Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

EVERSPACE 2

Everspace 2 Early Acces próbakör – Folytassa, maestro!

Az űropera második felvonása.

2021.01.30. 18:00 | szerző: Sityi | kategória: Előzetes

Majdnem négy éve már, hogy a Rockfish Games meglepett minket az igencsak kellemesre sikerült Everspace-szel, ami remekül ötvözte a roguelike elemeket egy kiváló űrhajós lövöldével. Piszok addiktív kis cucc volt, így miután minden prominens platformra kijött, ideje volt, hogy a hamburgi csapat nekilásson a folytatásnak, én pedig vetettem egy alaposabb pillantást a korai hozzáférésben kiadott játékra.

Everspace 2 Early Acces próbakör – Folytassa, maestro!

A grafikus motor változatlanul az Unreal Engine, és szerencsére érti a csíziót a grafikus részleg: remek a látvány most is, ahogy a hangok terén sem lehet okunk a panaszra. Elképesztő látványvilág tárul elénk – még hogy az űr üres és unalmas... Természetesen most is váltogathatunk a külső és belső nézet között, ki mennyire akarja a környezetét látni, illetve beleélni magát a pilótánk, Adam szerepébe. Ami kritikát itt meg tudok fogalmazni, az az irányítás: akárcsak az előző részben, illetve a pre-alpha verzióban, gamepaddel valahogy nem az igazi – nekem legalábbis egy kissé túl érzékeny, és valahogy nem tudom optimálisra belőni. No de ezért is a korai hozzáférés, a játékosok visszajelzései alapján kerül továbbfejlesztésre a cucc.

Ha jól rémlik, az első részben teljesen véletlenszerűen alakultak az események, még a halálozásunk után is. Itt már nem így van: a játéktér és a küldetések adottak – ha bukunk, az utolsó mentett állásunktól folytathatjuk. Így a történet is koherensebb, feszesebb lett – és lettek haverjaink is, valamint egy saját bázisunk is, amit szép lassan kipofozhatunk. Szerintem jobb ez így, a lövöldözés és lootolás kapott egy értelmes, nem túl tág keretet, és kevésbé céltalannak tűnik így már az előrehaladásunk a játékban.

A németek körülbelül egy-másfél évig tervezik az Early Access időszakot, és persze a fejlemények függvényében egyelőre előfordulhat, hogy a mentett állásunk megy a levesbe egy új verzió megjelenésekor – ha valaki tervezi a vásárlást, ezt nem árt, ha tudja. Már most is remekül játszható az Everspace 2, tényleg csak némi finomhangolás van hátra – és persze a VR mód bepakolása (kötve hiszem, hogy ez kimaradna). ■

Everspace 2 Early Acces próbakör – Folytassa, maestro!

A teszpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kapcsolódó játék: EVERSPACE 2

« Előző: Klausztrofóbiások kerüljék! – jön a Hidden Deep
Következő: Nyerj egy Resident Evil 3-at »