Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Ismertető/teszt

Assassin's Creed III Remastered

Assassin’s Creed III Remastered – Switchen is kipróbáltuk

A Templomosok már a zsebünkben vannak!

2019.06.06. 07:25 | szerző: Sityi | kategória: Ismertető/teszt

Lassan 12 éve izgulhatunk az asszasszinok és a templomosok korokon átívelő küzdelmén, és természetesen még mindig nincs vége. Anno az Assassin's Creed III azzal próbált meg újítani, hogy egyrészt a civilizált középkori európai miliőt a vadregényes Amerika váltotta a függetlenségi háború idején, másrészt bejött a képbe a hajózás és a vadászat – akit ennél több érdekel, az olvassa el Barnabás kollégám 2012-es értekezését. Az idén megjelent Remastered kiadás ezt a játékot tartalmazza, annak minden kiegészítőjével (kiemelve a The Tyranny of King Washington sztori DLC-t), emellett hozzácsatolva a Liberationt (ami Connor sztorijával párhuzamosan fut, és először irányíthatunk női főszereplőt – bővebb információkért kiváló barátom, gregmerch írásához kell fordulnotok). Szép kerek pakk – a többjátékos mód viszont kikerült belőle... Sebaj, nézzük meg közelebbről, mit is tud a Switch verzió!

Assassin’s Creed III Remastered – Switchen is kipróbáltuk

Szokás szerint a látvány- és hangzásvilággal kezdjük a szemrevételezést. Amikor az ember a játék címében azt látja, hogy Remastered, akkor hajlamos feltételezni, hogy a feldolgozott játék alapos ráncfelvarráson esik át. Switchen a szűkösebb hardveres korlátok miatt persze ez teljesen más megítélés alá esik, így én az eredeti PC-s verzióval néztem össze a különbségeket az igazságosabb összehasonlítás végett. A Remastered kifejezést így, ebben a kontextusban muszáj szabadabban értelmezni, ugyanis az azonnal látszik, hogy a fények-árnyékok bizony meg lettek nyirbálva... Talán ennek köszönhető, hogy a sötétebb helyeken játszódó átvezetőknél olyan bizarrul fénylik mindenki szeme (bár ez visszafogottabb mértékben az eredeti PC-s verzióra is jellemző). Emellett a textúrák is kevésbé részletesek, illetve kicsit később láthatjuk, hogy a tömeg is kevésbé sűrű. Persze mindez érthető korlátozás – a Doom Switch portja többet vesztett a grafikai minőségen, így tulajdonképp csak handheld módban néz ki emészthetően, tévére kötve meglehetősen elmaszatolt. Az Assassin's Creed III tévén is elfogadhatóan néz ki, ha figyelembe vesszük, hogy min is fut tulajdonképpen, és nem akarjuk a PS4 vagy az X1 változattal versenyeztetni. Persze én is olvastam, hogy elvileg ez nem is igazán a Remastered változat portja, mert a Wii U verzió is teljesen ugyanígy néz ki, és ugyanolyan grafikai hibákat tud produkálni (én nem láttam egyet sem), de mivel nem volt szerencsém ahhoz a verzióhoz, nem áll módomban megítélni ennek valóságtartalmát.

A Liberation kicsit más tészta, mivel az eredetileg PS Vitára jött, így talán kicsit könnyebb volt ide átmasszírozni... Összességében véve ha nem irreálisak az elvárásaink, szerintem nem csalódhatunk a grafika minőségében. Az audióban már inkább – mintha kicsit „fátyolosak” lennének: érezhetően rosszabb minőségben szól. Persze ez is leginkább tévén tűnik fel, de egy jobb fej-/fülhallgató közreműködésével sajna kézben is hallható... Mondjuk annyira nem zavaró szerintem, de érdemes lehet tudni.

Az irányítás viszont rendkívül gördülékeny – még Joy-Conokkal is. Sőt, a mozgásalapú célzásrásegítés is fantasztikusan működik (már amikor nem egy villamoson zötyögünk, mert ott bizony bekavarhat a jármű mozgása, mint megtapasztalhattam... :D ). Említést érdemel még az érintőképernyős irányítás, bár ezt nem tudom, hol és miként kéne működjön – biztos jó, hogy van ilyen is, de nekem őszintén szólva nem hiányzott. Ami viszont igen, az a magyar felirat. Igen, sajnos az kikerült…

Assassin’s Creed III Remastered – Switchen is kipróbáltuk

Sokszor olvasom azt különféle fórumokon, hogy a Switch fő problémája az, hogy a Nintedós és az indie címeken kívül nem jön más rá – ami igen erős túlzás és csúsztatás. Pont a Ubisoft az a kiadó, amely igyekszik minél több AAA címet is kihozni erre a platformra is (persze mások is, mint pl. a Bethesda vagy a Capcom is ide sorolható). Én nagyra becsülöm ezt az igyekezetet, így azt tudom mondani az Assassin’s Creed III Remastered Switch változatáról, hogy alapjában véve ajánlott vétel, ha kifejezetten Switchen szeretnénk vele játszani (mert mondjuk az egyetemi/munkahelyi ingázásunkat szeretnénk feldobni). Aki viszont ezeket a korlátokat nem képes elfogadni, az nézzen utána más platformon. ;-) ■

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega biztosította.

Assassin's Creed III Remastered

Pozitívumok Negatívumok

Kapcsolódó játék: Assassin's Creed III Remastered

« Előző: Még idén jön a Vampire: The Masquerade – Coteries of New York
Következő: Szent háborúval bővül a Re-Legion »