Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Zene

»» Oktatás (Gitár órák, Ének órák.stb)

11.10.31. 21:06 #19
Dehogyis
sziasztok

Nem biztos, hogy a jó topicba írom, de ez ilyen gitáros, tanulgatós topicnak tünik, úgyhogy ide lesz írva

Szóval én egy kérdést szeretnék feltenni, mégpedig a hangolással kapcsolatban.
Át szeretném hangolni a gitárom C-be. Most jelenleg EADGBE tehát standard ben van és ebből kellene CGCFAD-t csinálni ugye.

Namost a gondom, az hogy 1 húrt át tudok hangolni, és ahhoz kellene hozzá a többit, de ez a baj hogy nem tudom, hogy C-ben melyik húrnak melyik felel meg.Mert ugye standardnál ha a legmélyebb húrt lefogom az 5. bundnál akkor "A" hangot kapok. És az a kérdés, hogy C-ben ez hogy módosul? Melyik bundnál kell lefogni, hogy a következőt kapjam?
Remélem érthető
11.10.11. 15:07 #18
Flamencito
Olvasgattam a hozzászólók szakavatott véleményét a hangszeres tanulásról. Én aktívan zenélek 35 éve és kb 10 éve tanítok is magánórákon gitárt. Elég vegyesek a tapasztalataim, de egy valami biztos. A hangszert szeretni kell. Olyannyira, hogy fizikai kényszered legyen felvenni. Ha ez nincs, tanulhatsz te a legnagyobbaktól, akkor sem fogsz soha jól játszani. Ha magad elé állítasz kihívásokat és elfogadod azt, hogy a jó zenész képzéséhez tehetségtől függetlenül is évek kellenek, élvezni fogod. És meg is tanulsz. Ha hirtelen fellángolásról van szó, ne költs túl sokat hangszerre. Szóval ez is munka. És nem csinálja meg helyetted semmilyen számítógép, ketyere, elektronika. Vagy szorgalmas vagy, vagy született tehetség. Ekkor jó zenész lehetsz. Ha a kettő együtt van bennedd, a legnagyobb lehetsz.
11.08.09. 10:13 #17
MHS
Kedves Énekesek, Zenészek!

Nagy szeretettel várunk benneteket 2011. augusztus 13-án (szombaton) énektechnikai kurzusainkra:
10:00 - 12:00 Magyar Hajnal - kevert hang
13:00 - 15:00 Dr. Pap János (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense) - hangakusztika.

Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ (Budapest IX.ker. Haller u. 27.) - színház terem
Belépő díj: 10 000 Ft
Jegyvásárlás: 9:00-tól a helyszínen

Info: +36 30 271 40 17, hajnal.studios@gmail.com
Honlap: www.magyarhajnalstudio.hu
10.03.12. 12:26 #16
genni
Kaposváron van valahol gitár oktatást?
10.03.09. 13:35 #15
szinba
Teljesen kezdő jelentkezők gitároktatását vállalom Budapesten a X. kerületben, vagy megbeszélés alapján házhoz is megyek. A képzés díja 1000 Ft/óra.
Elérhetőség: 06 70 228 7888
Balázs
06.10.24. 14:58 #14
Lazarus-omin
Érdekes téma... jómagam is gitározom, már lassan 3-4 éve, ennek nagyobb része autoditakta, de másféléve járok tanárhoz is. (magántanár) Abszolúte sz.tem attól függ, hogy mennyire hatékony egy tanár oktatása, hogy mennyire tart emberi viszonyt a tanulóval. Tehát a zenélést nem úgy kell művelni, mintha gép lenne az ember. Nem "magolni" kell sem az elméleti részt, sem a gyakorlatot. Valamint merni kell pluszba kérdezni ha több dolog érdekel mint amit leadnak.

A tanuló részéről sz.tem viszont fontos hogy ne begyököződve álljon a zenéhez. Értitek mire gondolok, legtöbben elhatároznak egy stílust és csak azt művelik, majd csodálják hogy nem lépnek előre.

06.08.17. 22:34 #13
Lord of Destruction
a legjobb kombinalni a dolgokat.1 ev autodidakta,1 ev tanar,1 ev "haver",vagyis egy olyan tart orakat,aki meg nem tanar,de jobb nalad
06.08.17. 20:03 #12
Mattmaster
En zongorazni jarok Neha elegge feltudja razni az agyam, de amugy jol megy, es szeretem, jofej a tanar meg minden.
06.08.17. 20:03 #11
Mattmaster
En zongorazni jarok Neha elegge feltudja razni az agyam, de amugy jol megy, es szeretem, jofej a tanar meg minden.
06.08.17. 19:39 #10
Gerico
Ja, egyébként az egésznek szép zárszava lehet:
Mind1 hogy hol, hogyan tanul az ember gitározni, hanem az a fontos, hogy élvezze amit csinál.
06.08.17. 19:37 #9
Gerico
Végülis akkor kijelenthető, hogy ez egyértelműen gitártanár kérdése, hogy ki mennyire lesz "egyedi stílusú" gitáros, én saját tapasztalataim alapján itt Szolnokon inkább az autóditakta tanulást ajánlom, Pesten meg ezernyi lehetőség lehet gitározást színvonalasan tanulni, tanárnál is.
06.08.17. 19:16 #8
X-com
Hmm, Mindenki azt irja, hogy a Tanárok nem tanitanak meg mindent, vagy ha igen, akkor az ő "berögzülésük" szerint... Én ezt egyátalán nem tapasztaltam, amit tudok azt tanártól tanultam és ahhoz épitettem hozzá azt, ami nekem Jó, kényelmes
06.08.17. 18:46 #7
lordelrond
hát én nem teljesen értek veled egyet Gerico.
én járok tanárhoz és az igaz hogy hogy akkordok alig alig kerülnek elő mellette magamtol megtanultam majdnem mindet (csak az ilyen extrákat nem)
mellette elektromoson is tolom , és szerintem kialakult egyéni stilusom teljes mértékben és talán jobban is megy elektromoson még ha a klasszikuson is tanulok...
najo azt meg kell hagyni előtte 7 vagy 8 év szolfézs volt(klarinéttal,tenorkürttel)
ja és egy éve gitározom tanárnál meg külön.
06.08.17. 16:35 #6
Attila88
ebben teljesen igazad van. 8évig jártam zenesuliba(gitár)és teljesen igaz rám is az amit leírtál. sajnos

mellesleg utáltam, de muszáj volt járnom(eszes szülők...)
06.08.17. 16:24 #5
Silent
"többi pedig rajtam múlik"

igen, ezt nevezünk tehetségnek ha nagy a tehetséged hozzá, ill. van érzéked a gitározáshoz, akkor faszán fog menni
06.08.17. 16:00 #4
X-com
Én gitároktatásra járok és mellé Muszty-Dobay könyvekből tanulok, Szerintem a gitártanár elmondja, hogy hogyan, a könyv, hogy mit, a többi pedig rajtam múlik...
06.08.17. 12:48 #3
Gerico
Nem mellesleg, az iskola amit megjelöltél, még messze a jobbak közé sorolható, azokból a szempontokból, amiket én írtam.
Sok helyen ennél sokkal gyengébb-gyérebb az oktatás.
06.08.17. 12:39 #2
Gerico
Na, ez egy érdekes téma. Erről igen kifejlett véleményem van.
Az olyan "klasszikus"-nak nevezhető hangszerek, mint például hegedű, zongora, melyekre rengeteg klasszikus művet alkottak, azokat ugye csak iskolában lehet tanulni, az 5soros kottaolvasásról már nem is beszélve, az éneklést meg ugye kizárólag tanárnál lehet.

Viszont én magam részéről elég ferde szemmel nézek a gitároktatásra. Meg is mondom miért:
Több gitáros ismerősöm tanárnál tanult meg zenélni, jól játszanak, tényleg remek technikájuk van, viszont mikor kezükbe vették az elektromos gitárt, szal.. a tanárnál tanult stílus, egyáltalán nem illet a játékukhoz, azonfelül, hogy kb. 5év alatt az 5soros kotta magabiztos olvasásán kívűl semmit sem tanultak, az akkordikus ritmuspengetésről pedig még hírből sem hallott a társulat. Nem szeretnék reklámot csinálni, de ezzel szemben sokkal többet, jobban, hatásosabban lehet pl. akár a Muszty-Dobay féle gitárkönyvből tanulni (és viszonylag érthetően is). Arról nem is beszélve, hogy nincs egyéni "stílusuk", itt hadd idézzem Chet Atkinst: "Mindnyájan másképp kezeljük a gitárt játék közben".

Namost, szerintem az ember a saját stílúsát nem gitártanárnál, akármilyen kottták játszogatásával fejleszti, hanem azzal, hogy olyan zenét hallgat, és oylat játszik, csakis olyat, amilyet ő szeret. A saját stílus fejlesztésének a szabadságát nincs az a gitártanár, ameliyk pótolni tudná, akár akusztikus, akár elektromos gitár kérdéén belül, hiszen akkor már "lesz az emberben egy kicsi", abból aki oktatta...

Ez az egész nem feltélten rossz de ez csak az én véleményem, és a saját tapasztalataimra építem a dolgot.
06.08.17. 09:34 #1
X-com
Szerintem sokan keresnek manapság Oktatókat

Ime ahova én is járok:
B.i.G GitárStudió

Énekórákat is lehet venni!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

keresés a fórumban


Kedvenc témák | Súgó (FAQ) | Fórumszabályzat