Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Kütyü+hardver

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

2017.02.07. 16:32 | szerző: GeryG | kategória: Kütyü+hardver

Mi kell ahhoz, hogy igazán el tudjak mélyülni egy játékban? Nos, nem árt, ha van hozzá egy játék ugye. Aztán ott van a megfelelő hardver, ami dolgozik alatta, hogy ne egy diavetítésen vegyek részt. Kell még egy jó hangrendszer, vagy legalábbis egy minőségi füles, hogy kizárja a külvilágot. A VR-t most hagyjuk, az a jövő zenéje. A játék műfajától függően érdemes lehet beszerezni egy jobbfajta kontrollert is, bár stratégiáknál például ez elhagyható. Na és persze ott van még a szék, amin ülök. Ezt sokáig nem is nagyon vettem figyelembe, mondhatni, eszembe se jutott, hogy számít-e, min töltök el órákat a gép előtt. Aztán a tavalyi gamescomon kaptunk egy ajánlatot a Speedlinktől, hogy próbáljuk ki legújabb terméküket, a Regger gamer széket. Kaptam is az alkalmon, a szék pedig néhány hete meg is érkezett. Ma már másképp látom a fent leírtakat. Bizony, nagyon nem mindegy, min ücsörgök, miközben a headshotokat osztom.

Speedlink Regger gamer szék

A Speedlink alapvetően perifériáiról ismert márka: többek közt billentyűzeteket, egereket, joystickeket, kormányokat és kontrollereket készít, de folyamatosan igyekeznek kibővíteni portfoliójukat. Ennek egyik ága a gamer vonal, amelybe cikkünk alanya, a Regger is tartozik. Ez a cég első gamer széke, amit méreteiből adódóan akár fotelnek is nyugodtan nevezhetnénk.
A Regger több színváltozatban kapható a fekete-piros két változatától kezdve a sárga-feketén keresztül egészen a kék-fehérig. Hozzám ez utóbbi jutott el (egy hatalmas, 23 kg-os dobozban – szegény futár is majd megszakadt alatta), amely csak első ránézésre tűnik picit túl vad színkombinációnak, de aztán az ember hamar hozzászokik. Mind az ülőfelület, mind a háttámla (és a két kiegészítő párna) műbőr borítást kapott, amelyek varrása strapabírónak tűnik, és szépen el van dolgozva mindenütt. Sehol sem találkoztam kilógó cérnákkal vagy fityegő anyagdarabkákkal a varrás mentén. Talán egyedül a két karfával nem sikerült maradéktalanul megbékélnem, ezek ugyanis keskenyek, és egyszerűen műanyagból vannak, nem kaptak puha borítást. De legalább nemcsak felfelé és lefelé állíthatóak, hanem vízszintesen is forgathatóak, nagyjából 30 fokot kifelé és befelé is. Az ülés alatt ötágú talp található a görgőkkel.

A Reggert két párnával szerelték fel. A felső a tarkónknál található, mindenkinek magassága szerint a fejét vagy a nyakát támasztja meg. Puha, és pont megfelelő méretű ahhoz, hogy egy picit hátradőlve megfelelően kényelmes legyen. A másik párna helyzete változtatható, ugyanis két pánttal van a háttámlára csatolva, ezek segítségével pedig vertikálisan lehet pozícionálni. Alapvetően a derekunk mögötti megtámasztást szolgálja, így segíti valamelyest az egészséges testtartást. Mivel mindkét párna opcionális, akinek nincs rájuk szüksége, nyugodtan le is szerelheti azokat egy-két gyors mozdulattal.

A szék háttámlája mindkét oldalt enyhén előre görbül, ezzel amolyan sportkocsis ülés érzetét kelti. Ott ugye ez a funkció az oldalirányú erőhatások miatt is fontos, itt viszont inkább csak designelemként szolgál. De azt legalább elég menőn teszi. Az ülőfelület oldalán is találni két pici felfelé ívelő „szárnyat”, de ezek sem töltenek be különösebb szerepet, szimplán csak jól néznek ki.
Ami viszont fontos, az a két kezelőkar, amiket az ülés jobb oldalán, alul találunk. Az egyik a szokásos funkciókat látja el: az ülés magasságát lehet vele állítani, valamint azt, hogy hátra lehessen dőlni. A másik, egy sokkal kisebb, szinte észrevehetetlen picit kar a háttámlát irányítja. Ezt 90-165 fok között lehet teljesen szabadon állítani, vagyis szinte hanyatt lehet feküdni a székben. Bevallom, sokáig ezt nem mertem kipróbálni, mert olyan érzésem volt, hogy azonnal hátraesem. Ám egyszer vettem egy nagy levegőt, és kockáztattam: jelentem, egyben vagyok, nem vágódtam el. A széket úgy egyensúlyozták ki, hogy maximálisan hátradőlve sem borulunk fel vele, legalábbis én nem borultam, pedig nem vagyok pehelysúlyú. Ez ugyanígy a háttámlát tartó mechanika dicsérete is, hiszen az is végig sziklaszilárdan kitartott, a szék nem recsegett, nem imbolygott alattam. Az persze más kérdés, hogy milyen helyzetben lesz rá szükségünk, hogy teljesen hátradőljünk rajta.

Speedlink Regger gamer szék

A Speedlink Regger egy kifejezetten szerethető gamer szék. Az ára 70-75 ezer forint körül mozog, amivel, ha nem is a legolcsóbb, de messze nem is a legdrágább hazai viszonylatban. Bizonyára lehet kapni ennél komolyabb darabokat is, amelyek még kényelmesebbek vagy még több funkcióval bírnak. De azt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy ezek mennyire fontos jellemzők. Ha csak egy egyszerű, de nagyszerű gamer székre vágyunk, akkor a Regger bőven ki tud szolgálni. ■

« Előző: Napokon belül indul a Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr alfája
Következő: Hazánkban is megjelent a HyperX Alloy FPS mechanikus billentyűzet »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 5)

szbszig
szbszig 2017.02.07. 17:49
Oké, ez egy kényelmes irodai széknek tűnik a leírás és a képek alapján. De mitől lesz gamer szék? Miben segít játék közben konkrétan, miért könnyebb vele azokat a bizonyos headshotokat osztogatni?
stero
stero 2017.02.08. 06:39
Menő és fiatalos design-ja van. Ennyi. Ezért :D
GeryG
GeryG 2017.02.09. 08:25
Igazából nem tudom megfogalmazni. Mitől gamer egy billentyűzet vagy egér? Mert több funkcióbillentyű van rajta? Ha szigorúan nézzük, tényleg "csak" egy irodai szék. Én pár évvel ezelőtt vettem egy hétköznapi irodai széket, direkt olyat, amit munkahelyen is sokáig használtunk és szerettem. Azt cseréltem most le erre és igazából cseppet sem bánom. A két párna kifejezetten hasznos, az alsó tök jól megtámasztja a derekam, ami az egyébként is szar testtartásom miatt nagyon nem baj. :D A felső meg a tarkómnál van, ami tök kényelmes, amikor hátradőlök.

Mondjuk, hogy attól gamer, ahogy kinéz. :D
VodevilX
VodevilX 2017.02.09. 11:17
Akkor ajánlom figyelmedbe a következő nélkülözhetetlen gamer tartozékot: ruházat:D
GeryG
GeryG 2020.01.13. 09:04
Helyzetjelentés a "gamer székről" közel három év használat után:
1. még megvan, és használom
2. kényelem szempontjából még mindig szerethető
3. egyértelmű, hogy egy gyerekszobán vagy kifejezetten gamer szobán kívül semmilyen más helyiségbe nem illik a színeivel :D
4. a műbőr borítás jó egy éve előbb apránként felhólyagosodott, majd elkezdett lefoszlani, mára itt-ott elég komoly hiányokat mutat. - de legalább nem apró pöttyökben mállik, mint egy régebbi székem, ami után olyan voltam mindig, mintha hullott volna rám a hó...