Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

Prince Of Persia 3D

1999.01.16. 00:00 | szerző: harkov | kategória: Előzetes

Valószínűleg nem sok ember akad, akinek ténylegesen be kellene mutatnom a Prince of Persia című "alapművet". Azon kevés játékok közé tartozik, amelyek képesek voltak egy-két évig a géphez láncolni az ifjúságot. A PC-k elterjedésekor - legalábbis a mai helyzethez viszonyítva, amikor szinte naponta jelennek meg az újabb és újabb programok - roppant kevés játék közül lehetett válogatni, és még ezeknek is csak egy része volt a lehetőségekhez képest igényesen kidolgozva. Így nem okozott fejfájást a választás, hogy melyiket is szeressük.

Persze ez nem minden. Kalandjaink során megérintett minket az Ezeregy éjszaka titokzatossága. Ez most sem lesz másképpen, a készítők igyekezték megtartani azokat a főbb irányokat, amik a Prince of Persia-t olyan népszerűvé tették. A történet fonala sok elemet vesz át az Ezeregy éjszaka gazdag hagyományaiból, és a játékost elrepíti az ősi perzsia varázslatos és egzotikus tájaira.

A történet röviden:
Assan király, a szultán fiatal (és irigy) testvére, roppant haragra gerjedt, amint tudomására jutott, hogy a hercegnő, miután minden elő volt készítve, hogy frigyre lépjen nyomorék fiával, Rugnorral, megszökött, és hozzáment a herceghez. Álnokul csapdába csalta hát őket. A herceget megverték és börtönbe vetették, hogy ott töltse élete hátralevő részét. A hercegnőt pedig Rugnor hurcolta el és tartja fogva a magas hegyekben lévő erődítményében...

A hercegnek legelőszőr is ki kell szabadítania magát a börtönből, hogy a hercegnő és fogva tartói keresésére indulhasson.

A játék kinézete a 3D-s megjelenítésnek köszönhetően alapvetően megváltozott. Stílusában ötvöződnek az akciójátékok gyors reflexeket igénylő közelharcai és a hagyományos kalandjátékok összetettsége. Maga a vívás is realisztikusabbá vált, szerepet játszik a küzdelem kimenetelében a megérzés és az időzítés. Különböző stílusban harcolhatunk a választott fegyvertől függően, sőt a programozók jóvoltából ellenfeleink is alkalmazkodnak harcmodorunkhoz, és annak megfelelően reagálnak. Megmaradtak a varázsitalok, amiknek sokszor nagy hasznát vehetjük kalandjaink során. Ezen kívül távolabbi célpontok ellen használhatunk íjat is, a varázsszőnyeg pedig olyan messzeségekbe röpít bennünket, ahová gyalog nemigen jutnánk el.

A program támogatja a multiplayer üzemmódot interneten vagy lokális hálózaton keresztül.

Tovább nem is taglalom a Prince of Persia legújabb változatának erényeit, hiszen - véleményem szerint - anélkül is mindenki kíváncsian várja a folytatást... ■

Kapcsolódó játék: Prince Of Persia 3D

« Előző: Viva Football
Következő: Quake II Netpack I: Extremities »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 7)

balays82
balays82 2007.11.10. 19:50
Egy percig sem mondom, hogy nem szándékosan, de egy kilenc évvel ezelőtti hírhez írtál kommentet.
Germinator
Germinator 2007.11.10. 19:57
Szerintem ez is rekord a fórum történetében:-D
balays82
balays82 2007.11.10. 20:46
Jó esély van rá. Én meg már megörültem, hogy lesz új Prince of Persia. :-D
goodboy007
goodboy007 2007.11.10. 20:49
Én is ugyanerre gondoltam:D.

Amúgy lesz is. Mikor tavaly az Ubitól kiloptak képeket, köztük volt a PoP4-ből is concept art, de azért örültem volna, ha most már konkrét infók is lennének.
balays82
balays82 2007.11.10. 20:54
Ezt viszont örömmel hallom. Gondolom, az Assassin's Creed után kezdenek majd komolyabban foglalkozni vele.