Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

Grim Fandango

Grim Fandango

1998.12.27. 00:00 | szerző: Viper | kategória: Előzetes

Várhatóan 1998 őszére készül el a Full Throttle készítőjének legújabb kalandjátéka, a Grim Fandango. A játék stílusa nagy hasonlóságot mutat az eddigi LucasArts kalandjátékokkal: Day of the Tentacle, Full Throttle; de a grafikai újítások és a sztori az eddigi legjobban kidolgozott kalandjátékot ígérik. A készítők nem szakítottak az eddigi hagyományokkal: a kissé leegyszerűsített grafikájú karakterekkel és a magával ragadó történettel egy fantasztikus hangulatú játékot várhatunk.

A játék főszereplője Manny Calavera a Halál Földjének utazási ügynöke, akinek az a feladata, hogy az Élet Földjéről elragadjon embereket a Halál Földjére, és elindítsa őket azon a 4 évig tartó úton, amit minden léleknek meg kell tennie az alsó világban, mielőtt lelkük az örök nyughelyükre térne. Azonban Manny hamarosan rájön, hogy összejátszanak ellene, és egy sikkasztási ügyön kapják rajta. Hősünk természetesen akcióba lép, és ezzel elindít egy olyan folyamatot, ami nemcsak a munkáját, hanem lelkének örök sorsát is veszélyezteti. A Grim Fandango megragadó története tehát egy ember utazásáról szól a bűnözéssel, korrupcióval, kapzsisággal teli alvilágban, vagyis egy ártatlan személy útját követhetjük végig a sötét és veszélyes birodalmon keresztül, majd végül szemtanúi lehetünk megváltásának is.

A játék egzotikus és misztikus hangulatát az Azték és Maya kultúrából vett berendezési tárgyak és helyszínek adják, továbbá találkozhatunk még több mint 50 misztikus karakterrel és 90 helyszínnel is, természetesen mind 3D-s grafikai kivitelezéssel. ■

Kapcsolódó játék: Grim Fandango

« Előző: Hired Guns
Következő: Actua Soccer 3 »