Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

Last Ninja IV

1999.02.19. 00:00 | szerző: Đuke | kategória: Előzetes

Úgy tűnik, a legendák újjáéledéseiének a korát éljük. Nemcsak régi nagy zenekarok állnak újra össze néhány koncert vagy esetleg egy-két új album erejéig, hanem a régi, egyesek által már-már elfeledett számítógépprogramok sorozatainak újabb részei, esetleg átiratai jelennek meg PC-n. Nos, a fent említett program is ide tartozik. Ha már ninjáról van szó, akkor bizonyára sokaknak a C64-es egyik csúcs programja Last Ninja sorozat ugrik be, helyesen. A már-már legendásnak számító program első része 1987-ben jelent meg, a második rá egy évre 1988-ban, míg a harmadik 1991-ben. Senki sem gondolta volna, hogy a negyedik részt is elkezdi a System 3 C64-re, pedig a helyzet ez volt. A kételkedésnek az volt talán a fő oka, hogy mint más programoknál is, míg az első rész volt a legjobb, a második rész - a szokatlan környezet ellenére is - elég jól sikerült, addig a harmadik rész már kifejezetten vontatott és fárasztó volt, annak ellenére, hogy talán ez sikerült a legszebbre, beleértve természetesen a profi intrót is. A zenével szintén ez a helyzet. Míg az első rész zenéje (Ben Daglish és Antony Lees) és az ezt követő második rész zenéje (Matt Gray) nagyon klassz volt, és az adott helyszínhez szinte mindig tökéletesen illett (különösen az első részben), addig a harmadik rész zenéje, bár helyenként az aktuális helyszínhez illett, már nem volt olyan "igazi". A zenéről azért ejtettem szót, mert igenis nagyon fontos, hogy a zene mennyire alkalmazkodik a programhoz. Ez nagyon sokat tud dobni egy programon, és varázsát alapvetően befolyásolhatja. A Last Ninja 4-et eredetileg C64-re kezdték írni még 1992-ben, de a "jó öreg" végelgyengülése miatt csak néhány kép, animáció és egy kevés zene készült el az amúgy igen ígéretes programból. Ezek közül a tervezett C64-es címképet is láthatjátok itt oldalt.

Last Ninja IV

Ki hitte volna, hogy a harmadik rész után 8 évvel várhatóan elkészül a negyedik rész, az egyik legjobb és legsikeresebb C64-es software cég, a System 3 jóvoltából. Most tényleg úgy tűnik, hogy lesz a dologból valami, ugyanis a Last Ninja-tortúra már évek óta tart. Néha fel-felüti a fejét az a hír, hogy, nemsokára meg fog jelenni, de aztán semmi sem lesz az egészből. Most már olyan mértékben foglalkozik a sajtó a dologgal, hogy úgy tűnik, a dolog biztos. Sajnos a negyedik rész zenéi nem Matt Gray, és nem is az első rész két zseniális zeneszerző munkája, ettől függetlenül nagyon kíváncsi vagyok, mennyire sikerült a pálya atmoszféráját a zenével alátámasztani, hisz atmoszférikus keleti dallamok fogják a játék pályáit végigkísérni.

Íme néhány adat ízelítőképp a nemsokára megjelenő Last Ninja IV-ről (az adatok 2 külföldi számítógépes újságból a The Edge, és a PC Games-ből származnak):

« Előző: South Park
Következő: Warhammer 40,000 Chaos Gate »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 8)

Screw
Screw 2002.08.09. 17:40
Azért mondjuk én kiváncsi lennék, ki mit vár ettől a gamétól?!?! Mert ez megencsak a Név eladása lesz...Lelki szemeim elött már látom s sok csalódott, a régi hangulatot hiányoló (és érthetetlen) "öreget" :)))
Ez mé ilyen? Ez máá nem olyan! :))) Ahogy ez szokott lenni, régi nagy nevek esetén...
Már nem is emléxem melyik részét nyomtam anno...Nem is érdekel az újabb része sem. Mitől lenne jó? Vagy rossz? (ennyi, abba hagytam)
:)
Đuke
Đuke 2002.08.10. 00:28
Sokaknak csalódás az lesz biztosan. Nyilván mindenki a régihez hasonlítja...csakhogy azóta eltelt (a 3. rész óta) 11 év...márcsak azért sem lesz könnyű a kettőt összevetni nem is szólva az egyik legalapabb különbségről: a IV. rész 3D-s lesz...a régebbiek meg mind izmetrikusak (ál-3D-s) voltak.
Végülis szerintem az összehasonlítás felesleges lesz, bár ezt elkerülni nyilván szinte lehetetlen, inkább csak a "feeling" az ami számítani fog. Az előzetes képek alapján iszonyat jól néz ki. Kínácsian várom.

ui. akiket érdekel: a Defender of the Crown "remix"-e állítólag elég hibrid lett. Sokan húzták az orrukat.
'Tacker Takk'
'Tacker Takk' 2002.08.12. 15:40
A Defender of the Crown-ról, én is elég érdekes képeket láttam...
Az egyik képen mintha 3D-s lenne a másikon meg mintha valami régi szerepjáték lenne.
De képkről nem sokat lehet megállapítani. (legalább is én nem sokat tudok...)
Đuke
Đuke 2002.08.13. 01:48
A játék (DoC) kipróbálható (Flash demó):

http://www.cinemaware.com/news.asp?news=dotcbrowse

Sajna előtte kell a regisztráció.
Jasper
Jasper 2005.11.07. 16:22
Lehet, hogy kicsit elkéstem a kérdéssel,:-D ilyen létezik?
Mert én sehol se találtam! Gamespot-on sincs kinnt!:-/