Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Egyéb

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077: Trauma Team képregény – Egy mentőtiszt élete 2077-ben

Mire megy egy mentős a Cyberpunk világában?

2021.06.04. 16:43 | szerző: Sityi | kategória: Egyéb

Vajon milyen lehet egy olyan kaotikus, és az erőszakba csupán épphogy bele nem fulladó világban, mint a Cyberpunké, életeket menteni? Mire képes egy olyan nagyvállalat, amely arra specializálta magát, hogy jól fizető ügyfeleit menti ki fölöttébb kellemetlen helyzetekből?

Cyberpunk 2077: Trauma Team képregény – Egy mentőtiszt élete 2077-ben

Főhősünk Nadia, a Trauma Team International orvosa és zsoldosa. Egyszerre ért életek mentéséhez és kioltásához – az igazság kedvéért tegyük hozzá, elsősorban az előbbi a feladata, de mire megy bárki 2077-ben, ha nem tud lőfegyvert használni? Az ügyfél pedig az ügyfél, és mindig mindent el kell követni ahhoz, hogy a cég kimentse és meggyógyítsa – az pedig már a szerződésétől függ, hogy alakul a számla, illetve milyen kockázati szintű bevetést hajlandó a cég bevállalni érte. A legmagasabb szint a platina, egy ilyen ügyfélért semmi sem drága.

Nadia egy rázós mentés egyedüli túlélője, és bár az ügyfelet megmentette, társai elvesztése mély lelki sebeket hagyott benne. Hosszas szenvedés és gyógyulás (?) után újra bevetésre kerül új csapatával, a kimentendő ügyfél pedig nem más, mint a platina szerződéssel rendelkező Apex, aki hidegre tette az előző csapatát. Figyelemre méltó morális dilemmába keveredik Nadia – az akció alatt bevillanó emlékképekből pedig az is kiviláglik, miért volt különösen fájó annak a küldetésnek a kudarca; illetve mi módon győzködte mind magát, mind a menedzsmentet a visszatérés miatt.

Cullen Bunn többek között olyan hősökkel dolgozott eddigi karrierje során, mint Deadpool, Pókember, Amerika Kapitány, Venom, több X-Men, Lobo, Sinestro – és most próbát tett a Cyberpunkkal is egy négyrészes minisorozat képében. Remekül megfogta a Cyberpunk sötét oldalát, azt a tömény és gátlástalan erőszakot, ami Night City rosszabb területein uralkodik; Nadia pedig egy teljesen hihető, teljes karakter. Ugyanakkor a balladai homály kicsit talán túl erősre sikerült, a többi karakterről csak sejtéseink vannak, kik ők, mik ők, mik vezérlik őket – talán kissé túl sokat bízott az író a képzeletünkre velük kapcsolatban. Persze mondhatnánk, így is kerek a történet, de pont a cliffhanger lezárás az, ami picit súlytalanná teszi.

Cyberpunk 2077: Trauma Team képregény – Egy mentőtiszt élete 2077-ben

Legalábbis az első benyomásom ez volt. De aztán jobban belegondolva legalább teret ad az író a mi fantáziánknak is, hogy is töltjük ki a hézagokat. És talán pont emiatt nem tudok rosszat mondani a kötetről, hiszen élveztem a sztorit. Az egyetlen tényleges panaszom a rövidsége lehet, de fölöslegesen elnyújtani sem lett volna jó. Kicsit drága, de még így is megéri, hiszen igényes módon kivitelezett kötetről van szó.

Cikkajánló
A Cyberpunk 2077 világa – Látlelet a jövőről
Betekintés a kulisszák mögé, avagy ez vár december 10-étől.
» Olvasd el!

Szeretnéd megnyerni a Trauma Team képregényt, valamint a korábban megjelent A Cyberpunk 2077 világa kötetet? Nevezz be nyereményjátékunkra!

A bemutatott kötetet a FuMax Gaming biztosította cikkünkhöz.

Kulcsszavak: képregény , FuMax

Kapcsolódó játék: Cyberpunk 2077

« Előző: Készül a Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters
Következő: Két új RTX videokártyával bővül az NVIDIA kínálata »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 2)

stero
stero 2021.06.04. 21:03
"Mire megy egy mentős a Cyberpunk világában?"

Beakad egy falba, gravitációt nem ismerve felrepül az égbe, szublimál, ha kikerül a látóterünkből. Ezek az első tippjeim.
Peace
Peace 2021.06.04. 21:10
Állat képregény, nekem nagyon adta! Direkt lemondtam az angol előrendelési, mert magyarul előbb és jóval olcsóbban kaptam meg. :-P