Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Ismertető/teszt

Just Die Already

Just Die Already teszt – Idős emberek őrült homokozója

Nem sűrűn tesznek meg nyugdíjasokat videojáték-főhősnek.

2021.06.11. 14:05 | szerző: Onimushaman | kategória: Ismertető/teszt

Egy terjedelmesebb bevezetőt akartam írni az idősek és a feléjük járó automatikus tiszteletről, de párszor vissza is töröltem a gondolatokat. Ehelyett inkább lazábbra veszem a figurát, pont annyira, mint teszik ezt a DoubleMoose fejlesztői a soron következő játékukkal, amelyben nem mindennapi kisnyugdíjasok bőrébe bújhatunk.

Just Die Already teszt – Idős emberek őrült homokozója

A nem túl távoli jövőben járunk, ahol az elcseszett Y-generációsok nem nagyon akarnak dolgozni és/vagy gyereket vállalni. Veszélybe került a védett korba kerülő, már csupán a pihenésre vágyó korosztály, akik egy életet ledolgoztak. Nincs, aki eltartsa őket, az öregek otthonában az elhunytaknak bulit szerveznek. Mit tennél egy ilyen világban, ahol csupán arra várnak, hogy mikor dobod fel már végre a bakancsod? Egy ilyen szerencsétlen boomert irányítva (két férfi és két nő közül választhatunk, őket bármikor lecserélhetjük kedvünkre) kell meglépni első és utolsó küldetésként a siralomházból. A Just Die Already egy nem mindennapi őrült videojáték, amely egy cseppet sem veszi komolyan magát.

Nyugdíjasunkkal szinte bármit megfoghatunk és fegyverként használhatunk a környezetünk ellen. Ezerféle csapda leselkedik ránk már a kezdőszobák zugaiban is, ahol éhező piranhák vannak a kádban, egy elszabadult kos felöklel, vagy csak simán megráz az áram. Töréseket és csonkításokat fogunk elszenvedni, de még hiányzó testrészekkel sem akadályozhatnak meg minket abban, hogy... kidobjanak az utcára (akár fej nélkül is életben maradunk, amíg el nem vérzünk). Ott egy barátságos hajléktalan vezet be az élet rejtelmeibe, és magyarázza el a bakancslistánk rejtelmeit. Szinte minden őrültség után jár jutalom, így ha eddig azt hitted, nem kifizetődő pár ingyen sör után ráhuggyantani elektromos dolgokra, akkor gondold újra!

Elhalálozás után a legközelebbi konténerből kel kiverekedni magunkat, a célokat pedig kuponokra válthatjuk be az egyre bővülő listán. A megnyert fegyverek, ruhadarabok és kellékek automatákból hívhatóak le, amelyek sűrűn megtalálhatóak a városkában. Emberünkkel kigúnyolhatjuk a fiatalokat, amitől fejvesztve menekülnek, sokféleképpen terrorizálhatjuk őket, de nem mindenki hagyja ám magát. Egy szerzeteskolostorba betévedve tucatnyi monk darálhat le minket, úgy, hogy még a belünk is a járólapon végzi.

Goat Simulatorhöz tudnám hasonlítani leginkább. Sokfelé lehet menni és rengeteg titkot fedezhetünk fel, a készítők humorérzéke pedig úgy látszik, kiapadhatatlan.

Just Die Already teszt – Idős emberek őrült homokozója

Lehetőség van négyen is játszani ezt a káoszszimulátort, és akár platformmegkötés nélkül is duhajkodhatunk barátainkkal. Sajnos azonban offline multi nem kapott helyett.

A Just Die Already egy nem mindennapi alkotás, amivel néhány óráig simán el lehet bohóckodni. Leginkább a bevállalósabb játékosoknak tudom ajánlani, vagy azoknak, akik hozzám hasonlóan vonzódnak az ilyen debil programokhoz. ■

Just Die Already

Pozitívumok Negatívumok
« Előző: Már elérhető a Hell Architect demója
Következő: Jövő év elején érkezik a Gearbox következő játéka, a Tiny Tina’s Wonderlands »