Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Ismertető/teszt

Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11: Aftermath teszt – Utánam a vérözön...

Megkapta első nagyobb kiegészítését a verekedős játék.

2020.06.14. 22:40 | szerző: Sityi | kategória: Ismertető/teszt

Már itt rögtön, az első mondatban szeretnék bocsánatot kérni gregmerch barátom rajongóitól, hogy ezt a cikket most én követem el – akadt némi technikai problémánk a teszt során, így került hozzám a legendás verekedős játék első nagyobb kiegészítője, amely még tovább viszi a sztorit, és bevezet, illetve visszahoz pár új játékelemet és karaktert. Nem mondanám valami nagy MK szakértőnek magam – viszont házi nagymesterünk kellően sokat súgott a cikk megírása során, így csak összehoztuk ketten ezt a mélyenszántó elemzést.

Mortal Kombat 11: Aftermath teszt – Utánam a vérözön...

A történet az alapjáték azon végződését veszi alapul, amelyben Liu Kang legyőzi ugyan Kronikát, de nem veretlenül, így a már túlzottan manipulált időt nem sikerül visszaállítania, és Raiden felajánlja neki élethosszig tartó tanácsadói szolgálatait. Shang Tsung, Fujin és Nightwolf kiszabadulnak a „Semmiből”, ahová a titán zárta őket, mert nem akartak mellé állni. Mivel a Lelkek Koronája is elpusztult a küzdelmek során, az Idő Homokórája csak annak elpusztítása árán elég a dolgok helyreállítására, ezért a varázsló azt javasolja a villámok és a tűz isteneinek, hogy küldjék a triót vissza az időben, és majd ők megakadályozzák Cetriont a korona elrablásában. A Földbirodalom harcosai nem bíznak ugyan a tervben, de Liu Kang mégis megteszi, amit Shang Tsung kért. Ez természetesen újabb bonyodalmakhoz, számos küzdelemhez, és néhány rég nem látott szereplő visszatéréséhez vezet, hogy a cirka háromórás kiegészítő ismét több lehetséges végkifejlettel érjen el valahová, ami az eredeti idővonalba csatlakozik.

A rövid történetkiegészítés mellé három régi-új, illetve vendégkaraktert is kapunk a csomaggal. Fujinnal, a szelek istenével az Armageddon című rész óta nem játszhattunk, de Sheeva sem volt a repertoárban az utóbbi kilenc évben. Újab vendégként ezúttal egy másik halhatatlan mozihőst, a legendás Robotzsarut kapjuk, akinek arcát és hangját maga Peter Weller adja, ami akkor is nagyon baró, ha csak a szájától lefelé látjuk őt (általában – azért egy-egy erősebb pofon után ha csak pár röpke pillanatra is, de le tud repülni az a sisak). Fujin harci stílusai leginkább a szelek (mondom szelek! nem bélgázok! :-D) és tájfunok manipulálásán alapszanak, és akad olyan képessége, a forgószél, amelynek mozgását mi irányíthatjuk némi taktikázást csempészve a játékba. Sheeva sokkal inkább a közelharcra és számos kombóra alapoz, de az ő teleportjának helyét is mi vezérelhetjük a küzdelmek során.

Minden rendőrök legrobotabbika engem a régebbi részek kibernindzsáira, Cyraxre és Sektorra emlékeztetett számos távolról bevethető rakétájával és egyéb fegyverével – bár érzésre lassabb náluk. És természetesen így már adott a lehetőség, hogy eldöntsük, melyik robotember a legkeményebb mozihős: a Robotzsaru vagy a Terminátor.

Mortal Kombat 11: Aftermath teszt – Utánam a vérözön...

Az említetteken kívül új kinézetek, a barátságkötés lehetősége (Friendship) és más nyalánkságok is bekerültek a csomagba, így mind a régi, mind az új rajongók találhatnak benne nosztalgikus, avagy új tartalmat. Ez rendben is volna, ami viszont nincs, az a pakk tartalmához mérten igen magas díjszabás. A kiegészítőért bizony majdnem egy teljes játék árát kell kicsengetnünk, és az abban szereplő karakterek egyelőre nem vásárolhatók meg külön. A többi időközben megjelent szereplőt és kosztümöt darabonként vagy csomagban is bezsákolhatjuk, sőt, akár ezzel a DLC-vel együtt is, de a fent említett triót csak az Aftermath-al kapjuk jelenleg meg. Azt, hogy két-három órányi játék, másfél pár új karakter és néhány friss játékelem megér-e ennyi pénzt, ki-ki döntse el maga. Én mindenesetre meredeknek tartom ezt az árszabást, főleg annak tükrében, hogy kicsit többért az alapjátékkal együtt vásárolhatjuk meg a kiegészítőt.

A történelem legbrutálisabb verekedős játéksorozata legutóbbi részének, a Mortal Kombat 11-nek Aftermath címre keresztelt első nagyobb DLC-je jött, látott, és habár annak tartalma abszolút rendben találtatott, borsos ára már nagyon nem. Azok járnak igazán jól ezzel a csomaggal, akiknek még nincs meg az alapjáték, mert ők reálisabb összegért juthatnak most hozzá. Mások vagy kiperkálják a tartalomhoz mérten igen vastag díjat, vagy – jobb híján – várnak, hátha idővel kedvezőbb lesz a helyzet, esetleg darabonként is elérhetővé válik a pakk. Akárhogy is, a gregmerch-hez hasonlóan régi rajongóknak előbb-utóbb kötelező az Aftermath beszerzése, ami abszolút továbbviszi, illetve néhány elemében és karakterében feléleszti a szériát – én meg várom az akciós egybecsomagot. :-) ■

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega biztosította.

Kapcsolódó játék: Mortal Kombat 11

« Előző: Future Games Show összefoglaló
Következő: A Returnal a Housemarque új játéka »