25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

MSI GS66 Stealth notebook próbakör

300 Hz-re képes az új gamer notebook monitora.

Írta: Dino

MSI GS66 Stealth notebook próbakör

A gamer notebookok teszteléséért általában Sityi kolléga felel nálunk mostanában, azonban olyan rövid időre érkezett hozzánk most egy MSI modell, hogy el se tudott jutni hozzá ez alatt a gép. Ráadásul a titoktartási szerződés kikötéseinek köszönhetően a tőle megszokott alaposabb méricskélésre nem is nyílt volna lehetőség, így kivételesen nálam maradt a masina, hogy röviden megnézzem, mire is lehet számítani tőle. Lássuk!

Az MSI GS66 Stealth a GS65 Stealth modellek utódja, és a visszafogottabb külsejű gamer notebookok közé tartozik. Kívülről szinte teljesen téglatest formájú, fekete borítással, amelyen épphogy látszik a jól ismert sárkányos logó (annál jobban látszódnak viszont rajta az ujjlenyomatok). Még a lekerekítésekkel is fukarul bántak a tervezők, ami kicsit talán megosztja majd a felhasználókat – számomra egyetlen sarkalatos pontja volt ennek a designnak: kinyitás után csuklómat zavarta a gép peremének szögletessége. De a design elég szubjektív dolog – az iF Design Award elismerésére mindenesetre jó volt ez a külső.

A gép belseje az, amiről nem árulhatok el mindent. A házban ketyegő processzor ugyanis egy még be nem jelentett, 10. generációs, H szériájú Intel CPU volt. Mellé a tesztgépbe 32 GB RAM, egy GeForce RTX 2060 videovezérlő, valamint két 256 GB-os SSD került, utóbbiak RAID0-val összefűzve. Csatlakozóknak nem vagyunk híján: 3 db USB 3.1 Gen 2, 2 db USB Type-C, HDMI, 3,5-es jack headsetcsatlakozó és gigabites Ethernet sorakozik a masina két oldalán.

MSI GS66 Stealth notebook próbakör

A billentyűzetet a SteelSeries szállította, ráadásul a korábbi modelleknél megismert RGB-s verziót kapjuk, így aki szereti az ilyenfajta csicsázást, az itt kiélheti magát (a default szivárványos hullámzás igazából nem lopta be magát a szívembe :D ). Alatta egy nagyméretű, jó széles touchpadet találunk, vele egy szintben a két szélen pedig a hangszórónyílások kaptak helyet.

A tesztre érkezett GS66 Stealth modell különlegessége a 15,6 hüvelykes Full HD kijelző volt, amely amellett, hogy igazán szép képet tárt elénk, 300 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik. Ez mindenképpen impresszív adat, kérdés persze, hogy szükség van-e erre egy noteszgépen. Persze ha nem ragaszkodunk ultra meg high beállításokhoz a játékokban, akkor akár el is érhetjük ezt egy ilyen konfiguráción, de minek van RTX kártyánk, ha nem a minél élethűbb grafikai megjelenítésre vágyunk? (Oké, lehet, hogy esportolók nem osztoznak véleményemben… ;-) )

MSI GS66 Stealth notebook próbakör

A nagy teljesítményű CPU/GPU páros természetesen hőtermelésben is jeleskedik: a billentyűzet feletti rész nem egyszer olyan forró lett, hogy ha nem figyelek, égetni is tudott volna talán. Azonban egyetlen gombnyomással felpörgethettem a hűtést, ami igen hatékonyan le is hűtötte a gépet – igaz, ennek a környezetre is káros hatása volt: olyan hangosan forogtak az amúgy 0,1 mm-es lapátokkal operáló ventilátorok, hogy még én is azt hittem, mindjárt felszáll a notebook az ölemből.

Az új modellek CES-es bejelentésénél külön kiemelte az MSI, hogy a gépekbe 99,9 wattórás akku kerül. Ez jelenleg gyakorlatilag a maximum a fixen beépített akkumulátorok esetében, ha olyan gépet szeretne valaki, amit még felvihet a repülőgépek fedélzetére.

Cikkajánló
MSI GS65 Stealth 9SF notebookteszt – Osonó Sárkány

MSI GS65 Stealth 9SF notebookteszt – Osonó Sárkány

Tényleg létezik csendes gamer ultrabook?

A 2 kilós MSI GS66 Stealthről sokkal többet egyelőre nem tudok elmondani. Benchmark eredményeket nem tehetek közzé, így igazából csak annyit írhatok, hogy szépen futottak a játékok, de a 300 Hz-es kijelzőt legfeljebb a grafikai beállítások jelentős visszavétele mellett lehetséges kihasználni – e-sport játékokhoz (például CS:GO, Overwatch, Rocket League) mindenesetre hasznos lehet, de inkább csak a legprofibbak esetében, másoknak feleennyi is bőven elegendő lehet hertzből. Majd ha megérkezik a végleges változat is, várhatóan lefuttatjuk a szokásos sebességteszteket is, hogy kiderüljön, mit is tud ténylegesen ez a masina.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!