Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

Grand Touring

1998.12.21. 00:00 | szerző: Dino | kategória: Előzetes

Az Elite nevű csapat fejlesztésében készülő autóverseny igen sokat ígér. Az egyik ilyen ígéret a 30 frame/sec sebesség, mely ha játék közben folyamatosan megvan, akkor az egy igen szép teljesítmény. (Elég sok játéknál tapasztalható, hogy hiába írja ki a tesztelési rész, hogy 40-50 frame jelenik meg másodpercenként, ezek a tesztek ugyanis általában átlagolnak, és elképzelhető, hogy egy ritka, de nagyon jó eredmény feljavítja az átlagot annak ellenére, hogy sokszor 20-25 fps alá esik a sebesség.)

A játékban lesz arcade és szimulációs mód is, az előbbi inkább a verseny kedvelőinek, az utóbbi pedig azoknak, akik a realisztikusságot szeretik az ilyen játékokban. Bajnokságot játszva hét ellenféllel mérhetjük össze tudásunkat. A számítógép által irányított autókban azonban különböző sofőrök ülnek, mindegyik saját mesterséges intelligenciával, és ennek megfelelően saját vezetési stílussal rendelkezik, különböző helyzetekben máshogy viselkednek. Így az első helyért való küzdelem igencsak komoly lesz.

Nem csak zárt versenypályákon száguldozhatunk majd, a programban lesz például hegyi pálya is, alagutakkal tűzdelve. Összesen közel húsz pályát fog tartalmazni a játék. Autókból is nagy választék lesz, 16 különböző jármű közül választhatjuk ki a nekünk megfelelőt, természetesen mindegyiknek különböző paraméterei lesznek. Némelyiket könnyebb lesz kormányozni, míg a komolyabb autók vezetéséhez nem árt majd egy kis gyakorlás.

A bajnokságon kívül más játékmódok is lesznek: mehetünk egy-két kört ellenfelek nélkül, mintegy időmérő edzésként, versenyezhetünk az idő ellen, minden kör vagy pályaszakasz teljesítésére meghatározott időt kapva, vagy ellenfelek ellen egy tetszőleges pályán. Végül pedig lesz egy külön tesztpálya, ahol különböző mutatványokat is kipróbálhatunk az autóval, mint például a kézifékes fordulás.

A novemberre várható játékban természetesen lesz lehetőség hálózati játékra is, maximum nyolcan versenyezhetünk egyszerre helyi hálózaton vagy az interneten keresztül. ■

Kapcsolódó játék: Grand Touring

« Előző: Railroad Tycoon II
Következő: Asteroids »