Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

Mars Horizon

Mars Horizon alfateszt – Űrkutatás casual módban

Korai tesztelős hétvégét tartott az űrkutatós játék, mi pedig kipróbáltuk.

2019.07.31. 19:03 | szerző: Lacko | kategória: Előzetes

Űrkutatós játékból nyilván etalonnak számít a Kerbal Space Program, de aki nem szeretne űrhajókat tervezni és küldetéseket kivitelezni, azonban többet szeretne megtudni a '60-as évek űrversenyéről, azoknak mindenképpen a Buzz Aldrin Space Program Manager való. Ez egy nagyon jó kis menedzselős játék, amelyből játszva tanulhatunk. Azonban van egy hibája: olyan hűen követi a történelmi eseményeket, hogy a Holdraszállással véget is ér. Ezért adott okot bizakodásra, amikor rátaláltam a készülőben lévő Mars Horizonra. A leírás és a képernyőképek alapján ez egy olyan játéknak tűnt, mint a Buzz Aldrin, csak nem ér véget a Holddal, hanem irány a Mars. Eddig jól hangzik...

Mars Horizon alfateszt – Űrkutatás casual módban

A Holdraszállás 50. évfordulójára a fejlesztők össze is raktak egy tesztelhetően stabil alfa verziót, amelyet bárki kipróbálhatott az ünnepi hétvége alatt. Úgyhogy ki is használtam a lehetőséget. Persze az alfa változatban még csak közelébe sem értem a Marsnak, de arra jó volt, hogy benyomást szerezhessek a játékról. Párszor végigvittem az elérhető részt (ember Föld orbitjára küldésével ér véget), és most összefoglalnám első benyomásaimat.

A Mars Horizon inkább egy casulat játék, sok kis minijátékkal. Azaz – bár a témája hosszabb – sokkal egyszerűbb a Buzz Aldrin Space Program Managernél. Van benne egy egyszerű tech-tree, amelyet szép lassan fejleszthetünk – de nem vehetünk fel több tudóst, hogy gyorsítsunk rajta. Ezek a fák elérhetővé tesznek számunkra űrhajó- és rakétarészeket, amelyeket felhasználva új járművet tervezhetünk (három részből: alsó fokozat, felső fokozat és szállítmány), aztán valamennyi idő alatt le is gyárthatjuk. Komponenseinket nem fejleszthetjük, azaz nem növelhetjük a küldetések sikerének valószínűségét.

Szerencsekártyák véletlen sorsolásán múlik, hogy kritikus, negatív, semleges vagy pozitív eredménye lesz egy kilövésnek. Fent az űrben pedig egy minijátékkal (különböző erőforrások kombinálgatásából minél rövidebb idő alatt elő kell állítani az elvárt erőforrásokból valamennyi darabot) vihetjük sikerre – avagy bukhatjuk el – a küldetést.

Ebből is láthatjuk, hogy a Mars Horizon túl „gamey” lett. Azaz kedves, könnyed kikapcsolódás, aminek jó témája az űrkutatás, de valójában kevés köze van hozzá. Persze ez csak az alfa változat volt, még mindig várom a végleges megjelenést, de a teszthétvége után valamivel kevésbé lelkesen. ■

Mars Horizon alfateszt – Űrkutatás casual módban

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Kapcsolódó játék: Mars Horizon

« Előző: Zion Williamson is leszerződött az NBA 2K sorozathoz
Következő: Wolfenstein: Youngblood teszt – Minden FPS-hősök ősapjának ikerlányai születtek »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 2)

ivanova36
ivanova36 2019.07.31. 20:32
Video alatt nekem a játék zenéje üvölt, a kommentárt meg alig hallani...
Lacko
Lacko 2019.08.01. 08:00
Köszönöm szépen a visszajelzést! Ez igazából a magán videóm és a Dome-os videókat Dino sokkal jobban megcsinálja. De mivel a hangot eleve külön raktam rá (valamiért a hangkártyám semmilyen mikrofonnal nem hajlandó felvenni a hangomat, ezért külön rögzítettem az én hangomat és tettem a film alá), úgyhogy simán állíthattam volna hangosabbra, a játék hangját meg halkabbra. De nem gondoltam rá. legközelebb jobban figyelek. Köszi.