Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

Braveheart

1998.12.27. 00:00 | szerző: harkov | kategória: Előzetes

Skóciában a teljes anarchia uralkodik, az uralkodóosztály megosztott és a különböző csatározások megviselték. Keserű rivalizálás és véres hatalmi harcok jellemezik a politikát, miközben a jelentéktelen és hiábavaló konfliktusok sorozata miatt egymásnak ugranak a klánok. Az uralkodó klán vezetői szakadatlanul versengenek a kisebb politikai erőt képviselő független klánok támogatásáért, hogy megőrizhessék befolyásukat a politikai arénában és megválaszthassák Skócia Klánjainak első emberét. Mások nyers erővel hadat gyűjtenek, hogy erőszakos úton tolják ki határaikat. A klánokra zúduló problémákat tovább tetézi, hogy határaikat ostromolják Edward király angol csapatai, és az embereket leigázzák.

A történet azt hiszem, nem ismeretlen a nagyközönség előtt, feltételezem, hogy mindenki látta (párszor) az azonos nevet viselő filmet, amit "bátor szívvel" sorolhatunk az alapművek közé. Az utóbbi években egyre inkább kezd összemosódni a mozi és a számítógépes játékok világa. A legsikeresebb filmeket törvényszerűen követte egy játékprogram, ami megpróbálta visszaadni a film hangulatát több-kevesebb sikerrel. Vannak próbálkozások a másik irányban is persze, pl. Mortal Kombat és még sorolhatnám.

No de ne kalandozzunk el, nézzük, mire számíthatunk az 1999 első negyedévében megjelenő Braveheart c. játék kapcsán.

Stílusát tekintve egy real-time stratégia és egy körökre osztott birodalom építős játék ötvözete. A különböző küldetéseket a valós 3D-s világban teljesíthetjük, amihez egyébként felhasználták az Egyesült Királyságról készült műholdfelvételeket 500-tól 50 m-es pontosságig. Seregünket húszféle katonai egység közül válogatva állíthatjuk össze, beleértve a nehézlovasságot és az ostromgépet is. Egy-egy csatában pedig több száz karakter is részt vehet. A történelmet a 12 klán valamelyikével alakíthatjuk, amely biztosítja, hogy a játék többszöri nekirugaszkodásra sem válik unalmassá. Ezen kívül a program 12 játékosig támogatja a hálózati játékot is, ahol egymással szövetséget köthetünk, vagy akár egymás ellen szállhatunk harcba.

Magát a győzelmet háromféleképpen szerezhetjük meg. Egyrészt, ha meghódítjuk az összes klánt Skóciában, másrészt, ha elég szövetségest gyűjtünk ahhoz, hogy diplomáciai úton szerezzük meg a koronát. Továbbá ha megverjük az angolokat és kiűzzük őket az országból, automatikusan trónra léphetünk.

Remélhetőleg nagy csemege lesz ez a játék azok számára, akiket magával ragadott a film története és a skót táj misztikus szépsége. ■

Kapcsolódó játék: Braveheart

« Előző: Hired Guns
Következő: Actua Soccer 3 »