25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

RollerCoaster Tycoon: Added Attractions

Írta: Lacko

A RollerCoaster Tycoon hamar belopta magát a játékosok szívébe. És ez alatt nem csak a gyerekeket kell érteni, hiszen számtalan felnőttet is magával ragadott a Hasbro kreálta világ, ahol süt a nap, vagy esik az eső, de mindenképpen mindenki nevet vagy sikítozik és mindenféle vidámparki mulatságon vesz részt.

A nagyobbak nekiálltak tekervényes hullámvasutakat építeni (amin aztán a gyenge gyomrú amerikai figurák persze kidobják a taccsot) és igyekeztek megcsinálni a kitűzött feladatot (megfelelő mennyiségű pénz, látogató összegyűjtése) addig a gyerekek szabadon garázdálkodtak a saját parkjukban, teleépítettek mindent fával és virággal, színes utakat építettek csigavonalban és néha a látogatókkal játszottak (bezárták őket egy körpályára, ahol csak járkálhattak, mint a rabok). Egyszóval minden korosztály számára élvezetes játék volt. Ám hamar elfogytak a feladatok - volt aki már harmadjára csinálta meg az összes parkot - és a az vidámparki gépezetek is unalmassá váltak.

Ezért adta ki a Hasbro a kiegészítő lemezt: az Added Attractions Pack-et. Ebben harminc új küldetést és rengeteg új hullámvasutat, játékot, díszítőelemet, boltot találunk. Az egyik ilyen bolt a hot-dog árus, ami egy jó ötlet volt, hiszen a virtuális vendégek már unták, hogy csak hamburgert vehettek.

A hullámvasutaknál az egyik legjobb újdonságot találhatjuk meg, ez pedig a szellemvasút. A másik, amit érdemes figyelemre méltatni, egy olyan hullámvasút, melyen az emberkék - négyen egymás mellett - felutaznak a "kocsikban" iszonyú magasra, és onnan merőlegesen - szinte - zuhannak le.

Mit is lehetne még megemlíteni… utoljára hagytam, amit a legjobban szerettek az emberek: egy olyan roller coaster, amelyik, igaz, vízszintesen megy, de eközben saját tengelye körül megfordul. Erre álltak legtöbbször sorba, ezért fizettek a legtöbbet.

Van két új lehetőségünk is. Az egyik, hogy a hullámvasútjainkat nem csak egy féle színre festhetjük, hanem szakaszonként más-más színűre. Ezzel még változatosabbá tehetjük parkunk kinézetét.

A másik lehetőségünk, hogy táblát helyezzünk el az út fölé. Ennek eredeti célja, hogy szekciókra bonthassuk a parkunkat (romai kori szekció, Jurassic park szekció, stb…) és ezt táblákkal jelezhessük is. De van egy fontos lehetőség (ami szerintem praktikusabb, mint feliratokkal ellátni egy táblát) az, hogy "Tilos az á"-ra kapcsolhatjuk ezeket a táblákat és akkor a látogatóink nem mennek tovább ezen az úton. Ez azért fontos, mivel eddig, ha kaptunk egy új, hatalmas parkot tele úttal és persze csak nagyon kevés játékkal, a látogatóink elbarangoltak a jó fenébe az úthálózaton és naná, hogy eltévedtek, rosszul éreztek magukat és sipákoltak, hogy haza akarnak menni. Eddig ezt csak úgy lehetett megoldani, hogy lebontottuk az úthálózat egy-egy elemét, hogy csak az érdekes részeken sétálhassanak a látogatók. Úgyhogy nagy segítség lett ez a tábla.

Jó lett volna ha megoldják azt a problémát is, hogy ha kevés a hely egy játék bejárata és az út között, akkor csak úgy lehetett sort csinálni, hogy lebontjuk a környéken az utat… De sajnos erre nem készítettek megoldást.

Az útépítés is kissé megváltozott, mivel most már csak két gomb van a panelon: egy sorban álló út és egy sétáló út, amiket benyomva legördül a választék. Ebből már kiderül, hogy nem csak az a kék sorban álló korridor van, hanem egy csomóféle színű, ami szintén tovább színesíti parkunk kinézetét.

Funkcionalitásában nem sok újdonsággal (és azok se mind praktikusak) jelent meg a kiegészítő lemez, viszont tele van rengeteg új játékkal, hullámvasúttal és megoldandó parkkal, ami megint rengeteg szórakozást nyújt a következő fél évre is.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

86%
Pozitívumok
  • Sok új játék és lehetőség
Negatívumok
  • A legtöbb parkba már van építve, sőt, ez túl sok is

További képek

  • RollerCoaster Tycoon: Added Attractions
  • RollerCoaster Tycoon: Added Attractions
  • RollerCoaster Tycoon: Added Attractions

RollerCoaster Tycoon: Added Attractions

Platform:

Fejlesztő: MicroProse

Kiadó: Hasbro Interactive

Minimális rendszerigény: Pentium 90, 16M RAM, 4xCD-ROM, eredeti RollerCoaster Tycoon

» Tovább a játék adatlapjára

Lacko

Lacko
Még ZX Spectrumon kezdte stratégiai játékokkal. Azóta megkedvelte a taktikai FPS-eket, a point'n'click kalandjátékokat, a gazdasági- és társadalomszimulátorokat. Örök Arma-játékos és tartalomfejlesztő.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!