25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Magic 2 Master

A Metin 2 Mester fejlesztői saját MMO-t készítettek.

Írta: GeryG

Az MMORPG-k világát a mai napig a World of Warcraft uralja, ám mostanra egyre több konkurens játék jelenik meg, amelyek rendre gyengítik a WoW hatalmát. A fizetős alkotások mellett – a játékosok nagy örömére – kezdenek előtérbe kerülni az ingyenes játékok is, amelyek legtöbbször mikrotranzakciókkal igyekeznek fenntartani magukat. Utóbbiak táborát erősíti a magyar fejlesztésű Magic 2 Master is, amely vállaltan nem a műfaj megreformálását tűzte ki céljául, inkább mindent annak vetnek alá, hogy minél több játékost kiszolgáljanak vele.

Magic 2 Master

A történet egy távoli világba kalauzolja a játékosokat, amelyet a keleti kultúrák ihlettek. Ez nem csupán a látványvilágban, de a kasztok terén is megmutatkozik, de erről picit később. A főváros Zorandort és vidékét különféle családok népesítik be: a császári Rahun család az egyetemes uralkodó, míg a Teven család a harc mestere, a Rasan a mágia, a Solon család pedig a kereskedelem szakértője. Ők adják az uralkodó udvar jelentős tisztviselőit, mint az udvari mágus és hasonlók. A játékos egyszerű halandóként lép e föld kikötőjébe, hogy onnan indulva maga is nagyhatalmú úrrá váljon.

A játék elején négy kaszt közül kell kiválasztanunk a nekünk tetszőt: harcos, sámán, petrun vagy ninja. Ezek természetesen mind külsejükben, mind képességeikben és harcmodorukban eltérnek egymástól. Amint ezen átestünk, máris egy apró szigeten találjuk magunkat (ahová a sztori szerint a hajónkon kitört betegség miatt kerültünk), amely a játék oktatómódjaként szolgál. Itt néhány egyszerűbb küldetést kell teljesítenünk, hogy belépést nyerjünk Zorandorba, ahol a tényleges kaland kezdődik. A város szolgál a játék központjául, itt találjuk meg a különféle kereskedőket, itt cseveghetünk a többi játékossal, valamint itt állnak a birodalom egyes területeire eljuttató teleportkapuk is. Ezek számát a srácok egyébként lassan, de biztosan bővítik, vagyis folyamatosan egyre nő a játék világa is. Mivel a küldetések zöme e területeken zajlik, a teleport használata bizonyos fejlettségi szinthez van kötve.

Magic 2 Master

A harcrendszer és a karakterfejlődés is az MMORPG-kből jól ismert sémára épül. Utóbbi esetében minden szintlépésnél eldönthetjük, hogy életerőnket, intelligenciánkat, erőnlétünket, vagy ügyességünket fejlesztjük. Emellett alapképzettségekre és különféle varázslatokra is szert tehetünk. A lekaszabolt ellenfelek időnként kisebb-nagyobb értékű tárgyakat dobálnak el, amelyeket fel is használhatunk vagy pénzzé tehetünk. Ugyanígy az egyes küldetések teljesítéséért is pénz, XP és tárgyjutalomban részesülünk. Érdekesség, hogy az egyes eszközeink is fejleszthetőek, ehhez viszont varázsfémre van szükség (jó sokra). A játékban rengeteget kell kóborolnunk, így nagyon hasznos, hogy idővel hátasokat is vásárolhatunk magunknak, amelyek azért jelentősen felgyorsítják közlekedésünket.

A M2M grafikájáért a Hero motor felel, így a játékról elmondható, hogy nem a legszebb, cserébe egy kávéfőzőn is remekül fut. A fejlesztők szándéka is az volt, hogy minél szélesebb réteg számára elérhető legyen a játék. Csúnyának azért nem nevezhető, az ingyenes alkotások között mindenképpen megállja a helyét.

Magic 2 Master

A Magic 2 Master egy ígéretes fejlesztés és nem csupán azért, mert hazai. A játék már most is egész népszerű, sok játékos bolyong Zorandor városában. Tartalom tekintetében sincs oka szégyenkezni, ráadásul a fejlesztők folyamatosan dolgoznak újabbnál újabb eseményeken, új küldetéseken és helyszíneken. Ha látvány terén nem is váltja meg a világot, legalább a gépigénye nagyon barátságos, így minden, a keleti világ és a fantasy iránt fogékony MMO-rajongónak érdemes tennie vele egy próbát.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Magic 2 Master
  • Magic 2 Master

Magic 2 Master

Platform:

Megjelenés: 2013.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!