Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

The Sims

1999.06.01. 00:00 | szerző: Dino | kategória: Előzetes

Will Wright, a SimCity sorozat tervezője egy új projekten dolgozik, mely alapjaiban eltér az eddig megszokott Sim-ektől. A The Sims névre hallgató játék főhősei az eddig igencsak háttérbe szorult emberek, a SimCity városok lakói, akiket történetesen Simeknek neveznek.

The Sims

A játékos feladata egypár Sim életének felügyelete, a házépítéstől kezdve a munkahely-keresésen keresztül a családalapításig. Az egypár arra utal, hogy nem csak egy család, hanem egy egész szomszédság élete a kezünkben van. A játék elég nyitott, nincsenek benne győztesek vagy vesztesek, a célt tulajdonképpen mindenki maga találhatja ki: minél boldogabb illetve minél rosszabb körülmények között élő embereket "neveljen" a rábízott Simekből.

A Simek házait előre megadott alaprajzok közül választhatjuk ki, de lehetőség van saját ház tervezésére is. Ezután ránk vár a szobák bútorozása is, a világítás, fűtés, vízrendszer elkészítése, és az összes olyan eszköz beszerzése, melyektől boldogabbak lehetnek a lakók. Partykat rendezhetünk, ahol embereink megismerkedhetnek másokkal, esetenként még szerelmesek is lesznek, ahonnan sokszor a következő lépés a családalapítás és a gyerek.

Simjeinket előre generált emberek közül választhatjuk ki, de ha kedvünk tartja, módosíthatjuk tulajdonságaikat. Elég fontosak ezek a tulajdonságok a játék során, mert például egy művész lehet, hogy nagyon rosszul főz, vagy valakinek például lehet nagyon rossz modora is. Ha nem adunk utasítást embereinknek, azok akkor is tevékenykednek, de ha azt szeretnénk, hogy jobb legyen az életük, akkor bizony szükség van arra, hogy beleszóljunk cselekedeteikbe, segítsünk nekik. Feladatunkat nehezítik néha különböző balesetek is, például egy kigyulladt tűzhely.

The Sims

A programban 3D izometrikus nézetben láthatjuk a terepet, melyben ugyancsak 3D-s modellként mozognak az emberek. Láthatjuk, hogy mit csinálnak, vagy éppen miről beszélgetnek (ez utóbbit kis szövegbuborékokkal oldották meg, melyekben kis ábra jelzi a beszédtémát).

Az E3-on látottak alapján a The Sims egy nagyon ígéretes programnak tűnt, jó alapötlettel és szép kivitelezéssel, kíváncsian várjuk, milyen is lesz a kész játék. ■

Kapcsolódó játék: The Sims

« Előző: Anachronox
Következő: Cutthroats »