Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

Star Wars Battlefront II (2017)

Star Wars Battlefront II multiplayer béta

A hétvégén egy picit belekóstoltunk mi is a multi bétába, megpróbáltuk megvédeni a tróntermet, és X-wingekbe is ültünk kicsit.

2017.10.09. 16:48 | szerző: GeryG | kategória: Előzetes

Volt egyszer egy Star Wars Battlefront, majd annak a folytatása, a Star Wars Battlefront II. Mindkettő nagyon szép sikereket ért el a maga idejében, még a 2000-es évek elején. Akkoriban még a LucasArts felügyeletével készültek a Csillagok háborúja játékok, e kettőt épp a Pandemic követte el. Ám folytatás sosem készült, a sorozat nem bővült trilógiává. Szép lassan eltelt egy jó évtized, időközben az Electronic Artshoz vándoroltak a játék jogai, akik 2015-ben porolták le a címet a DICE közreműködésével. A végeredmény ugyan nem lett tökéletes, de azért elég sikeres lett ahhoz, hogy két évvel később, idén novemberben megérkezzen a folytatás. A mögöttünk hagyott hétvégén pedig egy kis ízelítőt kaptunk a multiplayer módból egy tartalmas béta formájában. Bevallom, nem vagyok kimondottan nagy Star Wars-rajongó, de erre így is kíváncsi voltam.

Star Wars Battlefront II multiplayer béta

Mivel az elődhöz hasonlóan ezt is a DICE fejlesztette, vélhetően senkit sem lep meg, hogy a játékmenet alapjai nem sokat változtak. A bétában több játékmódot is kipróbálhattunk: a Galactic Assaultot a Theeden, a Starfighter Assaultot a Fondoron, a Strike módot a Takodamán, valamint az egyedül és kooperatív módban a Naboo felszínén teljesíthettünk két battle scenariót a sötét oldalon. Utóbbiban két feladatot lehet teljesíteni: vagy Darth Maullal vagy egy bivalyerős Rocket Droiddal kell minél rövidebb idő alatt végezni a trónterem támadóival, vagy droidok oldalán harcolva kell visszaverni a támadókat. Ezek szórakoztató időtöltést kínálnak két online menet között, de arra is jók, hogy egy picit szokjuk az irányítást. A két online játékmód viszont sokkal izgalmasabb. A Galactic Assaultban két csapat harcol egymással. A támadóknak előbb be kell kísérniük a MTT-t a város központjába, majd ott behatolni a palotába és elfoglalni a tróntermet. A másik csapatnak értelemszerűen ezt kell valahogy megakadályoznia. A Starfighter Assaultban Tie Fighterek, X-wingek és más elfogó- vagy bombázóűrhajók pilótafülkéibe pattanhatunk. Itt is két csapat csatázik, egyiküknek a Fondor körül keringő űrállomást kell elpusztítania, a másiknak pedig megvédeni. E játékmóddal jelentősen nő a játék élvezeti értéke, hiszen két teljesen eltérő élményben lehet részünk. A földi csaták mellett az űrben repkedni hihetetlenül szórakoztató. A küldetés pedig kellően nehéz, hogy kihívást jelentsen. Végül érdemes egy gondolatra megállni a Strike játékmód mellett is, amelyben egy Takodana erdeiben ütközünk meg egy ereklyét ellopni készülő ellenségeinkkel – vagy épp mi készülünk ellopni azt. Ez kifejezetten gyalogosokra építő játékmód, nincsenek repülők vagy más nehéztüzérség.

A Star Wars Battlefront II játékmenete elsőre talán kissé kaotikusnak tűnhet, legalábbis én az első néhány játszma során többnyire azt sem láttam, ki és honnan tüzel rám. A pályák hatalmasak, rengeteg a nyílt terep, így szinte mindig kiváló célpontot jelentünk. Idővel persze bele lehet rázódni, és aki egy picit is jártas a DICE nagy sorozata, a Battlefield játékmenetében, az itt is ismerős elemekkel fog találkozni. Több karakterosztály közül választhatunk mindkét oldalon: assault, heavy, officer és specialist. Emellett bizonyos pontszámot elérve különböző extra karaktereket vagy épp repülőket hívhatunk be. Az előbbiek között a bétában az egyik oldalon Han Solo és Rey, a másikon Darth Maul és Boba Fett szerepelt. Őket a legnehezebb feloldani, cserébe legyőzni is piszok nehéz minket, ha az ő bőrükbe bújunk.

Eddig, ha FPS-ről volt szó, azt mondtam, hogy a Battlefield 1 az etalon, legalábbis grafika terén mindenképp. De most bizony úgy tűnik, komoly trónkövetelő érkezik, ráadásul házon belül. A Star Wars Battlefront II az a játék, amit csak ülsz, nézed, és nem hiszed el, amit látsz. A városi helyszín is valami elképesztően néz ki, ahogy az űrállomás is pofás. De amit az erdőben átél az ember, na az a nem semmi. A városban a csata elején civilek futnak szerte szét rémülten, lehullott faleveleket kavar a szél folyamatosan vagy épp galambok repkednek a levegőben. Az erdőben meseszép, ahogy a nap sugarai áthatolnak a fák levelei közt, sűrű az aljnövényzet, mesés a tengerpart az erdő mellett. Egyszerűen nem tudok mibe belekötni. Még a gépigénybe sem, hiszen az én korosodó masinámon is mindent maximumra állítva szépen hozza a játszható szintet. Ha nem is a stabil 60-at, de az akadásmentes élményt mindenképp. Picit faragva itt-ott a grafikából a stabil 60 is lazán elérhető.

Star Wars Battlefront II multiplayer béta

Mint mondtam, nem vagyok Star Wars-rajongó, így bevallhatom, hogy a körülöttem történő eseményeknek jó, ha a negyedét megértettem. Hogy ki kire miért támad vagy épp ki kicsoda? Lövésem sem volt. De maga a játék így is képes volt néhány órára beszippantani. A grafika szemkápráztató, a játékmenet egyszerre könnyű és mégis kihívást rejtő, a hangulat meg... a rajongóknak tuti, adott. Nekem meg egy jó sci-fi lövölde volt a béta. A nálam szakértőbbek persze biztos megtalálják azokat a pontokat, amelyek szerintük kiegyensúlyozatlanok, ahol volna még mit csiszolni.
A teljes játék november közepén érkezik, benne sokkal több multiplayer móddal, pályával és érdekességgel. És, ami az első részhez képest sokat számíthat: teljes értékű egyszemélyes sztori móddal. A most átéltek és látottak alapján nagyon kíváncsi lettem, az milyen lesz. Pedig mondom: nem vagyok Star Wars-rajongó... ■

Kapcsolódó játék: Star Wars Battlefront II (2017)

« Előző: Újabb kedvcsináló az I am the Fart versenyhez
Következő: Fizess elő a Humble Monthlyra és három játék máris a tied! »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 5)

subject17
subject17 2017.10.09. 16:58
"A támadóknak előbb be kell kísérniük a LAAT-ot a város központjába (...)". MTT-t. A LAAT egy klón gunship, amit használhatsz időnként battle pontokért cserébe.
"(...) egyiküknek a Fondor körül keringő űrállomást kell elpusztítania, a másiknak pedig megvédeni". Egy csillagrombolót kell elpusztítani, nem az űrállomást, az állomáson csak pajzsgenerátorok vannak, amik megsemmisítése után lehet a rombolóra fókuszálni.

Azzal pedig nem értek egyet, hogy a hősöket piszok nehéz lenne megölni, sőt. Ha agyatlanul játszol, egyetlen ügyesebb sima katona is elég, amikor először játszottam Han Soloval, szégyenszemre hátbalőtt egyetlen heavy trooper, és végem is volt. Persze ez ritka, de az első részhez képest hatalmas különbség, ott egy béna játékosnak is számtalan esélye volt egyetlen meglepetésszerűen támadó katona ellen javítani.
Kanduhrka
Kanduhrka 2017.10.09. 17:45
Én is kipróbáltam, de nem kötött le túlságosan. Egyébként a legtöbb oldalon eléggé szapulják a grafikát, és hát na, az a helyzet, hogy ég és föld a különbség a tavalyi Battlefield 1 és e között - előbbi javára. Szerintem több szempontból el is marad az 2015-ös első részhez képest.
Illetve egy apróság: "Nekem meg egy jó sci-fi lövölde volt a béta." Azért ez a játék, meg ugye maga a Star Wars is, elég távol áll a sci-fi-től:)) bár értem mire gondoltál.
GeryG
GeryG 2017.10.09. 17:49
Ahogy írtam, nem sok lövésem van a SW-univerzummal kapcsolatban. Az MTT-t át is írom, hülyeség ne legyen benne azért. :D
GeryG
GeryG 2017.10.09. 17:51
Tudom, ezt minden rajongó ismerősömtől meg szoktam kapni, hogy nem sci-fi. De nekem, mint nem rajongónak az űrhajókkal, fénykardokkal (tudom, nem lézerkard :D ) csak sci-fi marad. Olyan ez, mint mikor a Fűrész első részét horrornak nevezi valaki... holott az csak egy sima krimi. :D
Noggle
Noggle 2017.10.09. 22:08
Ez butaság, ez olyan mintha a Gyűrűk Ura nem fantasy lenne, csak a hardcore Star Wars rajongó mondja, hogy ez nem sci-fi, hanem Star Wars és kész