Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

Junkyard Simulator

Junkyard Simulator: First Car próbakör – Virtuális újrahasznosítás

Hogyan kell szemétből várat építeni.

2021.04.28. 15:23 | szerző: B_Renato97 | kategória: Előzetes

Ma már szinte fel sem tűnik, ha éppen egy újabb őrült szimulátort jelentenek be. Eleve a jól összerakott trailer nem mindig garancia a megjelenésre. A lengyel PlayWay kiadó viszont semmit sem bíz a véletlenre, így az elsőre kicsit meglepőnek tűnő Junkyard Simulator egy teljes mértékben működő projekt, amelynek a prológusát próbálhattam ki nemrég. Felépítésében persze nem sokban különbözik a többi hasonszőrű szimulátortól, viszont a játékkal töltött órák alatt mindvégig jól szórakoztam.

Junkyard Simulator: First Car próbakör – Virtuális újrahasznosítás

Megjelenés előtti kipróbálásnál gyakran előfordul, hogy tartalmatlannak hat egy adott cím, ezt viszont már rögtön az írásom elején megvétóznám. A könnyed tutorial módot követően a szeméttelepünk olyannyira kinyílik, hogy alig tudtam kapkodni a fejemet, a tennivalók után. Egyik pillanatban még egy leamortizálódott bútort újítottam fel jó pénzért, pár perccel később pedig már két roncsautót vittem be a telepre, hogy a jó állapotban lévő motort kiguberáljam belőlük. Néhány funkció persze le van zárva, és apróbb beakadások, bugok is előfordultak a játékkal töltött idő alatt, de korántsem megoldhatatlan a feladat. Pozitív meglepetésként ért, hogy mennyire előrehaladott állapotban van a Junkyard Simulator fejlesztése.

A tevékenységeket egyébként a lehető legegyszerűbb módon kell elképzelni. Mit lehet csinálni egy ilyen szeméttelepen, hogy a semmiből pénzt teremtsünk? A vasakat és egyéb hulladékot le lehet adni gyűjtőbe, a kocsikat ki lehet fosztani, és a karosszériát ugyancsak össze lehet zúzni egy kis lóvéért. Ha valamiben látunk ötletet, akkor azt pedig szépen fel lehet újítani, és úgy eladni a vevőknek. Lehetőségek vannak bőven, mert ha éppen kalandoznánk a nyílt világban, akkor ott is rábukkanhatunk néhány rejtett tárgyra vagy kinyitható dobozra, ami az átlagosnál nagyobb summával kecsegtet.

Unatkozni tehát nem fogunk majd, és ez már most egy óriási pozitívum. Szerencsére a túl sok lóvétól se kell tartanunk, mert az eszközpark fejlesztése során a sok soha nem lesz elég. A hangulatról és a grafikáról nekem a szintén PlayWay kiadású Car Mechanic Simulator ugrott be elsőre, ami a sikerességét tekintve tényleg egy követendő példa lehet a Rebelia Games munkatársainak.

Végezetül pedig csak annyit tudok mondani, hogy jó volt egy kicsit bemocskolni a kezemet. A Junkyard Simulator: First Carban a feladatok érdekesek, és a legjobb az egészben, hogy mindegyik egy minijáték hatását kelti, így ha beleunnánk, akkor egyszerűen csak keresni kell valamilyen más elfoglaltságot. A tökéletes szeméttelep-szimulátor megalkotásához még azért elkél egy pár javítás és plusz funkció, viszont az irány teljesen jó. A stúdió elképzelése egyelőre teljesen jól működik a gyakorlatban. A First Car prológust mindenesetre jelenleg bárki kipróbálhatja ingyen. ■

Junkyard Simulator: First Car próbakör – Virtuális újrahasznosítás
« Előző: Megjelent a Scavengers korai változata
Következő: A PlayStation Plus 2021. májusi kínálata »