskor bejelöltem, hogy ne vehessenek fel újra. Ám hogy lehet elkerülni, hogy máskor másba ne tudjanak beemelni?

Nem találom sehol a beállításokban.

Köszi előre is!
17.08.24. 14:42 #1367
Aruns
Tavaly csináltam egy oldalt a facebookon, amire a hadtörténelmi témájú kutatásaimmal kapcsolatos anyagokat töltök fel. Mivel a fórumról is voltak jópáran, akiket anno érdekelt a téma, érdemes rálesni, követni, sok mindent szoktam felrakni ide:

B. Stenge Csaba hadtörténész munkái
17.08.22. 17:10 #1366
Kanduhrka
Nekem az segített, hogy (be kell kapcsolni telon az automatikus elforgatást) ha elfordítom a telómat, megjelennek a hsz-ek.
17.08.11. 19:49 #1365
RAI*DEN
PC-n böngészőben simán beállítom, hogy előjöjjön a többi hozzászólás is az adott cikknél a kis nyílra kattintva a jobb felső sarokban, de telefonon az istenért sem látom, és opciót sem találok rá. Nagyon irritáló... Szóval ha valaki tudja a varázslatot, akkor megoszthatná velem
17.08.11. 15:13 #1364
szbszig
Ez feltűnt nekem is egy ideje. Bár én eddig csak olyanokkal találkoztam, hogy maximum 2-3 hozzászólás hiányzott az előzetesen megjelölthöz képest. Aztán betudtam annak, hogy biztos a hozzászóló törölte utólag, vagy a bejegyzés írója moderál(tat)ta ki valahogyan. Nem is gondoltam, hogy ez valami vadonatúj, szuperintelligens, kikapcsolhatatlan feature megint...
17.08.11. 13:03 #1363
RAI*DEN
Na, egyre buzibb ez a facebook. Hol a francban lehet véglegesn beállítani, hogy minden poszt minden hozzászólását láthassam? Már egy ideje észrevettem, ogy egy buzi szűrő került a hozzászólásokra azzal kapcsolatosan, hogy melyiket látom és melyiket nem, de egyre kevesebbet látok. Legújabb rekord, hogy egy cikknél 50 hozzászólásból konkrétan 0 látható hozzászólás van odarakodva nekem. Ez mi a büdös franc? Nézegettem a súgót meg egyebeket, de kurvára szart sem találok ebben a témában. Egy szar az egész...
17.06.23. 18:31 #1362
Sucee
Haha, ezt screenshotoltam én is, hasonló okokból.
17.06.23. 17:54 #1361
szbszig
"Ünnepeljük a nyári napfordulót, Balázs!
A Facebook munkatársai nevében reméljük, hogy velünk együtt ünnepled a napsütéses, zöldellő természettel tele napokat, és hogy sok szép meleg, nyári napban lesz részed az idén!"


Remélem, ezt a remek, személyre szabott köszöntést csak viccnek szánták. 36 fok van kint, és a segglikamnál folyik lefelé a víz folyamatosan. Amennyi adatot gyűjtöttek már rólam Zuckerbergék a közel tíz évvel ezelőtti regisztrációm óta, igazán tudhatnák, hogy rühellem az ilyen meleget.
17.05.25. 01:21 #1360
quervo
Nézem a hsz-eket, a legjobb, amikor a kétbitesek hiszik azt, hogy te vagy a kétbites. Mint a Vágvölgyi Noémi oldala az első hónapban.

Nice job.
17.05.25. 00:18 #1359
LordMatteo
Azért lássuk be, egy ideje dolgoztál már érte...
17.05.24. 23:57 #1358
szbszig
Már ezernél is több like reakció érkezett egy tegnapi hozzászólásomra. Azt hiszem, beteljesítettem az életcélomat.
17.05.15. 00:04 #1357
Aryx
Köszi, de hát ez így ma már nem fog összejönni. Mind1, holnap felrakom a gyerekeknek még1x, hadd örüljenek, csak reménykedtem, lehet-e még vmit utólag korrigálni, de akkor mégse. vagy inkább
1 2 3 ... 27 28 29

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

keresés a fórumban


Kedvenc témák | Súgó (FAQ) | Fórumszabályzat