Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Előzetes

Mission: Impossible

1999.08.29. 00:00 | szerző: Đuke | kategória: Előzetes

Akik szeretik az akciódús, de azért stratégiai érzéket és logikát is igénylő játékprogramokat, azoknak valószínűleg el fogja nyerni a tetszését a hasonló című sorozatra és mozifilmre alapozó Mission: Impossible. Ez a program egy vérbeli 3D-s kalandjáték, ahol az Impossible Mission Force (IMF) fejesének, Ethan Huntnak szerepét fogjuk majd eljátszani. Ethannek küldetéseket kell teljesítenie, melyekben szerencsére nincs egyedül; az IMF néhány kitűnő embere mindig kész a segítségére sietni. Emberünknek több mint 20 izgalmas és kalandokkal átszőtt pályát kell teljesítenie és túlélnie. Ezekben a top secret küldetésekben azonban a türelmes és ravasz játékosnak nagyobb az esélye a pálya teljesítésére, mint azoknak, akik ész nélkül lövöldöznek. A játék elrepíti a játékost olyan szigorúan titkos és őrzött helyekre, mint pl. az orosz nagykövetség Prágában, vagy a CIA központban Langley-be.

Mission: Impossible

A Mission: Impossible többféle játéktípust egyesít. Egyrészt kalandjáték, hiszen a játékosnak különféle tárgyakat és fegyvereket kell felkutatnia. Eközben a stratégia rendkívül fontos, hisz lopakodnunk kell rejtélyeket megoldanunk anélkül, hogy mások észrevennének minket. Képesek leszünk az ellenség azonosítóját is ellopni, így beléphetünk olyan helyekre is, amelyek nyüzsögnek az őröktől. Akcióban sincs hiány, rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre, hogy kicselezzük az ellenfeleket, így megoldva a küldetést. Egyes pályák pedig arcade stílusúak, például lesz lövöldözés, miközben egy folyón haladunk lefelé egy uszályon, de utaznunk kell majd száguldó kamionon is.

A játékban rengeteg különféle fegyver vár ránk, többek között nyílpuska, gázfegyver, füstgép, stb. Olyan eszközök fognak a rendelkezésünkre állni, mint pl. a terep scanner, a sötétben látó szemüveg, vagy a drótvágó. Ami a hanghatásokat és a zenét illeti: végig beszélt dialógusok fogják a játékprogramot kísérni, magas színvonalú hanghatásokkal, valamint moziszerű zenei aláfestéssel, beleértve a film főcímzenéjét is. A program készítői ezeken kívűl moziszerű és nagy felbontású átvezető-jelenteket, könnyen áttekinthető és kezelhető menüt, és még számos finomságot ígérnek a programhoz. Végül megjegyezendő: a kiadott előzetes alapján a program engem leginkább a Delphine által évekkel ezelőtt kiadott Fade To Black-re és a megboldogult C=64-es korszakban sikerprogramként számon tartott Infiltrator sorozatra emlékeztet. ■

« Előző: Flanker 2.0
Következő: Armored Fist 3 »