Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Kütyü+hardver

##game_title##

Tt eSPORTS Isurus Pro – Gamer FÜLhallgató?

És itt hol vannak az RGB LED-ek?

2019.10.08. 22:37 | szerző: Sityi | kategória: Kütyü+hardver

Gamer FEJhallgatóval nemhogy Dunát, de lassan Amazonast is lehetne rekeszteni, annyi van – kiemelkedő minőségű, tudású viszont annyira nem sok. Általános ismérve ezen termékeknek a beépített fényjáték, az USB hangkártya (akár külön, akár teljesen beépítve), a virtuális (és nem egy esetben valós) 7.1 hangzás, sok esetben a szoftveres extrák. Az Isurus Pro semmi ilyesmivel nem rendelkezik: sima 3,5 mm jackdugós in-ear füles, és nemhogy világítani nem tud, de még szoftver se tölthető le hozzá. Mitől lesz ez akkor gamer?

Tt eSPORTS Isurus Pro – Gamer FÜLhallgató?

A design már sugall valamit: itt nyoma sincs az Apple AirPods letisztultságának, eleganciájának (azért írtam pont ezt, mert a legtöbb kínai fülhallgató valamilyen szinten ezt igyekszik leutánozni – talán csak a Xiaomi nem, de hasonlóan minimalista irányt követnek ők is). A Thermaltake esetében erről szó sincs: méhsejtmintás rács mögé zárt vörös sárkány hirdeti a fülünkben, hogy ez most valami más, és nem mellesleg meglepően nagy is: maga a hangszóró 13,5 mm átmérőjű (furcsa, de ez nekem nagyobbnak tűnik, mint az átlag „agybadugósoké”, pedig kb. ugyanakkora). A fekete hangszóróházat a piros szilikon kampó dobja fel, ez egyébként a „dugó” helyén tartásában segít. A következő furcsaság a két mikrofon: alapesetben a vezetéken lévő headsetmodulba rejtett az aktív, viszont a bal egységre egy pálcikamikrofont csatlakoztathatunk, ami jobb hangminőséget ad. Zseniális... A vastag, lapos (és piros, csak hogy tényleg feltűnő legyen) kábel pedig szerencsére csak minimálisan hajlamos a gubancolódásra – ami annak tükrében is hasznos, hogy a mellékelt kis tokba eléggé összecsavarva fér csak be, főleg úgy, ha a pálcikamikrofont és az Y-elosztót (a mikrofont és a hangszórót szedi szét két jackdugóra klasszikus ki- és bemenettel rendelkező gépek részére). Ez a tok lehetett volna egy-két centivel szélesebb vagy magasabb, jobban lehetne bele pakolni.

És működés közben? Nos, ha a gamerség definíciója az egy fülhallgatónál, hogy zenehallgatásra csupán mérsékelten alkalmas... Nagyon fura egy szerkezet ez az Isurus: a telefonomon Spotifyon hallgatva a zenét a magasaknak nagyon fémes hangja van, mély nem sok, a középtartomány pedig fura. Nem tudom, ez a telefonom sajátossága-e, de miután bekapcsoltam a fejhallgató hangminőség-javítást, a hangkép helyrerázódott, ám így is csak a modern tánczene az, ami elfogadhatóan szól: a rock és pop továbbra is nagyon furcsa (sajnos a kellemetlen értelemben). Azt azért szeretném az Isurus Pro védelmében felhozni, hogy ebbe azért benne lehet a Spotify streamelési tömörítése miatti minőségveszteség is. Viszont gyökeresen megváltozik a dolog, ha mondjuk egy Nintendo Switchre dugjuk, és elkezdünk játszani! Persze még így sem fog úgy szólni, mint egy Razer Nari vagy egy Asus ROG Strix fejhallgató, de hallani, hogy ez a ketyere bizony ide lett kitalálva. Persze próbára tettem PC-n és PS4-en is (utóbbinál a gamepadhez csatlakoztattam), és alapvetően elégedett voltam a hangzással, noha némi basszust még el tudtam volna viselni, főleg az autós és akciójátékoknál. Ahol a zenén van a hangsúly (helló, Lost in Harmony), ott már azért előjön az, amit a telefonos zenehallgatásnál írtam. Overwatchban a Dolby Atmos támogatást bekapcsolva a térérzet is szépen átjön – bár fejhallgatón nekem mintha jobbnak tűnne. A virtuális 7.1 így végülis megvan, csak nem a füles sajátja, hanem az adott játéké, vagy lehet használni a Windows 10 sajátját (Windows Sonic). Konzolon persze nincs ilyen, de ott mondjuk a játéktól függ, tud-e virtuális térhangzást.

Bevallom őszintén, bajban vagyok a Tt eSPORTS Isurus Pro értékelésével. Egyik oldalról ott van az, hogy „bedugóssága” ellenére meglepően kényelmes viselet, alapvetően jó hangja van, mérete (no meg a mellékelt tok) ideálissá teszi egy Switch vagy egy gamer laptop mellé – vagy bármi más eszközhöz egészen addig, amíg videojátékokról van szó. És ez az, ami miatt nem feltétlen tudom szívből, őszintén ajánlani, mert zenehallgatásra nem az igazi. Illetve asztali géphez sem érzem ideálisnak, ahhoz rövid a kábele (a hosszabb viszont a mobilisabb eszközöknél rontaná a kényelmet). Ahhoz meg picit drágának érzem így. De legalább nem világít, és nincs benne semmi szoftveres hókuszpókusz: csak magát adja a kis ketyere. Az is valami... (Nem ezen múlik a gamerség. ;-) ) ■

Tt eSPORTS Isurus Pro – Gamer FÜLhallgató?
« Előző: Bővül a Cooking Simulator – a Food Network tévécsatorna beszáll a játékba
Következő: 2020-ra csúszik a DOOM Eternal megjelenése »