Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

Blacksad: Under the Skin

Blacksad: Under the Skin – kalandozás a gamescomon

Képregényből kalandjátékot csinálni jó móka, belekóstol a Pendulo Studios is.

2018.10.02. 10:25 | szerző: GeryG | kategória: Előzetes

A Telltale Games csapatának – egy ideig – nagyon bejött, hogy elővett egy már jól bejáratott franchise-t, majd készített hozzá egy alapvetően jó kalandjátékot. Vagy akár többet is. Ez a franchise pedig lehetett mozifilmtől kezdve TV-sorozaton keresztül akár képregény is. Utóbbiak táborát erősítette a The Wolf Among Us vagy épp a The Walking Dead is, amelyek egyaránt sok rajongót szereztek. Ezt a sikert irigyelhette meg a spanyol Pendulo Studios is, akik nemrégiben bejelentették, hogy készül legújabb kalandjátékuk, a Blacksad: Under the Skin. A játék egy már futó képregényen alapul, amelynek főhőse egy magánnyomozó macska.

A Blacksad világát egyébként is csak állatok népesítik be. A történet valahol az ’50-es évek Amerikájában játszódik, a főszereplők pedig kutyák, macskák, hüllők, patások. Minden állat antropomorf, vagyis nagyon hasonlítanak az emberekhez mind megjelenésükben, mind viselkedésükben. Így nem meglepő, hogy hősünk, John Blacksad, a magánnyomozó is tipikus, homokszínű ballonkabátban lófrál az utcákon. A játékban szereplő állatfajok mindig valamilyen viselkedésmintát vagy szerepet testesítenek meg. A kidobók vagy verőlegények bikák vagy bölények, a nyomozók rókák, a rendőrök kutyák, az alvilági népet pedig rágcsálók és hüllők alkotják.

Blacksad: Under the Skin – kalandozás a gamescomon

A Pendulo Studios tehát egy jól felépített és bejáratott világba kalauzol majd el minket, én pedig egy picit közelebbről is szemügyre vehettem a gamescomon a készülő játékot. Sajnos azonban csak egy elég korai változattal tudtak szolgálni a fejlesztők, amelyben többek közt még a szinkronhangok is csak placeholderek voltak. Ennek ellenére a látottak biztatóak. Egy bokszoló és menedzsere ügyében folyó nyomozásba csöppentem bele, annak is egy olyan részletébe, amikor hősünk az említett bokszoló lakásán szimatol körbe. Csakhogy nem ő az egyetlen, ugyanis belebotlik két verőlegénybe, akik alaposan el is látják a baját. Hiába, egy macska és egy orrszarvú csatáját ritkán nyeri az előbbi... Az animációk még elég kezdetlegesek voltak, de nyilván ez még változni fog a jövőben. Ugyanakkor a hangulat már így is elég egyedinek érződött, aki szereti a képregényt, azt könnyen magával ragadhatja a játék is. A játékmenet a szokásos nyomkeresgélésre, párbeszédekre és némi akcióra épül, de ezek aránya vélhetően inkább előbbi kettő felé fog eltolódni.

Blacksad: Under the Skin – kalandozás a gamescomon

A Blacksad: Under the Skin egy ígéretes projektnek tűnik, ám a fejlesztés még nagyon az elején jár. A stúdió korábban nagyon értett a humoros történetmeséléshez, ám volt néhány érthetetlen húzásuk (pl. a Runaway sorozat első két epizódjának története sosem zárult le, helyette a harmadik rész teljesen másról szólt), illetve kevésbé jól sikerült próbálkozásuk is. Hogy a Blacksadből mit hoznak ki, azt a látottak alapján nehéz lenne megjósolni. Mindenesetre egy esélyt megérdemel, a premierre pedig leghamarabb is csak jövőre lehet számítani. Addig pedig bőven van idő tökéletesre csiszolni minden részletet. ■

Kapcsolódó játék: Blacksad: Under the Skin

« Előző: Az Assassin's Creed Odyssey-vel teszteli a Google a Project Streamet
Következő: Készül a Minecraft: Dungeons »