25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Headliner: NoviNews (Switch) – Szegény ember Detroitja?

Játszadozásaink a közvéleménnyel...

Írta: Sityi

Kb. egy éve Lackó már írt a Headliner: NoviNews PC-s változatáról egy kisebb értekezést, a seattle-i Unbound Creations pedig és a jelek szerint elég sikeresnek ítélte a játékot, és elhozta nekünk Switchre is — én pedig meglestem, hogy teljesít a kis kütyün. Ha lusta vagy kattintani (ejnye!), akkor itt röviden összefoglalnám, miről is szól a játék: egy kitalált ország egyik (az?) újságának vagyunk a hírszerkesztői, és nekünk kell összeállítanunk a napi anyagot. Hogy mit publikálunk, az csak rajtunk múlik – ez befolyásolja a közvéleményt, a politikusokat, és a hozzánk közel állókat. Ebből látom a Detroit: Become Humannel a párhuzamot, ugyanis a döntéseink következtében teljesen más irányt vehet a történetünk…

Headliner: NoviNews (Switch) – Szegény ember Detroitja?

A képekből azonnal látszik, hogy nem ez a játék fogja a végletekig kihasználni a Switch képességeit – de ezt nem rosszindulatból írom, mert nekem bejön ez a stilizált, egyszerű grafika. Mind a kézben, mind dokkolva vajsimán fut: a Unity motor fantasztikusan működik a pirosak kis masináján. Szerencsére a készítők vették a fáradságot, és amellett, hogy egy remek portot hoztak össze, megvizsgálták, mely egyedi tulajdonságait tudják hasznosítani a gépnek – ebből végül is csak egy lett, és ez az érintőképernyő. A hírek jóváhagyása/elutasítása így roppant egyszerűen abszolválható (a Joy-Conokkal ez picit bénácska, de jobban azokkal nem is igazán lehetett volna megoldani), a mászkáláshoz meg marad a kontroller.

Cikkajánló
Headliner: NoviNews

Headliner: NoviNews

Szeretnéd kipróbálni, milyen érzés hírekkel befolyásolni az embereket?

Headliner: NoviNews (Switch) – Szegény ember Detroitja?

Elég rövidke lett ezen ismertetőm, de igazából magáról a Switch portról nem is nagyon lehet többet írni: pont úgy fest és pont úgy fut, ahogy azt PC-n is láthattuk tavaly – a gépigénye is eléggé krumpli ott, a Switchnek sincs nehéz dolga. A gameplay meg adja magát, és ideális útitárs lehet: az egyes játékszakaszok kb. egy-két buszmegállónyit tesznek ki – viszont van annyira magával ragadó, hogy nehezen tegye le az ember. Szegény ember Detroitja? Igen, és ezzel nem a Detroitot húzom le – a Headliner: NoviNews egyszerű, de nagyszerű játékmechanikája hasonló hatást válthat ki belőlünk, mint a híres ex-Sony-exkluzív AAA blockbuster.

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Headliner: NoviNews
  • Headliner: NoviNews
  • Headliner: NoviNews
  • Headliner: NoviNews
  • Headliner: NoviNews
  • Headliner: NoviNews
  • Headliner: NoviNews
  • Headliner: NoviNews

Headliner: NoviNews

Platform:

Fejlesztő: Unbound Creations

Kiadó: Unbound Creations

Megjelenés: 2018. október 23.

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!