Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

Star Wars: Episode I: The Phantom Menace

1999.03.30. 00:00 | szerző: Viper | kategória: Előzetes

Noha a Csillagok Háborúja első epizódja még meg sem érkezett a mozikba, a LucasArts készítői máris két, a film történetét feldolgozó és nagymértékben kiegészítő játékot készülnek kiadni.

Star Wars: Episode I: The Phantom Menace

A The Phantom Menace a film címét viseli. A játék története a mozifilm sztorijának kezdetétől indul, amikor is két hős Jedi harcos a Kereskedelmi Szövetség fennhatósága alá tartozó, és a Naboo bolygó felett keringő csathajójára érkezik. Kezdeti küldetéseinket Obi-Wan Kenobi személyében kell végrehajtanunk, aki mesterével, Qui-Gon Jinnnel érkezett a csatahajó fedélzetére. A későbbiek során nem egyszer kell szerepet is cserélnünk, ugyanis Qui-Gon, majd Amidala királynő, és Panaka kapitány bőrébe bújva is várnak ránk feladatok a játék számos pontján. A csatahajó fedélzetéről a történet előrehaladtával a képek alapján már többé-kevésbé ismert Naboo bolygóra juthatunk el, ahol a bolygófelszínről lehetőségünk lesz eljutni a felszín alatt lévő helyekre is. Ezen túl a film történetének megfelelően a játék más kulcsfontosságú helyszíne a sivatagokkal borított Tatooine, vagy a galaxis központi bolygója, a Coruscant.

A játékosnak minden ügyességére és találékonyságára szükség lesz, hogy sikeresen túljusson az akadályokkal teletűzdelt pályákon. A sarkok mögött rejtőzködő veszélyek leküzdéséhez olykor csak a biztos kézben lévő lézerkard, jedi gondolatmanipuláló trükk, vagy a tárgyak Erővel történő mozgatása elegendő. A kalandozások során számtalan különös és veszélyes élőlénnyel találkozhatunk, továbbá a történet megismerkedtet minket az ifjú Anakin Skywalkerrel is, valamint egy jóakaró királynővel, nem is beszélve a bolygó őslakosairól, vagy a rengeteg droidról, amelyek közül az ígéretek szerint egynéhány azért ismerős lesz a Csillagok Háborúja eddig megismert univerzumából. ■

Kapcsolódó játék: Star Wars: Episode I: The Phantom Menace

« Előző: Resident Evil 2
Következő: Nascar Revolution »