Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

Phoenix

1999.09.29. 00:00 | szerző: Phoenix | kategória: Előzetes

A Team 17 várhatóan hamarosan elkészül új programjával, mely egy akciódús űrhajó-szimulátor lesz. A játék cselekménye a következő évezred közepe táján zajlik. Egy Beck nevű űr-zsaru bőrébe bújva először is ki kell derítenünk azt, hogy egyáltalán kikkel állunk szemben, mielőtt még túl késő lenne. A végcél felé nem csak egy út vezet, tehát a játék több mint hatvan pályájának csak körülbelül az egyharmadán kell átverekednünk magunkat, amíg elérjük azt. Ebben az űrhajók és fegyverek hatalmas arzenálja lesz segítségünkre. Számos idegen fajjal találkozhatunk a küldetések során, akiket nem feltétlenül kell az utolsó szálig kiirtanunk, ha úgy akarjuk, szövetséget is köthetünk velük. A bevetések nem lesznek egyhangúak: más űrhajókat kell megvédenünk, objektumokat kell felkutatnunk, esetleg azt meg is kell semmisítenünk, űr-párbajokban kell résztvennük, stb. Ha néha elveszítjük az uralmunkat a cselekmény felett, és csak sodor minket az események áradata, ne lepődjünk meg nagyon…

Phoenix

Multiplayer módban szintén rendelkezésünkre áll a nagy halom fegyver és űrhajó. Maximum nyolcan játszhatunk hálózatban, esetleg az Interneten. Természetesen lehetőség lesz a "mindenki-mindenki ellen" típusú játékra is, de ha bajtársunkkal egy űrhajóba akarunk beülni, mint pilóta és lövész, akkor ezt is megtehetjük.

A rendelkezésünkre álló több mint negyven darab hajó nemcsak kívül, de belül is részletesen ki lesz dolgozva, így sokféle látványos rongálódás jöhet létre. Mellesleg ha elvész a hajó egy darabja, akkor eltolódik a tömegközéppontja, és így teljesen megváltozik az irányítása is.

A játék aláfestő zenéje - melyet egyébként a többek között a Worms zenéjéről ismert Bjorn Lynne szerez - mindig összhangban lesz a cselekménnyel.

Phoenix

A Phoenix sokban hasonlít a megszokott űrhajós játékokhoz, mint például a X-Wing, vagy a Wing Commander, de ebben sokkal jobban előtérbe kerül az akció rész. ■

« Előző: Soldier of Fortune
Következő: Baldur's Gate »