Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

Traffic Giant

1999.08.16. 00:00 | szerző: Dino | kategória: Előzetes

A JoWooD osztrák kiadó pár éve jelent meg az Industry Giant című gazdasági-stratégiai játékkal, melyet az Interactive Magic forgalmazott, és azóta 700 ezer példányban fogyott el. Novemberre várható új programjuk ismét egy komoly stratégiai játék lesz, melyben feladatunk városokon belüli, illetve városok közötti közlekedés megtervezése, irányítása, menedzselése.

Traffic Giant

A Traffic Giantet alapvetően kétféle módban lehet majd játszani. Az egyik játéktípusban egy üzletember szerepébe kell helyezkednünk, és úgy intézni a dolgokat, hogy bankszámlánk minél gyorsabb ütemben gyarapodjon. A másik módban a közlekedésért felelős kormánymegbízott feladatát kell ellátnunk. Ebben az esetben a lakosság elégedettségére kell jól odafigyelnünk, hogy a legközelebbi választáson is mellettünk döntsenek. A feladatok teljesítéséhez persze nem csak a busz, villamos, vasút és egyéb közlekedési-eszközök vonalát kell meghatároznunk és a viteldíjakat meghatároznunk, hanem egyéb támogatási módokat is találnunk kell. Néha pedig különleges események nehezítik majd a játékot, például egy futball-világbajnokság miatt megnövekedett forgalommal kell majd megküzdenünk.

A játék grafikájában izometrikus megjelenítést alkalmaztak, azaz a SimCity sorozathoz hasonló szögből láthatjuk majd az óriási méretű városokat, melyekben mintegy 500 különféle épület lesz majd. A felbontást egyébként 1280*1024-ig lehet majd növelni.

A SimCity-vel ellentétben a Traffic Giantben lehetőség lesz többszemélyes játékra is, melyben egymást segítve vagy egymás ellen játszhatunk majd. Egyszemélyes módban különálló küldetések és küldetéssorozatok is lesznek majd.

Traffic Giant

A készítők optimisták játékukkal kapcsolatban, ugyanis 2000. elejére már egy kiegészítő csomagot is terveznek a programhoz. Az E3-on látott demo alapján elmondható, hogy az optimizmus nem alaptalan, egy újabb színvonalas stratégiai játék kerül majd a piacra, igaz viszont az is, hogy ez az a játéktípus, melyben nem szabad gyorsan ítélkezni a képek és egy rövid bemutató alapján, ugyanis nagyon fontos a játszhatóság is, hiszen egy-egy pályán hosszú órákon keresztül is eljátszhat az ember, hogy teljesítse a feladatot. ■

Kapcsolódó játék: Traffic Giant

« Előző: Blizzard hírek
Következő: American McGee új játéka »